" />
0 Shares 220 Views

Ardeiul iute – o arma impotriva cancerului

Emanoil Hociota Aug 28, 2014
0 221

Imi place foarte mult mancarea picanta si incerc sa mananc cat mai des. Cu toate acestea, exista anumite persoane care o evita complet. Dar, pentru cei care se descurca sau pentru cei care sunt dispusi sa-i acorde inca o sansa, exista unele beneficii substantiale pentru sanatatea organsimului. Alimentele picante se afla intr-o foarte stransa legatura cu pierderea in greutate, cu reducerea inflamatiilor, dar cel mai pretios motiv pentru care ar trebui sa includem ardeiul iute in alimentatia noastra, prezentat intr-un studiu medical recent, este ca poate reduce considerabil riscul de cancer colorectal!

Iata cum functioneaza:

Ingredientul activ care ii ofera ardeiului gustul picant este un compus numit capsaicina. Capsaicina este responsabila pentru cele mai multe dintre beneficiile asociate cu alimentele picante si este, de asemenea, un catalizator pentru aceasta noua dezvoltare in lupta impotriva cancerului.

  Paracelsus - cele CINCI cauze ale bolilor si mesajele pe care nu ar trebui sa le ignori

Capsaicina activeaza un receptor la nivelul mucoasei intestinale, declansand o reactie care conduce la un risc redus de cancer colorectal. Exista un receptor la nivelul instinelor denumit TRPV1. Acesta este activat de receptorul  de crestere epidermica, sau RFCE. RFCE este un catalizator pentru productia organismului de celule normale la nivel intestinal, ceea ce duce la o normalizare a tranzitului.

TRPV1 controleaza intr-o foarte mare masura RFCE, un proces foarte important al organismului, deoarece in cazul in care RFCE nu este retinut, se poate crea supraproductie de celule care pot fi canceroase, consecinta acestui fapt fiind aparitia tumorilor.Fara regularizarea TRPV1, sansa de dezvoltare a tumorilor va creste foarte mult.

  Cele CINCI beneficii uimitoare ale plansului

Activarea TRPV1 este stimulata de capsaicina, acesta fiind procesul prin care alimentele picante pot preveni aparitia tumorilor la nivelul colonului. Pana in prezent, cercetarea celulara pe probele de cancer colorectal uman indica mutatii ale genei TRPV1, care ar putea fi responsabile pentru incapacitatea de a reglementa RFCE. In continuare, se desfasoara cercetari suplimentare cu scopul de a confirma daca deficientele TRPV1 reprezinta un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. In continuare sunt desfasurate cercetari suplimentare pentru a confirma daca deficientele TRPV1 sunt un factor de risc direct pentru aparitia cancerului colorectal. Concluzia este foarte simpla, in special pentru acestia dintre noi care iubim mancarea picanta. Incercati sa adaugati un pic de iutime dietei dumneavoastra atunci cand exista posibilitatea. Nu este necesar sa adaugam in exces, dar includerea moderata a ardeiului iute in alimentatia de zi cu zi poate reprezenta un mod eficient prin care putem preveni aparitia cancerului colorectal. Nu aveti nevoie sa adaugati in exces, dar incluzand un pic de ardei iute in alimentatie ar putea fi un mod prin care puteti reduce riscul aparitiei cancerului colorectal.

You may be interested

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares143 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Most from this category