Cauza imbolnavirilor si masurile pe care le putem lua fiecare dintre noi

1213

In starea sa naturala, organismul uman dispune de capacitatea naturala de a se auto-vindeca si de a-si auto-regla toate functiile importante. Atunci cand organismul uman, proiectat in asa fel incat sa ne poata oferi o protectie mai mult decat suficienta, nu este supus interactiunii cu substante chimice, hormoni, metale grele si alte otravuri, sistemul imunitar dispune de capacitatea de a trata si de a preveni aparitia oricarei afectiuni.

Daca asa stau lucrurile, cum se face ca majoritatea dintre noi devenim din ce in ce mai bolnavi? Afectiuni precum cancerul, bolile sistemului cardio-vascular, bolile sistemului osos, tulburarile neurologice, astmul si diabetul zaharat ne afecteaza mai mult ca oricand. De cele mai multe ori intrebarile simple ne conduc catre raspunsuri mai mult decat evidente. La ce este organismul nostru cel mai supus in viata de zi cu zi?

•Alimente

•Apa / Lichide

•Produse de ingrijire personala

•Produse farmaceutice

•Mediul inconjurator

Aceasta intrebare ne conduce catre o alta intrebare: in ce masura ii permitem noi organismului nostru sa functioneze la adevarata sa capacitate?

Cea mai des intalnita forma de poluare pe care o intalnim este reprezentata de aerul pe care-l respiram, de poluarea apei si a solului, consecinta acestui fenomen fiind devastatoare pentru organismul fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, poluarea mediului reprezinta o mica parte a acestei povesti. Stiati ca apa potabila, cele mai cunoscute alimente, produsele de ingrijire corporala, produsele farmaceutice si multe dintre vaccinuri contin substante chimice care au fost adaugate in mod deliberat? Stiati ca…

•Mai mult de 3.000 de substante chimice sunt adugate proviziei alimentare.

•Mai mult de 10.000 de substante chimice sub forma de solventi, emulgatori, conservanti, sunt folosite in prelucrarea, in procesul de ambalare si de depozitare al produselor alimentare.

•Unul din opt dintre cele 82000 de substante folosite de catre industria produselor de ingrijire personala sunt produse chimice industriale.

•Vaccinurile contin neuro-toxine si alte substante chimice. In cadrul unui studiu de origine germana s-a demonstrat ipoteza potrivit careia copiii vaccinati sunt predispusi aparitiei tulburarilor neurologice in comparatie cu cei nevaccinati.

•1.000 de noi substante chimice sunt produse in fiecare an.

•Majoritatea dintre noi  avem stocate in celulele de grasime ale organismului intre 400 si 800 de diferite tipuri de reziduuri chimice.

Din ce in ce mai multe studii arata ca expunerea in mod repetat la aceste substante chimice reprezinta una dintre principala cauza a aparitie afectiunilor cronice.

De ce se intampla asta?

Societatea noastra ar putea cu usurinta sa inlocuiasca multe dintre tehnologiile actuale cu noile tehnologii, multe dintre ingredientele chimice folosite pot fi cu usurinta inlocuite cu anumite substante inofensive. De ce majoritatea marilor industrii continua sa le foloseasca?

Ei bine, nu numai ca multe dintre aceste substante chimice periculoase maximizeaza profitul, dar multe dintre acestea sunt foarte bune prietene cu sistemul de sanatate. Poate cativa dintre dumneavoastra va intrebati de ce ar beneficia sistemul de sanatate in urma imbolnavirii noastre. Ei bine, acest sistem isi judeca succesul in functie de numarul de persoane tratate, nu in functie de numarul de persoane sanatoase.

Cu alte cuvinte, industria de ingrijire a sanatatii este de fapt o industrie a afectiunilor, daca putem sa o numim astfel. Aceasta industrie beneficiaza de pe urma persoanelor care sufera de afectiuni, nu de pe urma persoanelor sanatoase. La urma urmei, mentinerea simptomelor si a afectiunilor, le genereaza acestora un flux de numerar constant. Ne este vanduda credinta potrivit careia medicamentele si interventiile chirurgicale reprezinta o solutie cheie in rezolvarea tuturor problemelor de sanatate cu care ne confruntam.

Oamenii care se afla in fruntea sistemului nu sunt ingrijorati cu privire la sanatatea populatiei, deoarece acestia prospera in urma profitului generat de persoanele care sufera de afectiuni.