0 Shares 218 Views

Cele 20 de mementouri care ma ajuta intotdeauna!

Emanoil Hociota Dec 06, 2014
0 219

Exista mult prea multe persoane care sustin ca afirmatiile pozitive nu au efectul dorit asupra lor. Din pacate sau nu, fac parte din aceste persoane, din categoria celor care nu au adoptat ca stil de viata radical “gandirea pozitiva”. Mai mult decat atat, uneori simt ca aceste afirmatii au un efect invers asupra mea. De aceea, am creat o lista de memento-uri – numeste-le cum doresti –, care ma ajuta sa-mi traiesc viata intr-un mod intelept.  

Iata care sunt cele 20 de mementouri care ma ajuta intotdeauna:

1. Sunt perfect-imperfect de cand ma stiu, la fel ca toti ceilalti din jurul meu si m-am obisnuit cu asta. Valoarea mea de sine nu este dependenta de nicio realizare, cont bancar sau statut;

2. Viata este plina de tristete, durere, boala, moarte si pierdere. Acestea sunt experiente umane universale.

3. Durerea si suferinta nu se afla sub controlul meu personal. Auto- compasiunea se afla in sfera controlului meu personal.

4. Ma aflu intr-o continua schimbare; lumea mea se schimba in mod constant; toate experientele – mentale, fizice si emotionale – vin si pleaca.

5. Nu perfectiunea este cea care ii uneste pe oameni. Vulnerabilitatea este cea care ii aduce pe oameni impreuna.

6. Daca as afla ca mai am o saptamana de trait, ar trebui sa ma intreb “ce este pentru mine cu adevarat important?”

7. Nu exista sentimente “rele”; cu toate acestea, exista reactii nefolositoare in fata sentimentelor dificile. Experienta sentimentelor dificile nu implica faptul ca este ceva in neregula cu mine, ci aceste sentimente ma fac sa fiu om;

8. Joaca si distractia nu sunt sinonime cu iresponsabilitate; de fapt, este invers. Distractia si joaca sunt necesare pentru fericire;

9. Cea mai lunga relatie pe care o voi avea in viata mea va fi cea pe care o am cu mine insumi. Ceilalti vor veni si vor pleca, dar eu voi fi cu mine tot timpul. Cu cat mai repede voi lua decizia de a fi bun cu mine insumi, cu atat mai devreme imi voi trai viata sprijinindu-ma si nu subminandu-ma pe mine insumi.

10. Indiferent care este situatia prin care trec acum, probabil, mii de oameni trec printr-o experienta similara. Suntem cu totii in asta impreuna!

11. A cere ajutorul cuiva nu este un gest de slabiciune, dimpotriva, este un gest care denota putere si curaj.

12. „Care este cel mai rau lucru care se poate intampla?” Gandeste-te la aceasta intrebare. Apoi, intreaba-te: “De ce este nevoie pentru a trece si peste asta?”.

13. Lucrurile isi revin la normal si apoi se destrama. Apoi, iar isi revin si iar se destrama. Aceasta este experienta umana.

14. Nu exista adevaruri obiective. Felul in care ma percep pe mine insumi si lumea din jurul meu este flexibil si se poate schimba.

15. Acceptarea nu este vorba despre a place, a dori sau despre a tolera. Acceptarea este cea care ne poate elibera.

16. Oamenii sunt fiinte reziliente. Sunt programat sa ma vindec.

17. Avem capacitatea de a gasi un sens in suferinta noastra. Uneori este necesar doar un mic gram de creativitate.

18. Ce-i foloseste unei alte persoane poate sa nu-mi foloseasca si mie si vice-versa.

19. Asteptarile realiste atenueaza durerile inutile, dezamagirea si fustrarea. Ma implic intotdeauna pe cat de mult pot in tot ceea ce fac.

20. Nu este necesar sa-mi “ating potentialul”, dar voi face tot ceea ce voi putea pentru a nu fi un “somnambul” prin viata.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category