0 Shares 396 Views

Cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!

Emanoil Hociota Dec 05, 2014
0 397

Zaharul este un ingredient foarte utilizat de catre majoritatea dintre noi, dar cati dintre noi suntem cu adevarat constienti de efectele pe care aceasta substanta le are asupra organismului nostru? Poate avea efecte nocive asupra metabolismului si poate cauza tot felul de afectiuni si nu numai. Mai mult ca sigur nu vei intalni aceste motive pe spatele unei pungi de zahar de la magazin si nici doctorul tau nu o sa-si dea silinta sa te atentioneze inca de la o varsta frageda cu privire la pericolele care te pandesc in urma consumului de zahar. De asemenea, este foarte important sa precizam faptul ca aceste „80 de motive” sunt doar cateva dintr-o lista foarte lunga!

Acestea sunt cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!

1. Zaharul poate suprima activitatea sistemului imunitar;

2. Zaharul poate deranja echilibrul mineralelor din organism;

3. Zaharul poate provoca hiperactivitate, anxietate, dificultati de concentrare si iritabilitate in cazul celor mici;

4. Zaharul poate produce o crestere semnificativa a trigliceridelor;

5. Zaharul contribuie la scaderea apararii naturale a organismului impotriva infectiilor bacteriene;

6. Zaharul cauzeaza o pierdere a elasticitatii si a mobilitatii, pierdere proportionala cu cantitatea consumata;

7. Zaharul scade nivelul lipoproteinelor cu densitate mare;

8. Zaharul poate produce deficiente de crom;

9. Zaharul reprezinta un risc pentru aparitia cancerului ovarian;

10. Zaharul poate creste rapid nivelul de glucoza;

11. Zaharul poate produce deficiente de cupru;

12. Zaharul interfereaza cu absorbtia de calciu si de magneziu;

13. Zaharul poate creste vulnerabilitatea ochilor in fata degenerescentei maculare;

14. Zaharul creste rapid nivelul de neurotransmitatori: dopamina, serotonina si noradrenalina;

15. Zaharul poate provoca hipoglicemie;

16. Zaharul promoveaza aciditatea la nivelul tractului digestiv;

17. Zaharul poate produce o crestere rapida a nivelului de adrenalina in cazul celor mici;

18. Absorbtia anormala a zaharului este frecvent intalnita in cazul celor care sufera de sintromul de colon sau de intestin iritabil;

19. Zaharul poate promova imbatranirea prematura a organismului;

  Cum putem optimiza uimitoarele beneficii ale turmericului?

20. Zaharul poate promova aparitia cariilor dentare;

21. Zaharul poate contribui la aparitia obezitatii;

22. Aportul ridicat de zahar creste riscul aparitiei bolii Crohn si a colitei ulcerative;

23. Zaharul poate provoca modificari frecvent intalnite in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastric sau duodenal;

