Balsamul negru Amish – Reteta pentru cel mai puternic unguent de vindecare!

1330

Amishii sunt cunoscuti pentru felul lor simplu de a trai, pentru lipsa de tehnologie din viata lor si pentru lipsa remediilor medicinale moderne. Ei traiesc in armonie cu natura si se trateaza exclusiv cu remedii naturale. Unul dintre preparatele lor traditionale este balsamul negru, un unguent folosit in cazul multor conditii inflamatorii, cunoscut pentru eficienta sa in tratarea infectiilor, chisturilor si a ulcerelor.

Multi oameni din intreaga lume au folosit acest remediu traditional amish pentru aceste probleme, dar si pentru unghii si par incarnat si pentru acnee chistica.

Acest remediu are o putere uimitoare in indepartarea impuritatilor si a obiectelor nedorite, cum ar fi spini sau aschii de lemn sau de sticla.

Acest balsam negru este usor de clatit si nu lasa pete pe piele. De asemenea, este eficient in cazul muscaturilor de paianjen deoarece scoate toxinele si mai mult decat atat, elimina petele negre de pe piele si umflaturile.

Acest balsam poate fi utilizat si de catre cei mici, deoarece este complet natural.

Balsam negru Amish – Reteta

Ingrediente

• 3 linguri de macerat de tataneasa, galbenele si patlagina (a se vedea modul de preparare e mai jos) – actioneaza ca un eficient agent anti-inflamator, antibacterian, promoveaza vindecarea si este foarte bogat in antioxidanti.

• 2 lingurite de unt de Shea – este anti-inflamator si permite o mult mai profunda penetrare a balsamului.

• 2 lingurite de unt de nuca de cocos – hraneste pielea si accelereaza procesul de vindecare.

• 2 linguri de ceara de albine – conserva ingredientele medicinale din acest balsam.

• 1 lingurita de ulei de vitamina E – are un efect pozitiv asupra sanatatii pielii si accelereaza procesul de vindecare.

• 2 linguri de pulbere de carbune activat – elimina bacteriile si toxinele.

• 2 linguri de argila caolin – extrage substantele chimice si toxinele din piele (a nu se folosi obiecte metalice pentru amestecare).

 • 1 lingurita de miere – antibacterian si hidratant natural al pielii.

• 20 de picaturi de ulei esential de lavanda – regenereaza si amelioreaza durerea.

Mod de preparare si de administare

Este important ca mai intai sa preparam maceratul. Vei avea nevoie de o lingura de pulbere din fiecare planta si de 100 ml de ulei de masline. Maceratul poate fi preparat in doua moduri.

O varianta este sa pui plantele si uleiul intr-un borcan inchis ermetic si sa-l lasi timp de 4 saptamani la intuneric. Eu prefer aceasta varianta.

O alta varianta ar fi sa incalzesti uleiul si plantele intr-un castron cu fund dublu si sa lasi uleiul la gatit timp de o ora la foc foarte mic timp de aproximativ o ora, pana capata o culoare intunecata si un miros puternic. La sfarsit se strecoara.

Se amesteca maceratul, untul de Shea, uleiul de nuca de cocos, ceara de albine, vitamina E si mierea intr-un borcan pe care l-ai pus anterior intr-un castron de metal umplut cu apa pana la jumatate. Incalzeste apa pana la punctul de fierbere si amesteca ingredientele cu o lingura non-metalica pana la dizolvarea completa a ingredientelor. Se ia de pe foc si se adauga carbunele activat, argila si uleiul esential de lavanda si se amesteca bine din nou. Se toarna rapid balsamul in borcanele micute si se lasa sa respire. Balsamul se pastreaza in recipiente inchise ermetic si se utilizeaza in cazurile de mai sus.

Cum se utilizeaza acest balsam?

Se curata zona afectata si se aplica un strat subtire e unguent. Zona poate fi acoperita cu un tifon steril.