0 Shares 614 Views

Cei CINCI vampiri emotionali si instrumentele de aparare impotriva acestora

Emanoil Hociota Aug 30, 2014
0 615

Vampirii emotionali stau la panda pretutindeni si poarta mai multe deghizari. Indiferent daca fac ceea ce fac in mod intentionat sau nu, acesti oameni ne pot face sa ne simtim complesiti, deprimati, defensivi, furiosi si istoviti.

Fara anumite strategii de auto-aparare care sa le apere, victimele vampirilor emotionali dezvolta comportamente si simptome  neobisnuite, cum ar fi mancatul in exces, izolarea sau schimbarile de dispozitie.

Iata care sunt cei CINCI vampiri emotionali si instrumentele de aparare impotriva acestora:

Vampirul 1 – Narcisistul

Acest vampir este grandios, plin de sine, doritor de atentie si flamand dupa admiratie. De mult prea multe ori este fermecator si inteligent, pana in momentul in care statutul sau este amenintat.

Sfaturi de auto-aparare: Ne putem bucura de calitatile pozitive ale acestei persoane, dar este necesar sa avem asteptari realiste, deoarece motto-ul sau este “eu primul”. Incercarea de a-i atrage atentia enervandu-te sau prezentarea propriilor tale nevoi nu prea se dovedeste a fi o tactica de succes in acest caz. Pentru a obtine cooperara acestei persoane, este necesar sa-i arati modalitatile prin care solicitarea ta ii satisface propriile sale nevoi.

Vampirul 2 – Victima

Acest vampir crede ca lumea este impotriva lui si le cere celorlalti sa-l salveze.

Sfaturi de auto-aparare: Nu incerca sa fii terapeutul acestui vampir si nu-i da apa la moara atunci cand incepe sa-ti povesteasca dezamagirile vietii sale. Limiteaza-te in interactiunile cu aceasta persoana si nu te lasa implicat in autocompatimirea sa.

Vampirul 3 – Controlorul

Acest vampir are o parere despre orice, crede ca stie ce este cel mai bine despre tine, are un sentiment foarte rigid cu privire la bine si rau si simte o nevoie intensa de a-i domina pe cei din jurul sau.

Sfaturi de auto-aparare: Spune ceea ce ai de spus cu incredere. Nu te lasa prins in certurile cu privire la lucrurile marunte. Afirma-ti nevoile tale si mentine-ti o pozitie ferma asupra acestora.

Vampirul 4 – Criticul

Acest vampir se considera indreptatit sa te judece, te desconsidera si incearca sa-si consolideze propriul sau ego facandu-te sa te simti mic si rusinat.

Sfaturi de auto-aparare: Nu lua nimic din ceea ce spune aceasta persoana in nume personal. Nu adopta o atitudine defensiva.  Exprima-ti aprecierea fata de ceea ce este util si rasplateste-i atitudinea cu o mare doza de bunatate.

Vampirul 5 – Separatorul

Acest vampir te poate trata ca fiind cel mai bun prieten intr-o zi, iar in ziua urmatoare te poate ataca cand se simte nedreptatit. De foarte multe ori este un butoi cu pulbere gata sa explodeze, iar delectarea sa favorita este incercarea de a-i tine pe ceilalti intr-un montagne russe emotional.

Sfaturi de auto-aparare: Stabileste limite si orienteaza-te catre solutii. Evita ciocnirile cu acest personaj, refuza sa iei parte in jocurile sale si evita contactul vizual atunci cand este furios pe tine. Atunci cand esti atacat poti vizualiza un scut emotional protector.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category