0 Shares 963 Views

Cele CINCI lectii de viata ale unor femei necunoscute din Biblie

Emanoil Hociota Iul 16, 2014
0 964

In paginile Scripturilor intalnim mai multe femei, iar cateva apar in mod repetat, cum ar fi Fecioara Maria, Elisabeta, Marta si sora ei Maria. Aceste femei au fost studiate si s-a scris despre ele in profunzime, dar de cele mai multe ori neglijam semnificatia femeilor necunoscute din Biblie. Desi ele apar pentru scurt timp, ne pot invata lectii valoroase.

5. Sotia lui Pilat din Pont

In cadrul interogatoriilor lui Iisus, Pilat din Pont a primit un mesaj de la sotia sa: “Nimic sa nu-I faci Dreptului Aceluia, ca mult am suferit azi, in vis, pentru El.” – Matei 27:19. Acesta este un exemplu extraordinar de curaj din partea sotiei lui Pilat. Aceasta, pentru a-i trasmite acest mesaj, a avut curajul de a-i intrerupe activitatea lui Pilat. Visul ei a fost foarte puternic, atat de puternic in cat a cunoscut un anumit tip de suferinta, iar ea a simtit ca trebuie sa vorbeasca.

Si noua, la randul nostru, ni se cere sa graim atunci cand vedem nedreptate in jurul nostru. La fel precum sotia lui Pilat, putem trai experienta unor suferinte, in special atunci cand cuvintele noastre raman neauzite; dar tacerea in asemenea circumstante poate fi vazuta de ceilalti ca fiind un semn de aprobare a propriului lor comportament.

4. Soacra lui Simon

Iisus viziteaza casa lui Simon, acolo unde soacra sa sta intinsa in pat avand febra mare. Dupa ce Iisus o vindeca, “ea indata sculandu-se le slujea.” – Luca 4:39. Cei mai multi dintre noi, in cazul in care ne-am vindeca de o boala periculoasa, ne-am intoarce pe partea cealalta si am adormi. Cu toate acestea, aceasta femeie sare din pat si incepe sa-i serveasca lui Iisus, ginerelui sau si altor invitati. Relatia noastra cu Iisus Hristos are acest efect asupra noastra cu cat ne apropiem mai mult de El. Cu cat il cunoastem si cu cat il iubim mai mult pe Iisus Hristos, cu atat mai mult vom dori sa slujim celorlalti, urmand exemplul Sau din Evanghelii.

  Cele mai cunoscute simboluri spirituale din intreaga lume si semnificatiile acestora
3. Femeia samarineanca

Evanghelia lui Ioan ne spune povestea unei femei samarinence careia nu i se precizeaza numele care-l intalneste pe Iisus la o fantana. Ea realizeaza ca l-a intalnit pe Mesia si spune tuturor oamenilor din orasul ei despre experienta ei uimitoare. Ca rezultat “multi samarineni din cetatea aceea au crezut in El, pentru cuvantul femeii care marturisea: Mi-a spus toate cate am facut.” – Ioan 4:39.

Noi suntem chemati sa raspandim bucuria intalnirilor noastre cu Hristos cu ceilalti. Poarta-ti credinta ca si o cruce si nu-ti fie niciodata rusine sa propovaduiesti cuvantul Domnului.

2. Femeia bolnava de 12 ani

In timp ce Iisus mergea pe o strada aglomerata, o femeie a incercat cu disperare sa-L atinga. Aceasta femeie suferea de 12 ani de “scurgere de sange”. Aceasta a fost imediat vindecata atunci cand L-a atins, dar povestea continua cu Iisus care cere sa se arate cel ce L-a atins. Femeia, realizand ca El vorbea despre ea, se apropie sfiita si marturiseste ca ea este cea care i-a atins haina Lui. “Iar El i-a zis: Indrazneste, fiica, credinta ta te-a mantuit. Mergi in pace.” -Luca 8:49

In Evanghelii, Iisus lauda in mod repetat oamenii care demonstreaza o credinta puternica. Desi nu-L putem atinge fizic pe Iisus precum a facut-o aceasta femeie, trebuie sa avem credinta El ne raspunde la rugaciuni in cel mai bun mod pentru noi.

  Cele CINCI aspecte spirituale ale longevitatii
1. Femeile din Ierusalim care il plangeau

Ultima noastra lectie vine de la femeile din Ierusalim care il intalnesc pe Iisus in drumul catre Golgota. Ceea ce le-a raspuns este de o profunzime extraordinara “Fiice ale Ierusalimului, nu Ma plangeti pe Mine, ci pe voi plangeti-va si pe copiii vostri.” – Luca 23:28. Iisus este fara de pacat, dar el sufera o moarte extraordinar de dureroasa pentru a ne salva de la a noastra. Iisus le spune acestor femei sa planga pentru pacatele noastre. Noi trebuie sa ne evaluam mai intai propriile noastre vieti, pentru ca mai apoi sa-i ajutam pe ceilalti sa faca acelasi lucru.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category