0 Shares 617 Views

Cele 20 de medicamente pe care ar trebui sa le eviti in cazul in care este posibil – Afla de ce!

Emanoil Hociota Oct 14, 2014
0 618

Medicamentele prescrise pentru diferite afectiuni provoaca peste 100.000 de decese anual si cauzeaza spitalizarea unui numar de peste 1.5 milioane de persoane ca urmare a efectelor secundare grave pe care le produc.

Fiecare medicament poate provoca diferite reactii adverse, iar printre acestea se numara si pierderile de memorie.

Acestea sunt  cele trei tipuri de medicamente care provoaca pierderi de memorie. In cazul in care luati orice fel de medicamente pe baza de prescriptie medicala, sansele sunt ca acestea sa se incadreze intr-una dintre urmatoarele trei categorii de medicamente cunoscute pentru efectele negative pe care le au asupra memoriei si asupra functiei cognitive.

1. Medicamentele “Anti”

Medicamentele care incep cu “anti”, cum ar fi antihistaminice, antidepresive, antipsihotice, antibiotice, antispastice sau antihipertensive, au capacitatea de a creste nivelul de acetilcolina.

Acetilcolina este principalul neurotransmitator implicat in procesul de memorie si de invatare. Nivelurile scazute de acetilcolina poate produce simptome asemanatoare cu dementa, inclusiv confuzie mentala, delir, vedere incetosata, pierderi de memorie si chiar halucinatii.

2. Somnifere

Somniferele sunt cunoscute pentru efectul negativ pe care il au asupra functiei cognitive, in special asupra memoriei.

  Vindeca-ti sistemul imunitar cu acest remediu 100% natural

Medicamentul Ambien (Zolpidem) este cunoscut si sub denumirea de “medicamentul amneziei”. Nu foarte putini sunt cei care, in urma administrarii acestui medicament, au trait experienta terorilor nocturne, conducerii de autovehicule si a plimbarilor nocturne, dar nu numai.

3. Medicamentele anti-colesterol (statine)

Aceasta categorie de medicamente care are scopul de a reduce nivelul colesterolului este considerata a fi cea mai toxica categorie de medicamente pentru creierul uman. Pierderea memoriei se cere acum sa fie listata ca efect secundar pe prospectul acestor medicamente.

Aproximativ un sfert din creierul uman este format din colesterol. Colesterolul este necesar pentru procesele de memorie, de invatare si de gandire rapida. Asa ca, nu ar trebui sa ne surprinda faptul ca medicamentele care scad colesterolul afecteaza in mod negativ creierul uman.

Acestea sunt alte doar cateva dintre medicamente cunoscute pentru efectul negativ pe care-l au asupra memoriei:

• Pentru Parkinson – scopolamina, atropina, glicopirolat;

• Pentru epilepsie – fenitoina sau Dilatin;

  Acesta este omul care ar putea distruge Monsanto – Descoperirea sa poate schimba lumea!

• Analgezice – morfina, codeina;

• Somnifere – Ambien, Lunesta, Sonata;

• Benzodiazepine – Valium, Xanax, Ativan, Dalmane;

• Chinidina;

• Insulina;

•Interferoni;

• Naproxen;

• Steroizii;

• Antibiotice;

• Antihistaminice;

• Interferoni;

• Medicamentele antihipertensive;

• Beta-blocante (in special cele pentru glaucom);

• Antidepresive triciclice;

• Antipsihotice;

•Litiu;

• Barbiturice – Amytal, Nembutal, Seconal, Fenobarbital;

 • Medicamentele pentru chimioterapie;

 Aceasta lista a fost alcatuita de catre Dr. Richard C. Mohs, fost vicepresedinte al Departamentului de Psihiatrie din cadrul Scolii de Medicina Mount Sinai.

Ce poti face? In cazul in care ti-au fost recomandate astfel de medicamente si crezi ca au un efect negativ asupra memoriei tale este necesar sa discuti cu medicul specialist. Impreuna cu medicul, incearca sa gasesti solutii mai bune si / sau sa faci schimbarile necesare in dieta ta de zi cu zi.

Chiar daca aceasta medicamentatie este cu adevarat necesara pentru tine, poti reduce efectele negative prin adoptarea unor masuri proactive, cum ar fi includerea alimentelor foarte sanatoase pentru creierul tau si includerea exercitiilor fizice in viata de zi cu zi.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category