Cele 12 motive pentru care ar trebui sa bei Chefir – O bautura miraculoasa bogata in probiotice!

2156

Fiecare cultura din lume sustine si isi arata aprecierea pentru un anumit produs alimentar fermentat si pentru beneficiile pe care acesta le ofera sanatatii organismului. Chefirul ajunge sa fie de cele mai multe ori in fruntea listei a acestor apreciate produse alimentare fermentate.

Chefirul este apreciat pentru cantitatea mare de bacterii probiotice care au capacitatea de a recoloniza complet tractul intestinal dupa utilizarea de antibiotice. Recolonizarea tractului intestinal este un proces esential pentru un sistem imunitar puternic. De asemenea, exista multe alte motive pentru care ar trebui sa consumam aceasta veche bautura miraculoasa.

Iata care sunt cele 12 motive pentru care ar trebui sa bei Chefir:

#1. O multime de beneficii – O mare varietate de beneficii potentiale ale probioticelor au fost demonstrate de stiinta, inclusiv imbunatatirea sanatatii tractului intestinal, imbunatatirea sistemului imunitar, reducerea simptomelor alergiilor in cazul persoanelor alergice, reducerea riscului aparitiei anumitor tipuri de cancer, tratarea colitei, reducerea concentratiilor de colesterol, reducerea tensiunii arteriale in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune si tratarea infectiilor genitale feminine.

#2. Mai eficient in comparatie cu probioticele – Chefirul este mult mai bun decat multe dintre suplimentele de probiotice, deoarece o capsula de probiotice contine, de obicei, aproximativ 15 milioane de bacterii benefice. In comparatie, un pahar mic de chefir proaspat contine aproximativ 1.5 trilioane de bacterii benefice. Cand vine vorba de probiotice, totul se rezuma la numere!

#3. Elimina problemele cauzate de administrarea de antibiotice –  Probabil cel mai rau lucru pe care il putem face pentru a distruge armonia bacteriilor aflate la nivelul sistemului digestiv este reprezentat de administrarea de antibiotice. Aceste medicamente ucid fara discriminare, atat bacteriile bune, cat si pe cele rele. Deoarece bacteriile bune sunt cele care ne mentin organismul in siguranta, aceasta este o problema uriasa. Atunci cand bacteriile benefice au fost distruse, incepe degradarea progresiva a sistemului digestiv si astfel, organismul nostru este mult mai predispus la aparitia unor infectii sau chiar a cancerului. Chefirul contribuie intr-un mod eficient la refacerea sanatatii tractului digestiv in cazul in care acesta a fost afectat de administrarea de antibiotice.

#4. Depaseste cu mult iaurtul obisnuit – Chefirul contine anumite tipuri de bacterii benefice pe care nu le regasim in continutul iaurtului obisnuit, inclusiv Lactobacillus Caucaz, Leuconostoc, speciile Acetobacter, speciile Streptococcus, Chefir Saccharomyces si Chefir Torula.

#5. Chefirul este plin de nutrienti – Chefirul contine o varietate foarte mare de nutrienti, inclusiv vitamine, minerale, enzime si un spectru larg de aminoacizi, blocurile de proteine care sprijina functionarea optima a organismului. De asemenea, chefirul este o sursa foarte importanta de triptofan, aminoacidul care are un efect calmant profund asupra sistemului nervos. Chefirul este bogat in vitaminele complexului B, in special B1, B12 si biotina, o coenzima care sprijina metabolizarea carbohidratiilor in energie si nu sub forma de grasime. Acesti nutrienti sprijina sanatatea sistemului renal, hepatic, nervos si nu numai.

#6. Chefirul este un detoxifiant puternic – Chefirul contribuie la producerea unor substante care elimina sau care inhiba dezvoltarea unor bacterii daunatoare, cum ar fi Salmonella sau H. Pylori, bacteria care cauzeaza majoritatea ulcerelor gastrice.

#7. Sprijina infrangerea anumitor tipuri de cancer – Cercetarile recente au aratat ca aceasta bautura miraculoasa are capacitatea de a distruge celulele cancerului de colon si de a impiedica raspandirea lor. Aceasta cercetare a fost realizata cu linii celulare.

#8. Mult mai multe beneficii –  Granulele de chefir produc un anumit polizaharid cunoscut sub numele de chefiran. Oamenii de stiinta din Japonia au constatat o reducere in dimensiunea tumorilor atunci cand soriceii de laborator care sufereau de cancer au fost hraniti cu chefiran. Consumul regulat al acestor granule contribuie la reducerea tensiunii sanguine si la controlarea nivelului de glucoza din sange. Aceste granule, de asemenea, pot fi foarte eficiente si impotriva bolii Crohn, inflamatiilor, autismului si impotriva Candida albicans

#9. Chefirul nu este un medicamet si nici un supliment – Chefirul este un super-aliment, asa ca nu ar trebui sa te ingrijorezi prea mult in privinta consumului de chefir. Cu toate acestea, in cazul in care este consumat in scopuri terapeutice va sfatuim sa discutati cu medicul dumneavoastra inaintea inceperii unui tratament.

#10. Chefirul poate fi preparat acasa – Poti prepara chefir din orice tip de lapte preferi, inclusiv lapte de migdale, de nuca de cocos sau de capra. Ciupera sau granulele de chefir sunt disponibile on-line. De asemenea, poate fi preparat cu apa si cu toate ca nu are acelasi gust, chefirul din apa detine beneficii similare cu cel traditional.

#11. Chefirul poate fi consumat si de catre persoanele care au intoleranta la lactoza –  Asta deoarece procesul de fermentare al chefirului produce enzima lactaza.

#12. Chefirul poate fi consumat de catre toata lumea – Chiar si sugari sau persoanele infirme pot consuma chefir.