" />
0 Shares 334 Views

Cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!

Emanoil Hociota Dec 05, 2014
0 335

Zaharul este un ingredient foarte utilizat de catre majoritatea dintre noi, dar cati dintre noi suntem cu adevarat constienti de efectele pe care aceasta substanta le are asupra organismului nostru? Poate avea efecte nocive asupra metabolismului si poate cauza tot felul de afectiuni si nu numai. Mai mult ca sigur nu vei intalni aceste motive pe spatele unei pungi de zahar de la magazin si nici doctorul tau nu o sa-si dea silinta sa te atentioneze inca de la o varsta frageda cu privire la pericolele care te pandesc in urma consumului de zahar. De asemenea, este foarte important sa precizam faptul ca aceste „80 de motive” sunt doar cateva dintr-o lista foarte lunga!

Acestea sunt cele 80 de motive pentru care ar trebui sa nu mai consumam zahar!

1. Zaharul poate suprima activitatea sistemului imunitar;

2. Zaharul poate deranja echilibrul mineralelor din organism;

3. Zaharul poate provoca hiperactivitate, anxietate, dificultati de concentrare si iritabilitate in cazul celor mici;

4. Zaharul poate produce o crestere semnificativa a trigliceridelor;

5. Zaharul contribuie la scaderea apararii naturale a organismului impotriva infectiilor bacteriene;

6. Zaharul cauzeaza o pierdere a elasticitatii si a mobilitatii, pierdere proportionala cu cantitatea consumata;

7. Zaharul scade nivelul lipoproteinelor cu densitate mare;

8. Zaharul poate produce deficiente de crom;

9. Zaharul reprezinta un risc pentru aparitia cancerului ovarian;

10. Zaharul poate creste rapid nivelul de glucoza;

11. Zaharul poate produce deficiente de cupru;

12. Zaharul interfereaza cu absorbtia de calciu si de magneziu;

  Natura iti poate curata intreaga casa

13. Zaharul poate creste vulnerabilitatea ochilor in fata degenerescentei maculare;

14. Zaharul creste rapid nivelul de neurotransmitatori: dopamina, serotonina si noradrenalina;

15. Zaharul poate provoca hipoglicemie;

16. Zaharul promoveaza aciditatea la nivelul tractului digestiv;

17. Zaharul poate produce o crestere rapida a nivelului de adrenalina in cazul celor mici;

18. Absorbtia anormala a zaharului este frecvent intalnita in cazul celor care sufera de sintromul de colon sau de intestin iritabil;

