0 Shares 1109 Views

Cele 14 imagini care iti pot distruge increderea in umanitate

Emanoil Hociota Iul 13, 2015
0 1110

Gradinile zoologice ne provoaca sentimente mixte. Desigur, este uimitor ca putem vedea animalele noastre preferate de aproape, dar, ele sunt in captivitate si asta nu este prea grozav. Lasand acest aspect negativ deoparte, gradinile zoologice sunt, in general, locuri placute.

Cu toate acestea, gradiniile zoologice nu au gazduit numai animale. In pare rau sa te dezamagesc, dar in trecut, au existat un alt fel de gradini zoologice – gadinile zoologice umane. Da, gradini zoologice in care fiintele umane aflate in captivitate erau expuse pentru a fi vazute de alte fiinte umane care plateau pentru asta.

Crezi ca aceste gradini zoologice despre care vorbim sunt pura fictiune? Chiar daca este greu de crezut, acestea au existat cu adevarat, iar imaginile urmatoare te vor convinge:

#1. Acesti nativi Selk’Nam au fost expusi in gradinile zoologice umane si au fost plimbati prin Europa pentru a fi vazuti de cat mai multi oameni.

01

01.2

Carl Hagenbeck este creditat ca fiind creatorul gradinilor zoologice moderne. Cu toate acestea, un fapt mai putin cunoscut este ca tot el este primul creator al gradinilor zoologice umane. In anul 1889, el a capturat – cu permisiunea guvernului chilian – 11 oameni din tribul Selk’Nam, care au fost inchisi in spatele gratiilor si expusi in Europa. Mai mult decat atat, mai multe triburi inrudite au avut, la scurt timp, parte de aceasi soarta.

  Un test de personalitate uimitor folosit de armata finlandeza!

#2. Aceasta fetita din Africa a fost expusa intr-o gradina zoologica umana din Bruxelles, Belgia, in anul 1958.

02

#3. Ota Benga, un pitic congolez a fost expus la gradina zoologica Bronx din New York in anul 1906. Acesta a fost fortat sa care urangutani si alte maimute in timp ce era expus alaturi de ele.

03

Pe semnul din afara incintei scria: “Varsta 23 de ani, Inaltime 1.40 m, Greutate 46 de kilograme. Adus din Statul Congo, Raul Kasai, Africa Centrala si de Sud, de catre Dr. Samuel P. Verner. Expus in fiecare dupa-amiaza in cursul lunii septembrie.”

El a facut, de asemenea, si trucuri cu urangutani si alte maimute pentru a distra numarul mare de persoane atrase de acest neobisnuit, dar foarte interesant specimen.

#4. Gradina de Agronomia Tropicala – gradina zoologica umana de la Paris

04

In incercarea de a promova puterea lor de colonizare, francezii au construit sase sate in Gradina de Agronomia Tropicala, fiecare dintre acestea reprezentand Madagascarul, Indochina, Sudan, Congo, Tunisia si Maroc – colonii franceze la acea vreme – pentru o expozitie care a din luna Mai pana in luna Octombrie a anului 1907.

04.1

Satele au fost construite in asa fel incat sa reflecte intr-o foarte mare masura viata in colonie, de la arhitectura pana la practicile vietii agrare.

  Cele 21 de imagini cu fractali - Natura este uimitoare!

04.2

04.3

Ceea ce a atras peste un milion de oameni la acea vreme, acum a ajuns sa fie abandonat si ignorat – un punct al istoriei pe care Franta si-ar dori sa-l uite.  In 2006, in ciuda redeschiderii accesului public, foarte putini au vizitat acest loc.

#5. Sarah Baartman – fata care intruchipeaza inumanitatea gradinilor zoologice umane, aici, fiind “expusa”.

05

#6. Un “Negro Village” din Germania, afisand o mama si copilul ei.

06

Aceasta expozitie a fost printre cele mai populare la acea vreme si a fost vizitatea chiar de Otto von Bismarck.

O alta imagine din “Negro Village”.

06.1

#7. Mai multe persoane indigene si din rasele africane si asiatice au fost adese inchise in custi si expuse intr-un “habitat natural” improvizat.

07

Aceste expuneri umane erau incredibil de populare, fiind prezentate la targurile mondiale din intreaga lume, de la Paris la New York.

#8. In anul 1881, cinci indieni din tribul Kawesqar (Tierra del Fuego, Chile) au fost rapiti si transportati in Europa pentru a fi expusi. Cu toti au murit in mai putin de un an.

10

#9. Aici, oameni de rase indigene sunt expusi participand la tir cu arcul, la expozitia “Savage Olimpics Exhibition” organizata in anul 1904 in St. Louis de catre albii americani.

11

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares37 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares244 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares50 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category