0 Shares 518 Views

Aceste mituri despre depresie pot duce la inrautatirea simptomelor!

Emanoil Hociota Iul 04, 2015
0 519

Din punct de vedere statistic, in Romania, apar 300.000 de noi cazuri de depresie anual, iar zilnic 800 de persoane primesc acest diagnostic. Este important sa ne amintim ca acestea sunt simple statistici, numarul real al persoanelor care sufera de depresie fiind cu mult mai mare.

Este foarte important sa intelegem de la bun inceput ca discutam despre o boala mentala foarte serioasa care afecteaza milioane de oameni in intreaga lume. Indiferent ca este vorba de episoade periodice de depresie sau nu, aceasta afectiune face ca viata sa fie de nesuportat pentru cei mai multi oameni.

De asemenea, exista numeroase conceptii gresite in jurul acestei boli, iar multe dintre acestea nu fac altceva decat sa ii afecteze pe cei care sufera de depresie. Aceste conceptii gresite si stigmatul social care inconjoara aceasta boala ii fac pe multi dintre cei care sufera de depresie sa evite tratamentul necesar.

Acestea sunt CINCI dintre cele mai mari mituri care inconjoara aceasta boala care nu fac altceva decat sa duca la inrautatirea simptomelor:

  Glutation – Acesta este parintele tuturor antioxidantilor!
Mitul Nr. 1 – Depresia nu este o boala

Majoritatea oamenilor care sufera de depresie resping acest diagnostic si nu constientizeaza faptul ca aceasta boala se poate inrautati. Depresia este o conditie medicala, nu o atitudine, nu ceva ce oamenii pot schimba la ei. Scanarile cerebrale arata dovezi clare ale semnelor de boala: creierul deprimat actioneaza diferit fata de cum o face in situatiile normale.

Mitul Nr. 2 – Toata lumea sufera de depresie la un moment dat

Desi se stie ca tristetea si disperarea sunt sentimente comune, conditia depresiei clinice, nu afecteaza pe oricine. Pentru cei care sufera de depresie, nu exista o cale prin care sa scape la un moment dat de asta sau sa se inveseleasca. Psihic, nu sunt capabili sa fie fericiti. De aceea, medicii prescriu antidepresive oamenilor care sufera de depresie si nu si celor care se simt tristi din cand in cand.

  Detoxifica-ti ficatul si rinichii cu acest suc - Reteta
Mitul Nr. 3 – Oamenii care sufera de depresie sunt mai slabi

Un lucru care s-a spus despre cei care sufera de depresie este ca acestia devin mai lenesi sau prea slabi pentru a face fata presiunilor vietii. Pana si aomenii care au tot ce isi doresc in viata, se pot imbolnavi la un moment dat de depresie. Boala numita depresie este arte din ADN.

Mitul Nr. 4 – Munca ajuta

Creierul depresiv actioneaza altfel decat la persoanele normale. O persoana aflata in depresie poate suferi foarte mult in momentele in care observa ca nu poate face face unei situatii ce tine de munca.

Mitul Nr. 5 – Barbatii nu ajung sa fie atat de deprimati ca femeile

Barbatii sufera de depresie la fel cum o fac femeile, dar din cauza asteptarilor societatii si normelor, este mai usor pentru un barbat sa ascunda ca sufera de depresie.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares35 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares232 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares48 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category