" />
0 Shares 933 Views

Cele 14 imagini care iti pot distruge increderea in umanitate

Emanoil Hociota Iul 13, 2015
0 934

Gradinile zoologice ne provoaca sentimente mixte. Desigur, este uimitor ca putem vedea animalele noastre preferate de aproape, dar, ele sunt in captivitate si asta nu este prea grozav. Lasand acest aspect negativ deoparte, gradinile zoologice sunt, in general, locuri placute.

Cu toate acestea, gradiniile zoologice nu au gazduit numai animale. In pare rau sa te dezamagesc, dar in trecut, au existat un alt fel de gradini zoologice – gadinile zoologice umane. Da, gradini zoologice in care fiintele umane aflate in captivitate erau expuse pentru a fi vazute de alte fiinte umane care plateau pentru asta.

Crezi ca aceste gradini zoologice despre care vorbim sunt pura fictiune? Chiar daca este greu de crezut, acestea au existat cu adevarat, iar imaginile urmatoare te vor convinge:

#1. Acesti nativi Selk’Nam au fost expusi in gradinile zoologice umane si au fost plimbati prin Europa pentru a fi vazuti de cat mai multi oameni.

01

01.2

Carl Hagenbeck este creditat ca fiind creatorul gradinilor zoologice moderne. Cu toate acestea, un fapt mai putin cunoscut este ca tot el este primul creator al gradinilor zoologice umane. In anul 1889, el a capturat – cu permisiunea guvernului chilian – 11 oameni din tribul Selk’Nam, care au fost inchisi in spatele gratiilor si expusi in Europa. Mai mult decat atat, mai multe triburi inrudite au avut, la scurt timp, parte de aceasi soarta.

  O latura frumoasa a iernii pe care putini dintre noi o remarcam! Imagini incredibile!

#2. Aceasta fetita din Africa a fost expusa intr-o gradina zoologica umana din Bruxelles, Belgia, in anul 1958.

02

#3. Ota Benga, un pitic congolez a fost expus la gradina zoologica Bronx din New York in anul 1906. Acesta a fost fortat sa care urangutani si alte maimute in timp ce era expus alaturi de ele.

03

Pe semnul din afara incintei scria: “Varsta 23 de ani, Inaltime 1.40 m, Greutate 46 de kilograme. Adus din Statul Congo, Raul Kasai, Africa Centrala si de Sud, de catre Dr. Samuel P. Verner. Expus in fiecare dupa-amiaza in cursul lunii septembrie.”

El a facut, de asemenea, si trucuri cu urangutani si alte maimute pentru a distra numarul mare de persoane atrase de acest neobisnuit, dar foarte interesant specimen.

  Aceasta casuta pare a fi desprinsa dintr-o lume a povestilor!

#4. Gradina de Agronomia Tropicala – gradina zoologica umana de la Paris

04

In incercarea de a promova puterea lor de colonizare, francezii au construit sase sate in Gradina de Agronomia Tropicala, fiecare dintre acestea reprezentand Madagascarul, Indochina, Sudan, Congo, Tunisia si Maroc – colonii franceze la acea vreme – pentru o expozitie care a din luna Mai pana in luna Octombrie a anului 1907.

04.1

Satele au fost construite in asa fel incat sa reflecte intr-o foarte mare masura viata in colonie, de la arhitectura pana la practicile vietii agrare.

04.2

04.3

Ceea ce a atras peste un milion de oameni la acea vreme, acum a ajuns sa fie abandonat si ignorat – un punct al istoriei pe care Franta si-ar dori sa-l uite.  In 2006, in ciuda redeschiderii accesului public, foarte putini au vizitat acest loc.

  Imagini emotionante! Uriasa diferenta pe care o poate face adoptia in viata unui animal de companie!

#5. Sarah Baartman – fata care intruchipeaza inumanitatea gradinilor zoologice umane, aici, fiind “expusa”.

05

#6. Un “Negro Village” din Germania, afisand o mama si copilul ei.

06

Aceasta expozitie a fost printre cele mai populare la acea vreme si a fost vizitatea chiar de Otto von Bismarck.

O alta imagine din “Negro Village”.

06.1

#7. Mai multe persoane indigene si din rasele africane si asiatice au fost adese inchise in custi si expuse intr-un “habitat natural” improvizat.

07

Aceste expuneri umane erau incredibil de populare, fiind prezentate la targurile mondiale din intreaga lume, de la Paris la New York.

#8. In anul 1881, cinci indieni din tribul Kawesqar (Tierra del Fuego, Chile) au fost rapiti si transportati in Europa pentru a fi expusi. Cu toti au murit in mai putin de un an.

10

#9. Aici, oameni de rase indigene sunt expusi participand la tir cu arcul, la expozitia “Savage Olimpics Exhibition” organizata in anul 1904 in St. Louis de catre albii americani.

11

You may be interested

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares143 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Most from this category