24. Zaharul poate contribui la aparitia artritei;

25. Zaharul poate contribui la aparitia astmului;

26. Zaharul contribuie intr-o masura extrem de mare la dezvoltarea necontrolata a infectiei fungice Candida albicans;

27. Zaharul contribuie la aparitia calculilor biliari;

28. Zaharul contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare;

29. Zaharul poate contribui la aparitia hemoroizilor;

30. Zaharul poate contribui la aparitia varicelor;

31. Zaharul poate creste raspunsul glucozei si insulinei in cazul utilizatorilor de contraceptive orale;

32. Zaharul poate contribui la aparitia bolilor parodontale;

33. Zaharul poate contribui la aparitia osteoporozei;

34. Zaharul contribuie la cresterea aciditatii salivei;

35. Zaharul poate provoca o scadere a sensibiltatii organismului a insulina;

36. Zaharul poate reduce cantitatea de vitamina E din sange;

37. Zaharul poate cauza o reducere a cantitatii de hormon de crestere;

38. Zaharul poate contribui la cresterea colesterolului rau;

39. Zaharul poate contribui la cresterea presiunii arteriale sistolice;

40. Zaharul poate interfera cu absorbtia proteinelor;

41. Zaharul poate contribui la aparitia alergiilor alimentare;

42. Zaharul poate contribui la aparitia diabetului;

43. Zaharul poate provoca aparitia toxemiei de sarcina;

44. Zaharul poate contribui la aparitia eczemelor in cazul celor mici;

45. Zaharul poate afecta structura moleculara a ADN-ului;

46. Zaharul poate afecta structura moleculara a proteinelor;

47. Zaharul poate contribui la imbatranirea pielii prin schimbarea structurii colagenului;

48. Zaharul poate contribui la aparitia cataractei;

49. Zaharul poate contribui la aparitia emfizemului;

50. Zaharul poate contribui la aparitia aterosclerozei;

51. Aportul mare de zahar poate afecta homeostazia fiziologica a multor sisteme din organism;

52. Zaharul contribuie la scaderea capacitatii de functonare a enzimelor;

53. Zaharul poate contribui la cresterea dimensiunii ficatului;

54. Zaharul poate contribui la cresterea dimensiunilor rinichilor si poate produce modificari patologice la nivelul acestora;

  Cei NOUA factori importanti care iti influenteaza metabolismul

55. Zaharul poate contribui la cresterea cantitatii de grasime la nivelul ficatului;

56. Zaharul poate contribui la deteriorarea pancreasului;

57. Zaharul poate contribui la cresterea retentiei hidrice la nivelul organismului;

58. Zaharul poate contribui la aparitia miopiei;

59. Zaharul poate contribui la fragilitatea tendoanelor;

60. Zaharul poate provoca dureri de cap, inclusiv migrene in unele cazuri;

61. Zaharul joaca un rol important in cazul aparitiei cancerului pancreatic la femei;

62. Zaharul poate contribui la aparitia depresiei;

63. Zaharul poate provoca tulburari de memorare si de concentrare;

64. Zaharul creste riscul aparitiei cancerului gastric;

65. Zaharul este o cauza a indigestiei;

66. Zaharul poate creste riscul aparitiei gutei;

67. Zaharul poate cauza o functionare mai eficienta a celor doua proteine din sange, albumina si lipoproteine, care pot reduce capacitatea naturala a organismului de a gestiona grasimile si colesterolul;

68. Zaharul poate contribui la aparitia maladiei Alzheimer;

69. Zaharul poate cauza adezivitatea trombocitelor;

70. Zaharul poate provoca aparitia unor dezechilibre la nivel hormonal;

71. Zaharul poate cauza formarea pietrelor la nivelul rinichilor;

72. Zaharul incetineste timpul petrecut de alimente in calatoria lor prin tractul gastro-intestinal;

73. Zaharul creste concentratia de acizi biliari la nivelul fecalelor si enzimelor bacteriene prezente la nivelul colonului. Acest lucru poate modifica activitatea biliara si poate contribui la producerea unor compusi care pot provoca apairita cancerului de colon;

74. Zaharul creste nivelul de estradiol – cea mai puternica forma de estrogen natural – in cazul barbatilor;

75. Zaharul este o substanta care poate cauza dependenta;

76. Reducerea aportului de zahar poate contribui considerabil la cresterea stabilitatii emotionale;

77. Zaharul poate agrava simptomele in cazul celor mici care sufera de ADHD;

78. Zaharul poate contribui la incetinerea functionarii glandelor suprarenale;

79. Zaharul poate contribui la aparitia poliomelitei;

80. Zaharul provoaca hipertensiune arteriala in cazul persoanelor obeze.

You may be interested

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares79 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares17 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares50 views

Daca iti pasa prea mult vei sfarsi rau. Nu te mai incarca de parerile negative ale celorlalti!

IoAnE - Sep 29, 2017

Odata cu dezvoltarea rapida a diferitelor canale de socializare online, ni se ofera mai mult ca oricand posibilitatea sa ne conectam cu oameni…

Most from this category