0 Shares 270 Views

Ardeiul iute – o arma impotriva cancerului

Emanoil Hociota Aug 28, 2014
0 271

Imi place foarte mult mancarea picanta si incerc sa mananc cat mai des. Cu toate acestea, exista anumite persoane care o evita complet. Dar, pentru cei care se descurca sau pentru cei care sunt dispusi sa-i acorde inca o sansa, exista unele beneficii substantiale pentru sanatatea organsimului. Alimentele picante se afla intr-o foarte stransa legatura cu pierderea in greutate, cu reducerea inflamatiilor, dar cel mai pretios motiv pentru care ar trebui sa includem ardeiul iute in alimentatia noastra, prezentat intr-un studiu medical recent, este ca poate reduce considerabil riscul de cancer colorectal!

Iata cum functioneaza:

Ingredientul activ care ii ofera ardeiului gustul picant este un compus numit capsaicina. Capsaicina este responsabila pentru cele mai multe dintre beneficiile asociate cu alimentele picante si este, de asemenea, un catalizator pentru aceasta noua dezvoltare in lupta impotriva cancerului.

Capsaicina activeaza un receptor la nivelul mucoasei intestinale, declansand o reactie care conduce la un risc redus de cancer colorectal. Exista un receptor la nivelul instinelor denumit TRPV1. Acesta este activat de receptorul  de crestere epidermica, sau RFCE. RFCE este un catalizator pentru productia organismului de celule normale la nivel intestinal, ceea ce duce la o normalizare a tranzitului.

  Jim si Frank – Probabil acesti doi vegani te vor inspira sa-ti schimbi dieta

TRPV1 controleaza intr-o foarte mare masura RFCE, un proces foarte important al organismului, deoarece in cazul in care RFCE nu este retinut, se poate crea supraproductie de celule care pot fi canceroase, consecinta acestui fapt fiind aparitia tumorilor.Fara regularizarea TRPV1, sansa de dezvoltare a tumorilor va creste foarte mult.

Activarea TRPV1 este stimulata de capsaicina, acesta fiind procesul prin care alimentele picante pot preveni aparitia tumorilor la nivelul colonului. Pana in prezent, cercetarea celulara pe probele de cancer colorectal uman indica mutatii ale genei TRPV1, care ar putea fi responsabile pentru incapacitatea de a reglementa RFCE. In continuare, se desfasoara cercetari suplimentare cu scopul de a confirma daca deficientele TRPV1 reprezinta un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. In continuare sunt desfasurate cercetari suplimentare pentru a confirma daca deficientele TRPV1 sunt un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. Concluzia este foarte simpla, in special pentru acestia dintre noi care iubim mancarea picanta. Incercati sa adaugati un pic de iutime dietei dumneavoastra atunci cand exista posibilitatea. Nu este necesar sa adaugam in exces, dar includerea moderata a ardeiului iute in alimentatia de zi cu zi poate reprezenta un mod eficient prin care putem preveni aparitia cancerului colorectal. Nu aveti nevoie sa adaugati in exces, dar incluzand un pic de ardei iute in alimentatie ar putea fi un mod prin care puteti reduce riscul aparitiei cancerului colorectal.

  Iata de ce nu ar trebui sa arunci cojile de banane!

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category