0 Shares 176 Views

Ardeiul iute – o arma impotriva cancerului

Emanoil Hociota Aug 28, 2014
0 177

Imi place foarte mult mancarea picanta si incerc sa mananc cat mai des. Cu toate acestea, exista anumite persoane care o evita complet. Dar, pentru cei care se descurca sau pentru cei care sunt dispusi sa-i acorde inca o sansa, exista unele beneficii substantiale pentru sanatatea organsimului. Alimentele picante se afla intr-o foarte stransa legatura cu pierderea in greutate, cu reducerea inflamatiilor, dar cel mai pretios motiv pentru care ar trebui sa includem ardeiul iute in alimentatia noastra, prezentat intr-un studiu medical recent, este ca poate reduce considerabil riscul de cancer colorectal!

Iata cum functioneaza:

Ingredientul activ care ii ofera ardeiului gustul picant este un compus numit capsaicina. Capsaicina este responsabila pentru cele mai multe dintre beneficiile asociate cu alimentele picante si este, de asemenea, un catalizator pentru aceasta noua dezvoltare in lupta impotriva cancerului.

Capsaicina activeaza un receptor la nivelul mucoasei intestinale, declansand o reactie care conduce la un risc redus de cancer colorectal. Exista un receptor la nivelul instinelor denumit TRPV1. Acesta este activat de receptorul  de crestere epidermica, sau RFCE. RFCE este un catalizator pentru productia organismului de celule normale la nivel intestinal, ceea ce duce la o normalizare a tranzitului.

TRPV1 controleaza intr-o foarte mare masura RFCE, un proces foarte important al organismului, deoarece in cazul in care RFCE nu este retinut, se poate crea supraproductie de celule care pot fi canceroase, consecinta acestui fapt fiind aparitia tumorilor.Fara regularizarea TRPV1, sansa de dezvoltare a tumorilor va creste foarte mult.

Activarea TRPV1 este stimulata de capsaicina, acesta fiind procesul prin care alimentele picante pot preveni aparitia tumorilor la nivelul colonului. Pana in prezent, cercetarea celulara pe probele de cancer colorectal uman indica mutatii ale genei TRPV1, care ar putea fi responsabile pentru incapacitatea de a reglementa RFCE. In continuare, se desfasoara cercetari suplimentare cu scopul de a confirma daca deficientele TRPV1 reprezinta un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. In continuare sunt desfasurate cercetari suplimentare pentru a confirma daca deficientele TRPV1 sunt un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. Concluzia este foarte simpla, in special pentru acestia dintre noi care iubim mancarea picanta. Incercati sa adaugati un pic de iutime dietei dumneavoastra atunci cand exista posibilitatea. Nu este necesar sa adaugam in exces, dar includerea moderata a ardeiului iute in alimentatia de zi cu zi poate reprezenta un mod eficient prin care putem preveni aparitia cancerului colorectal. Nu aveti nevoie sa adaugati in exces, dar incluzand un pic de ardei iute in alimentatie ar putea fi un mod prin care puteti reduce riscul aparitiei cancerului colorectal.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category