0 Shares 340 Views

Cateva dintre beneficiile uimitoare ale Turmericului

Emanoil Hociota Iul 15, 2014
0 341

Turmericul, un condiment de culoare portocalie importat din India, este o parte a familiei ghimbirului si reprezinta o marca a Orientului Mijlociu, fiind folosit in bucataria traditionala din sud-estul Asiei de mii de ani, acolo unde se produc anual 12000 de tone.

In plus, medicina traditionala chineza si ayurvedica foloseste turmericul cu scopul de a trata cu succes infectiile si inflamatiile organismului. Dincolo de acceptul comunitatii holistice pe care turmericul l-a primit, medicii occidentali au ajuns recent sa recunoasca pe deplin beneficiile acestui condiment.

Blocheaza cancerul

Doctorii de la UCLA au ajuns la concluzia ca substanta activa din turmeric, curcumina, are capacitatea de a bloca o enzima care promoveaza raspandirea cancerului capului si gatului.

  Detoxifiaza-ti colonul! Cel mai eficient remediu este preparat din doar doua ingrediente!

In cadrul acestui studiu, 21 de subiecti care sufereau de aceste afectiuni le-au fost administrate tablete care contineau 1000 mg curcumina. Un laborator independent din Maryland a analizat rezultatele si s-a constatat ca enzima respectiva a fost inhibata, impiedicand astfel raspandirea celulelor maligne.

Un antioxidant foarte puternic

Centrul medical al Universitatii din Maryland scoate in evidenta proprietatile antioxidante puternice ale acestui condiment de a lupta impotriva radicalilor liberi, una dintre cauzele aparitiei cancerului, de a reduce si de a preveni unele dintre pagubele pe care acestia le provoaca la nivelul organismului.

Un puternic antiinflamator

Dr. J. Randy Horwitz, directorul medical al Centrului Arizona pentru Medicina Integrativa si un profesor asistent de medicina clinica la Universitatea din Arizona, a scris o lucrare pentru Academia Americana de Management a Durerii, lucrare in care acesta prezinta pe larg beneficiile uimitoare ale acestui condiment.

  Acestea sunt cele 15 plante medicinale pe care ar trebui sa le cunosti!

“Turmericul este unul dintre cele mai eficiente medicamente antiinflamatoare naturale”, afirma Horwitz in lucrarea sa.

In lucrarea sa ne este prezentat un studiu din anul 2006, desfasurat de catre cercetatorii Universitatii din Arizona, in cadrul caruia a fost examinat efectul turmericului asupra sobolanilor care sufereau de artrita polireumatoida. Potrivit rezultatelor, tratamentul prealabil cu turmeric a inhibat complet debutul bolii. In plus, studiul a constatat si o reducere a simtomelor in cazul utilizarii turmericului atunci cand boala este preexistenta.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category