Apa de tamaie – O bautura foarte apreciata in Orientul Mijlociu!

1882

Apa de tamaie a fost si continua sa fie o bautura traditionala in Orientul Mijlociu timp de secole. Oamenii din Oman si Yemen, de obicei, inmoaie 4-5 bucati din aceasta rasina in apa peste noapte si beau apa. Inregistrarile medicale arata ca foarte putini oameni au suferit sau sufera de cancer in acele tinuturi.

Tamaia este o rasina pafumata produsa de arborele Boswellia sacra, intalnit in Africa si in Peninsula Arabica, inclusiv in Yemen si in Oman. Tamaia poseda puternice proprietati analgezice, anti-artritice, antiinflamatorii, antifungice, antioxidante, antiseptice, astringente, carminative, digestive, expectorante, sedative, tonice si proprietatea de vindecare a ranilor.

Oamenii de stiinta au descoperit recent ca un anumit agent pe care il contine tamaia ajuta la vindecarea cancerului. Acest studiu a fost prezentat intr-un articol anterior (aici – click).

Beneficiile apei de tamaie

• Previne aparitia problemelor digestive;

• Intareste sistemul imunitar;

• Actioneaza ca un diuretic natural;

• Intareste si tonifiaza musculatura, pielea si organele interne;

• Promoveaza regenerarea pielii si a tesuturilor;

• Reduce stresul si inflamatia;

• Anti-carcinogen natural;

• Reduce febra si intensitatea durerilor de cap;

• Penetreaza bariera hemato-encefalica;

• Amelioreaza simptomele bronsitei;

• Amelioreaza intensitatea durerilor in gat;

• Reduce flatulentele;

Cum se prepara apa de tamaie?

Urmatoarea reteta a fost impartasita de catre Dr. Mahmoud Souhail – autoritatea numarul unu din lume in ceea ce priveste tamaia – in cadrul unui seminar recent. Inainte de utilizarea apei de tamaie, sunt necesar cateva masuri de precautie:

Este necesar ca aceasta apa sa fie introdusa in organism intr-un mod lent. La inceptut se recomanda ¼ ceasca de apa de tamaie pe zi. Incetul cu incetul cantitatea poate ajunge pana la o ceasca zilnic.

Poti utiliza aceasi rasina iar si iar pana cand aceasta nu mai are aroma.

Ingrediente

• Aprox. 25 g de rasina vie de tamaie

• 400 ml de apa purificata

• Un borcan de sticla

Mod de preparare

Se acopera cu tamaie partea de jos a borcanului. Se umple cu apa fierbinte, se acopera cu un capac si se lasa peste noapte.

Nota – capacul nu poate fi de plastic; o farfurioara este perfecta in acest caz.

Strecoara apa si umple borcanul iar cu apa fierbinte.

Nota – mai poti adauga o cantitate mica de rasina in cazul in care este necesar.

*tamaia de calitate este foarte dificil de gasit, iar in acest caz, este de o importanta majora calitatea tamaiei utilizate!