Cele 21 de beneficii miraculoase ale graului verde

1289

Graul verde si sucul de grau verde sunt alegeri excelente daca vrei sa incluzi plantele verzi in dieta ta.  Comparand cantitatile egale, graul verde este de peste 20 de ori mai bogat in substante nutritive decat multe fructe si legume. Din punct de vedere nutritional, graul verde este un aliment complet, care contine 98 din cele 102 elemente nutritive cunoscute pana in prezent.

Graul verde este disponibil in multe forme, incluzand tablete, capsule, extracte lichide si tincturi. Graul verde este adesea folosit prin stoarcere, extractul fiind mai apoi folosit in sucuri de fructe si ceaiuri. Exista companii vand grau verde in stare naturala, fara gulten, crescut in mediu controlat sau in mod natural in spatii exterioare. Cu toate acestea, iti recomandam sa cumperi chiar tu seimtele de grau si sa-l cultivi in confortul casei tale. Este foarte simplu!

Iata care sunt cele 21 de beneficii uimitoare ale graului verde:

21. Mareste numarul de celule rosii si scade tensiunea arteriala

Graul verde purifica sangele, organele si tractul gastrointestinal. Pe langa asta, stimuleaza metabolismul si utilizarea enzimelor de catre corp prin imbogatirea sangelui. Graul verde mai ajuta si la reducerea tensiunii arteriale, dilatand venele si arterele sanguine.

20. Stimuleaza glanda tiroida

Graul verde, prin actiunea stimulanta pe care o are asupra glandei tiroide, contribuie la corectarea obezitatii, va scapa de indigestie si de o serie intreaga de asemenea neplaceri.

19. Restabileste alcalinitatea sangelui

Abundenta de minerale alcaline din sucul de grau sustine scaderea aciditatii sangelui. Aceasta abordare poate fi folosita pentru a scapa de multe tipuri de dureri interne, fiind folosita cu succes in tratarea ulcerului peptic, colitei ulceroase, constipatiei, diareei si altor probleme ale tractului gastrointestinal.

18. Este un detoxifiant puternic si protejeaza ficatul si sangele

Enzimele si aminoacizii pe care ii contine graul verde ne protejeaza de carcinogeni mai bine decat orice alt aliment sau medicament. Graul verde ne intareste celulele, purifica fluxul sangvin si ficatul si neutralizeaza chimic agentii poluanti din mediul inconjurator.

17. Combate tumorile si neutralizeaza toxinele

Studiile recente au aratat ca sucul din graul verde este foarte eficient prin capacitatea sa de a combate tumorile, fapt care ne scuteste de efectele toxice ale multor medicamente. Varietatea de compusi pe care ii regasim in sucul din grau verde curata sangele, neutralizeaza si stimuleaza eliminarea toxinele din celulele organismului.

16. Contine enzime benefice

Indiferent daca te-ai taiat la deget si vrei sa te vindeci mai repede sau daca doresti sa scapi de kilogramele in plus, enzimele pe care le contine te vor ajuta si acest sens. Durata de viata si functiile enzimelor pe care le regasim in mod natural in corp pot fi extinse, folosindu-ne de enzimele exogene, precum cele pe care le regasim in sucul de grau verde. Putem beneficia de actiunea enzimelor din graul verde doar daca il mancam crud. Prelucrarea termica distruge 100% din enzimele din mancare. graul verde este de asemenea bogat in vitaminele A, complexul de B-uri, C, E si K si este o sursa naturala de laetril (B-17).

15. Prezinta similaritati remarcabile cu structura sangelui uman

Al doilea aspect nutritional important al clorofilei este similaritatea sa cu hemoglobina, un compus care este responsabil cu transportul oxigenului in sange. Dr. Yoshihide Hagiwara, presedinte al Institutului de Sanatate Hagiwara din Japonia, sustine folosirea graului verde in alimentatie si medicina. Domnia sa sustine ca, din moment ce clorofila este solubila in particule de grasime, iar particulele de grasime sunt absorbite direct de sange prin sistemul limfatic, atunci si clorofila poate fi absorbita pe aceasta cale. Cu alte cuvinte, atunci cand “sangele” plantelor ajunge in corpul uman, acesta este transformat in sange uman, care transporta substantele nutritive necesare fiecarei celule din corp.

