" />
0 Shares 764 Views

Cei CINCI vampiri emotionali si instrumentele de aparare impotriva acestora

Emanoil Hociota Aug 30, 2014
0 765

Vampirii emotionali stau la panda pretutindeni si poarta mai multe deghizari. Indiferent daca fac ceea ce fac in mod intentionat sau nu, acesti oameni ne pot face sa ne simtim complesiti, deprimati, defensivi, furiosi si istoviti.

Fara anumite strategii de auto-aparare care sa le apere, victimele vampirilor emotionali dezvolta comportamente si simptome  neobisnuite, cum ar fi mancatul in exces, izolarea sau schimbarile de dispozitie.

Iata care sunt cei CINCI vampiri emotionali si instrumentele de aparare impotriva acestora:

Vampirul 1 – Narcisistul

Acest vampir este grandios, plin de sine, doritor de atentie si flamand dupa admiratie. De mult prea multe ori este fermecator si inteligent, pana in momentul in care statutul sau este amenintat.

Sfaturi de auto-aparare: Ne putem bucura de calitatile pozitive ale acestei persoane, dar este necesar sa avem asteptari realiste, deoarece motto-ul sau este “eu primul”. Incercarea de a-i atrage atentia enervandu-te sau prezentarea propriilor tale nevoi nu prea se dovedeste a fi o tactica de succes in acest caz. Pentru a obtine cooperara acestei persoane, este necesar sa-i arati modalitatile prin care solicitarea ta ii satisface propriile sale nevoi.

  Cele CINCI tipuri de colegi de serviciu toxici – Iata ce sa faci cand ii intalnesti!
Vampirul 2 – Victima

Acest vampir crede ca lumea este impotriva lui si le cere celorlalti sa-l salveze.

Sfaturi de auto-aparare: Nu incerca sa fii terapeutul acestui vampir si nu-i da apa la moara atunci cand incepe sa-ti povesteasca dezamagirile vietii sale. Limiteaza-te in interactiunile cu aceasta persoana si nu te lasa implicat in autocompatimirea sa.

  Diferenta dintre un suflet pereche si un partener de viata
Vampirul 3 – Controlorul

Acest vampir are o parere despre orice, crede ca stie ce este cel mai bine despre tine, are un sentiment foarte rigid cu privire la bine si rau si simte o nevoie intensa de a-i domina pe cei din jurul sau.

Sfaturi de auto-aparare: Spune ceea ce ai de spus cu incredere. Nu te lasa prins in certurile cu privire la lucrurile marunte. Afirma-ti nevoile tale si mentine-ti o pozitie ferma asupra acestora.

Vampirul 4 – Criticul

Acest vampir se considera indreptatit sa te judece, te desconsidera si incearca sa-si consolideze propriul sau ego facandu-te sa te simti mic si rusinat.

Sfaturi de auto-aparare: Nu lua nimic din ceea ce spune aceasta persoana in nume personal. Nu adopta o atitudine defensiva.  Exprima-ti aprecierea fata de ceea ce este util si rasplateste-i atitudinea cu o mare doza de bunatate.

  Cele SAPTE lucruri pe care partenerul tau nu ar trebui sa le auda niciodata
Vampirul 5 – Separatorul

Acest vampir te poate trata ca fiind cel mai bun prieten intr-o zi, iar in ziua urmatoare te poate ataca cand se simte nedreptatit. De foarte multe ori este un butoi cu pulbere gata sa explodeze, iar delectarea sa favorita este incercarea de a-i tine pe ceilalti intr-un montagne russe emotional.

Sfaturi de auto-aparare: Stabileste limite si orienteaza-te catre solutii. Evita ciocnirile cu acest personaj, refuza sa iei parte in jocurile sale si evita contactul vizual atunci cand este furios pe tine. Atunci cand esti atacat poti vizualiza un scut emotional protector.

You may be interested

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares155 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares141 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Most from this category