0 Shares 1227 Views

Acestea sunt cele 7 personalitati antice! Afla care este cea care te caracterizeaza!

Emanoil Hociota Dec 12, 2014
0 1228

Bazat intr-o foarte mare masura pe munca de cercetare desfasurata de catre sociologul Elizabeth Puttick, acest antic test de personalitate scoate la iveala principalele sapte arhetipuri sufletesti.  In ciuda faptului ca am intalnit si exceptii de la aceste tipare, majoritatea dintre aceste arhetipuri se potrivesc perfect in cazul meu, in cazul prietenilor mei apropiati si in cazul familiei mele. Afla si tu care este arhetipul care te caracterizeaza!

1. Slujitorul

server - 01

Sujitorii sunt suflete blande, geniale. Facial, acestia sunt caracterizati de un cap rotund si de o privire blanda si obosita.

Expresia de baza a acestor persoane variaza intre una de tristete miloasa (atunci cand acestia sunt concentrati asupra durerilor comune ale vietii, cum ar fi Maica Tereza) si veselie nevinovata si dulce (atunci cand se concentreaza asupra binelui comun, cum ar fi Dalai Lama). Cu toate acestea, in ambele cazuri, aceste persoane emana o vibratie de nevinovatie.

Trasaturile caracteristice – cooperanti, grijulii, modesti, dedicati, nepretentiosi, melancolici.

1

2. Mestesugarul

artizanul - 02

Mestesugarii tind sa aiba fetele in forma de inima sau sub forma unei cupe, fizionomie completata de o privire visatoare, nefocalizata, indepartata in zare. In timp ce inteleptii au o sclipire in privire, in privirea mestesugarilor exista portaluri misterioase catre lumile lor interioare.

Expresiile lor faciale au tendinta sa fie foarte bine alcatuite, ca si cum acestia s-ar afla in timpul realizarii unui portret. Multe dintre modele de moda fac parte din aceasta categorie. Starea de spirit a expresiei faciale poate varia intre una jucausa si copilaroasa si expresia unei persoane pierduta in propriile sale ganduri, ca si gand mestesugarul se gandeste la probleme dificile de aritmetica.

Mestesugarii au tendinta de a-si crea o imagine izbitoare, cu scopul de a atrage atentia si in acelasi timp de a o folosi ca pe o fatada in spatele careia sa se ascunda. Aici este inclusa si tendinta acestora de a alege coafuri si haine distinctive.

  Frumusetea extraterestra a vietatilor din adancuri – Uimitoarele meduze!

Trasaturile caracteristice – inventivi, plini de imaginatie, inovatori, sensibili, neconventionali.

6

3. Razboinicul

razboinicul - 03

Razboinicii au un aspect fizic foarte distinctiv, acestia fiind solizi, duri, cu o piele ferma si sunt extrem de mult impamantati in corpurile lor. Forma capului poate fi destul de dreapta in cele mai multe dintre cazuri.

Asemenea regilor, razboinii tind sa fie masivi si unghiulari, dar caracteristicile fundamentale sunt sprancenele mici si expresia lor care variaza intre “Da, hai sa face acest lucru!” si “Nu te pune cu mine!”.

Trasaturi caracteristice – puternici, asertivi, loiali, protectivi, determinati, viciosi, nemilosi.

3

4. Carturarul

scolarul - 04

Carturarii au o privire foarte inteligenta, dar oarecum detasata din punct de vedere social. Acestia au, de obicei, o frunte plata si relativ mare. Gura acestora este inchisa in mod natural. Spre deosebire de  intelepti, chipul carturarului pare a nu fi folosit foarte mult pentru expresivitate.

Ochii acestora se afla in profunzimea fetei, intr-o anumita masura datorita faptului ca atentia carturarului se afla undeva in interorul creierului si nu in ultimul rand datorita fruntii lor proeminente, aceste doua elemente adaugand la privirea observatoare a acestora.

In cazul carturarilor, totul se intampla in interiorul mintii lor; mintea lor este intotdeauna ocupata sa prelucreze, sa absoarba, sa invete.

Trasaturi caracteristice – curiosi, plini de cunostinte, analitici, pedanti, detasati, neutri, distanti.

1

5. Inteleptul

inteleptul - 05

Trasaturile faciale ale inteleptului sunt adesea neobisnuit de mari, de deschise si de alungite sau elastice. In plus, acestia au in privire, in cele mai multe cazuri, o sclipire de veselie rautacioasa, ca si cand sunt presati tot timpul de nevoia de a spune o gluma sau de a impartasi ceva scandalos.

  Cele 20 de idei creative de ornamente de Craciun

Chipul acestora este un mijloc principal de expresie, iar chipul acestora se afla intotdeauna in actiune. Obrajii lor tind sa fie o caracteristica proeminenta, rotunjiti fiind de la prea mute glume si rasete.

Sufletele tinere care fac parte din categoria inteleptilor sunt toti numai un zambet, iar sufletele vechi, cum ar fi Osho, sunt mult mai blanzi si arata, ei bine, asemenea unor intelepti fericiti.

Trasaturi caracteristice – graitori, spirituali, exuberanti, iubitori de atentie, galagiosi.

1

6. Clericul

preotul - 06

Clericii, in cele mai multe dintre cazuri, au capetele in forma de migdale si ochii de pisica care privesc drept inainte. De asemenea, uneori, ochii pot parea a fi “cu susul in jos”, pleoapa superioara fiind mult mai deschisa in comparatie cu cea de jos. De asemenea, colturile gurii lor sunt foarte ascutite.

Trasaturile faciale ale clericilor sugereaza o dorinta puternica de a schimba lucrurile in bine. Acestea variaza intre dezaprobare pura (atunci cand se concentreaza asupra a ceea ce este in neregula cu lumea asa cum o vad ei) si entuziasm (atunci cand sunt concentrati asupra unui potential foarte mare).

Privirea clericilor are o intensitate foarte puternica, chiar hipnotica.

Trasaturi caracteristice – infocati, vizionari, serios, inaltatori, moralizatori, fanatici.

1

7. Regele

artizanul - 02 7

Regii au tendinta de a se distinge printr-un cap solid si printr-un maxilar foarte bine definit.

Expresia faciala releva stapanire de sine, asertivitate si un aspect foarte masculin care spune “Stiu exact ceea ce fac!”.

Trasaturi caracteristice – asertivi, siguri pe sine, decisivi, aspri, imperiosi

1

You may be interested

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares79 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares17 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares50 views

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!

IoAnE - Sep 29, 2017

Odata cu dezvoltarea rapida a diferitelor canale de socializare online, ni se ofera mai mult ca oricand posibilitatea sa ne conectam cu oameni…

Most from this category