14. Folosit pe post de supozitor, acesta vindeca partea de jos a intestinului

Supozitorul contine o cantitate mica de suc de grau verde si este mentinut in partea inferioara a intestinului timp de 20 de minute. In cazul existentei unei boli, supozitorul cu grau verde stimuleaza curatarea rapida a partii inferioare a intestinului si duce la evacuarea acumularilor de toxine.

13. Elimina senzatia de mancarime aproape imediat atunci cand este aplicat pe piele.

12. Vindeca arsurile de piele si are rol de dezinfectant

Aplicarea pe scalp inainte de samponare vindeca firele de par afectate si atenueaza afectiunile scalpului care se manifesta prin senzatii de mancarime.

11. Are un efect calmant si curativ cand este aplicat pe taieturi, arsuri si zgarieturi, iritatii, iritatii produse de iedera otravitoare, infectii de tip “piciorul atletului”, muscaturi de insecte, basici, herpes, ulcere, tumori etc. A se folosi sub forma de cataplasma, inlocuindu-se la fiecare 2-4 ore.

10. Faciliteaza un somn linistit

Puneti o tava de grau verde langa capul patului. Aceasta va spori calitatea oxigenului din aer si va genera ioni negativi, favorizand un somn profund si linistit.

9. Poate fi folosit in apa de baie

Puneti putin grau verde in apa de baie alaturi de alte arome naturale si relaxati-va indelung in aceasta.

8. Este un remediu eficient impotriva respiraitiei urat mirositoare si intareste gingiile. Trebuie doar sa faceti gargara cu sucul de grau verde.

7. Neutralizeaza actiunea substantelor toxice precum cadmiul, nicotina, strontiul, mercurul si policlorura de vinil.

6. Ofera beneficiile unei transfuzii cu oxigen lichid, deoarece sucul de grau verde contine oxigen lichid intr-o cantitate foarte mare

Oxigenul este un element vital vietii si multor procese ale organismului: acesta stimuleaza digestia (oxidarea alimentelor), imbunatateste functiile cognitive (creierul foloseste 25% din rezerva totala de oxigen a corpului) si apara sangele impotriva bacteriilor anaerobe. Celulele canceroase nu se formeaza unde exista oxigen.

5. Reda culoarea naturala a parului si creste semnificativ energia cand este consumat zilnic.

4. Actioneaza ca un tratament de infrumusetare care incetineste procesul de imbatranire (cand este folosit sub forma de suc)

Graul verde curata sangele si ajuta la revigorarea celulelor imbatranite, incetinind imbatranirea foarte mult, fapt ce va poate insufla pofta de viata. Graul verde ajuta la restabilirea elasticitatii si fermitatii pielii.

3. Reduce efectele radiatiilor

O enzima care se gaseste in iarba de grau, SOD, reduce efectele radiatiilor si actioneaza ca un anti-inflamator care previne distrugerea celulelor in cazul atacurilor de cord sau expunerii la agenti iritanti.

2. Promoveaza fertilitatea si ne face sa ne simtim mai tineri.

1. Poate dubla numarul de celule rosii cand este folosit la imbaiere.

Renumitul nutritionist Dr. Bernard Jensen a descoperit ca, din punct de vedere al capacitatii de a imbunatati calitatea sangelui, nu exista tratamente naturale superioare sucurilor din legume verzi si grau verde. In cartea sa “Magie pentru sanatate prin folosirea clorofilei”, acesta mentioneaza mai multe cazuri in care a reusit sa dubleze numarul de celule rosii din sange in cateva zile la pacientii care foloseau apa bogata in clorofila pentru bai.

Insanatosirea sangelui are loc chiar mai rapid cand pacientii beau sucuri din legume verzi si suc de grau verde in mod regulat.