A turnat apa fierbinte peste mere si a descoperit ca sunt acoperite in ceara! Iata ce este aceasta!

1904

Cine ar putea sa traiasca fara fructe? Fructele au o varietate de arome naturale, de dulceturi si spre deosebire de dulciurile artificiale, acestea ne ofera o varietate de minerale si substante nutritive care de care beneficiaza sanatatea noastra. Din pacate, multe dintre fructele de care ne bucuram sunt acoperite in ceara, o ceara fabricata din acelasi ingredient din care este fabricat uleiul de motor si poate avea efecte dezastruoase asupra sanatatii organismului nostru.

Fructe acoperite in ceara periculoasa!

Majoritatea producatorilor de fructe acopera fructele intr-o ceara pentru a contribui la conservarea lor. Pentru a face acest lucru, ei curat fructele de ceara care le acopera in mod natural prin spalare. Apoi, acopera fructele  cum ar fi merele si portocalele intr-o ceara bazata pe petrol.

Desi acesti producatori sustin ca este nevoie de aceasta ceara pentru a pastra prospetimea fructelor si pentru a preveni aparitia fungilor si ciupercilor, este de asemenea cunoscut faptul ca ceara este folosita pentru a adauga coloranti si pentru a da acestora un aspect mult mai favorabil. Acest lucru i-a facut pe multi oameni sa puna la indoiala necesitatea utilizarii acestui ingredient pentru a mentine prospetimea fructelor sau pentru ca producatorii sa ne faca sa cumparam mai multe fructe.

Ingrediente periculoase!

ceara pe mere

Au exista foarte multe controverse in jurul ingredientelor din care este produsa aceasta ceara. Avand in vedere ca nu este considerata un ingredient alimentar, companiile nu sunt obligate sa dezvaluie exact din ce este preparata aceasta ceara.

S-a confirmat faptul ca mai multe tipuri de ceara contin alergeni, cum ar fi gluten, lactate si soia.

Cele mai multe tipuri de ceara contin conservanti si fungicide. Uneori, ea poate contine, de asemenea, coloranti artificiali si coloranti meniti sa imbunatateasca aspectul acesteia. Multi coloranti utilizati in mod obisnuit in produsele alimentare au fost legate de un risc crescut de a dezvolta cancer.

Cum poate fi evitat efectul toxic?

Desi cele mai multe tipuri de ceara contin ingrediente cu potential periculos pentru sanatatea umana, exista mai multe companii de distributie care produc ceara preparata numai din ingrediente naturale.

Ceara de fructe organica este realizata folosindu-se ingrediente naturale, inclusiv ceara de albine, rasina de lemn si ceara de carnauba, preparata din frunze de plamier.

Daca vrei sa fii sigur ca fructele pe care le consumi nu sunt acoperite intr-o astfel de ceara, cumpara fructe de sezon, deoarece astfel vei putea sa fii sigur ca nu contin aceasta ceara care are scopul de a le pastra prospetimea pe termen lung.

Sursa