19. Zaharul poate promova imbatranirea prematura a organismului;

20. Zaharul poate promova aparitia cariilor dentare;

21. Zaharul poate contribui la aparitia obezitatii;

22. Aportul ridicat de zahar creste riscul aparitiei bolii Crohn si a colitei ulcerative;

23. Zaharul poate provoca modificari frecvent intalnite in cazul persoanelor care sufera de ulcer gastric sau duodenal;

24. Zaharul poate contribui la aparitia artritei;

25. Zaharul poate contribui la aparitia astmului;

26. Zaharul contribuie intr-o masura extrem de mare la dezvoltarea necontrolata a infectiei fungice Candida albicans;

27. Zaharul contribuie la aparitia calculilor biliari;

28. Zaharul contribuie la aparitia afectiunilor cardiovasculare;

29. Zaharul poate contribui la aparitia hemoroizilor;

30. Zaharul poate contribui la aparitia varicelor;

31. Zaharul poate creste raspunsul glucozei si insulinei in cazul utilizatorilor de contraceptive orale;

32. Zaharul poate contribui la aparitia bolilor parodontale;

33. Zaharul poate contribui la aparitia osteoporozei;

34. Zaharul contribuie la cresterea aciditatii salivei;

35. Zaharul poate provoca o scadere a sensibiltatii organismului a insulina;

36. Zaharul poate reduce cantitatea de vitamina E din sange;

  Cele SASE puternice utilizari ale lavandei in timpul sezonului rece

37. Zaharul poate cauza o reducere a cantitatii de hormon de crestere;

38. Zaharul poate contribui la cresterea colesterolului rau;

39. Zaharul poate contribui la cresterea presiunii arteriale sistolice;

40. Zaharul poate interfera cu absorbtia proteinelor;

41. Zaharul poate contribui la aparitia alergiilor alimentare;

42. Zaharul poate contribui la aparitia diabetului;

43. Zaharul poate provoca aparitia toxemiei de sarcina;

44. Zaharul poate contribui la aparitia eczemelor in cazul celor mici;

45. Zaharul poate afecta structura moleculara a ADN-ului;

46. Zaharul poate afecta structura moleculara a proteinelor;

47. Zaharul poate contribui la imbatranirea pielii prin schimbarea structurii colagenului;

48. Zaharul poate contribui la aparitia cataractei;

49. Zaharul poate contribui la aparitia emfizemului;

50. Zaharul poate contribui la aparitia aterosclerozei;

51. Aportul mare de zahar poate afecta homeostazia fiziologica a multor sisteme din organism;

52. Zaharul contribuie la scaderea capacitatii de functonare a enzimelor;

53. Zaharul poate contribui la cresterea dimensiunii ficatului;

54. Zaharul poate contribui la cresterea dimensiunilor rinichilor si poate produce modificari patologice la nivelul acestora;

55. Zaharul poate contribui la cresterea cantitatii de grasime la nivelul ficatului;

56. Zaharul poate contribui la deteriorarea pancreasului;

57. Zaharul poate contribui la cresterea retentiei hidrice la nivelul organismului;

58. Zaharul poate contribui la aparitia miopiei;

59. Zaharul poate contribui la fragilitatea tendoanelor;

60. Zaharul poate provoca dureri de cap, inclusiv migrene in unele cazuri;

61. Zaharul joaca un rol important in cazul aparitiei cancerului pancreatic la femei;

  Un ulei miraculos - Calmeaza durerile de sani, relaxeaza si intareste imunitatea

62. Zaharul poate contribui la aparitia depresiei;

63. Zaharul poate provoca tulburari de memorare si de concentrare;

64. Zaharul creste riscul aparitiei cancerului gastric;

65. Zaharul este o cauza a indigestiei;

66. Zaharul poate creste riscul aparitiei gutei;

67. Zaharul poate cauza o functionare mai eficienta a celor doua proteine din sange, albumina si lipoproteine, care pot reduce capacitatea naturala a organismului de a gestiona grasimile si colesterolul;

68. Zaharul poate contribui la aparitia maladiei Alzheimer;

69. Zaharul poate cauza adezivitatea trombocitelor;

70. Zaharul poate provoca aparitia unor dezechilibre la nivel hormonal;

71. Zaharul poate cauza formarea pietrelor la nivelul rinichilor;

72. Zaharul incetineste timpul petrecut de alimente in calatoria lor prin tractul gastro-intestinal;

73. Zaharul creste concentratia de acizi biliari la nivelul fecalelor si enzimelor bacteriene prezente la nivelul colonului. Acest lucru poate modifica activitatea biliara si poate contribui la producerea unor compusi care pot provoca apairita cancerului de colon;

74. Zaharul creste nivelul de estradiol – cea mai puternica forma de estrogen natural – in cazul barbatilor;

75. Zaharul este o substanta care poate cauza dependenta;

76. Reducerea aportului de zahar poate contribui considerabil la cresterea stabilitatii emotionale;

77. Zaharul poate agrava simptomele in cazul celor mici care sufera de ADHD;

78. Zaharul poate contribui la incetinerea functionarii glandelor suprarenale;

79. Zaharul poate contribui la aparitia poliomelitei;

80. Zaharul provoaca hipertensiune arteriala in cazul persoanelor obeze.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares135 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares127 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares117 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category