0 Shares 291 Views

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti – Stiai?

Emanoil Hociota Mar 30, 2015
0 292

Majoritatea dintre noi reincalzim o mare varietate de alimente inainte sa le mancam. Cu toate acestea, multi dintre noi nu cunoastem faptul ca exista anumite alimente pe care nu ar trebui sa le reincalzim deoarece acestea pot avea consecinte periculoase asupra organismului nostru.

Acestea sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti:

#1. Ciupercile – Este cel mai bine ca ciupercile sa fie consumate imediat dupa ce au fost gatite, iar daca doresti sa le mananci mai tarziu, mananca-le reci. Atunci cand reincalzim ciupercile, compozitia proteica a acestora sufera anumite transformari, iar acest lucru poate schimba intr-o mare masura gustul acestora. De asemenea, reincalzirea acestora poate provoca probleme digestive, iar acestea isi pierd multe dintre proprietatile pe care le detin.

  Stramosii nostri nu dormeau asa cum o facem noi astazi – Facem ceva gresit?

#2. Puiul – La fel ca si in cazul ciupercilor, compozitia proteica a puiul se schimba atunci cand este reincalzit. De aceea, nu este recomandat ca aceasta carne sa fie incalzita la temperaturi ridicate. In cazul in care doresti sa reincalzesti puiul se recomanda sa o faci la foc mic.

#3. Cartofii – Aceast aliment este unul extrem de nutrititv, dar care nu ar trebui sa fie reincalzit, deoarece astfel multe dintre proprietatile sale se piert si pot deveni chiar toxice.

  Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane!

#4. Spanacul – Spanacul este o leguma foarte bogata in nitritati, iar atunci cand este reincalzita acestia se transforma in nitriti. Acestia pot fi cancerigeni pentru organism. De aceea te sfatuim sa consumi spanacul in forma sa naturala, proaspata.

#5. Sfecla – Sfecla contine, de asemenea, nitrati care devin nocivi dupa reincalzire. Acelasi lucru este valabil si in cazul telinei.

#6. Ouale – Acesta este un aliment cu risc ridicat pentru sanatatea ta in cazul in care este reincalzit, deoarece ouale devin toxice atunci cand sunt expuse la temperaturi ridicate.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category