0 Shares 2955 Views

Cele 15 motive pentru care nu datorezi nimanui vreo explicatie

Emanoil Hociota Sep 27, 2014
0 2956
.

Uneori, oamenii merg atat de departe incat iti cer sa-ti explici deciziile sau alegerile pe care le faci in viata ta. Probabil, s-ar putea sa te simti obligat sa le raspunzi, dar unele lucruri sunt fix problema ta si nu datorezi nimanui o explicatie. Iata care sunt cele 15 motive pentru care nu datorezi nimanui vreo explicatie:

1. Nu datorezi nimanui o explicatie pentru situatia vietii tale

Fie ca te afli in concubinaj cu fostul tau iubit sau cu fosta ta prietena, fie ca iti face placere sa-ti petreci noptile in diferite camere de hotel, fie ca locuiesti cu parinti tai dupa implinirea varstei de douazeci de ani, nu trebui sa-i explici nimanui pentru ce traiesti, cum si de ce, in cazul in care nu doresti sa faci asta. In cazul in care esti pe deplin constient de situatia ta de viata, atunci inseamna ca ai propriile tale motive pentru care te afli in aceasta situatie de viata, iar aceasta este exclusiv problema ta.

2. Nu datorezi nimanui o explicatie pentru prioritaile tale de viata

Fiecare dintre noi, inclusiv tu, avem propriile noastre idei cu privire la ceea ce ne face pe noi si pe cei la care tinem fericiti, aceasta fiind prioritatea noastra principala. Din moment ce fiecare dintre noi suntem indivizi unici, cu valori diferite, cu vise si aspiratii diferite, este normal ca prioritatile noastre in viata sa fie total diferite. Nu datorezi nimanui o explicatie pentru prioritatile tale. Aceasta este pur si simplu problema ta, iar fiecare dintre noi alegem sa ne exprimam sau nu aceste prioritati cu ceilalti.

  ZECE afirmatii dureroase care vor face din tine o persoana mai puternica
3. Nu datorezi nimanui scuze in cazul in care nu-ti pare rau cu adevarat

In cazul in care nu-ti regreti actiunile, in cazul in care crezi in continuare ca persoana respectiva a gresit sau daca nu-ti pasa prea mult de iertarea sa, nu trebuie sa-ti ceri scuze. Mult prea multi oameni se grabesc sa-si ofere scuzele si incearca sa repare rani pe care nici macar nu le-au provocat. Astfel, acestia agraveaza ranile si provoaca si mai multe probleme, in special pentru ei insisi. Chiar nu este necesar sa-ti ceri scuze in cazul in care nu-ti pare rau sau daca perspectiva ta asupra povestii nu a fost auzita.

  Cele 15 scuze pe care le poti transforma in afirmatii puternice
4. Nu datorezi nimanui o explicatie in cazul in care vrei sa-ti petreci timpul in singuratatea propriei persoane

S-ar putea sa-ti faci griji cu privire la modul in care vei fi perceptul de ceilalti. Probabil te-ai gandi ca vei fi privit ca fiind “distant” sau “anti-social” sau ca avand un comportament “nepoliticos”  atunci cand faci alegerea de a anula anumite planuri sau de a te sustrage de anumite “obligatii” doar pentru a-ti face timp pentru tine insuti, pentru a te relaxa sau pentru a citi o carte buna. Cu toate acestea, petrecerea timpului in solitudine este o practica absolut normala, fireasca si absolut necesara pe care din ce in ce mai multe persoane ar trebui sa o adopte. Fa-ti timp pentru tine insuti, deoarce nu esti dator sa-i oferi nimanui vreo explicatie.

.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category