0 Shares 1612 Views

Cele mai importante 12 secrete ale vietii care au fost uitate de omenire

Emanoil Hociota Dec 25, 2014
0 1613

Cu cat cuget mai mult la viata, cu atat mai profunda este urmatoarea realizare: cel mai mare blestem al omului modern este uitarea.  Asemenea unei stari generale de indispozitie, uitarea s-a infiltrat atat in fiinta omului modern, cat si in actiunile acestuia. Individual, colectiv, istoric si cultural, suntem vrajiti de magia uitarii.

Nu numai ca ne-am uitat trecutul, dar ne-am uitat si locul in prezent si responsabilitatea noastra pe care o avem fata de viitoarele generatii. La nivel personal, starea noastra bazata pe constiinta egoica se afla in misiunea de a ne tine prizonirii acestei stari de uitare – de a rupe legatura cu fiinta noastra interioara si cu intreaga constiinta universala. La nivel colectiv, aceasta uitare este perpetuata si consolidata prin mijloace sociale si culturale – in special prin crearea unei realitati de consum si a unui mod de gandire materialist.

Acestea sunt cele mai importante 12 secrete ale vietii care au fost uitate de omenire:

1. Ne-am uitat locul in mediul natural

In ultimele sute de ani ne-am detasat intr-o masura enorma de natura. Am exploatat, am devastat, am consumat si am incercat sa constrangem natura in asa fel incat sa ne satisfaca setea lacomiei noastre condusa de o nebunie absorbita de sine. Am incercat sa ne distantam de cercul natural al vietii. Am uitat sa ascultam si sa intelegem ritmurile naturale si ciclurile de pe Pamant – semnele si mesajele sale. Am uitat sa urmam calea naturii si sa traim in echilibrul cu ea.

2. Ne-am uitat legatura cu viata si cu intregul cosmos

Detasandu-ne de natura, am uitat rapid ca suntem conectati intr-un mod profund la aceasta si la ciclurile universului. Unele triburi aflate la marginea civilizatiei si care urmeaza in continuare caile naturale ale stramosilor nostri, au pastrat aceasta legatura cu respect si reverenta. Noi, pe de alta parte, am fost insuflati de un sentiment de separare care ne-a condus in afara echilibrului natural.  Am uitat cum toata constiinta de pe lumea aceasta este tesuta intr-un dans delicat si frumos.

3. Am uitat vechea intelepciune

Am uitat si ne-am indepartat de intelepciunea noastra stramoseasca. In incercarea de a obtine cunostinte stiintifice cu scopul de a-i oferi mintii noastre rationamentele potrivite, am uitat intelepciunea care apare prin deschiderea inimii. Am uitat vechile povesti si intelepciunea poporului nostru, transmisa de inteleptii care au trait intr-o armonie deosebita cu universul.

4. Am uitat care este adevarata cale si am uitat care sunt visele noastre

Indepartandu-ne enorm de mult de la calea noastra interioara, am uitat sa visam visul vietii. Mult mai important este faptul ca am uitat cum sa ne trezim din acest vis pentru a vedea adevarata noastra natura si calitatea noastra de co-creatori ai acestui vis. Am uitat ca avem puterea de a contribui intr-o foarte mare masura la tesatura viselor noastre si de a ne folosi intentia pentru a manifesta aceste vise.

5. Ne-am uitat adevaratul scop

Cu atat de multa palavrageala in jurul nostru, atatea barfe, atat “senzational”, atat “exploziv”, atat zgomot si atata distragere a atentiei, am ajuns sa uitam care este adevaratul motiv pentru care ne aflam aici. Ne-am uitat adevaratul scop. Suntem prinsi in transa realitatii create intr-un mod consensual. Am pierdut din vedere adevarata autenticitate, acea scanteie interioara care ne conduce catre fericire si catre auto-realizare. Am uitat ca ne aflam aici pentru a realiza ca suntem fiinte spirituale care au o scurta experienta intr-o forma fizica.

6. Am uitat ca totul este iubire

Acesta este, probabil, cel mai profund mister dintre toate, mister pe care foarte putini au ajuns sa-l inteleaga ca fiind un adevar atotcuprinzator. Insa, acest adevar este ascuns in profunzimea fiintei noastre. Am stiut la un momet dat, dar am pierdut legatura cu acest adevar. Am uitat faptul ca in cele din urma totul este energie si constiinta si ca dragostea este materialul fundamental al existentei care trece prin toata energia si constiinta.

7. Am uitat sa iertam

Fiind facuti sa credem ca suntem separati si deconectati de ceilalti si de orice altceva, am uitat sa iertam. In cel mai profund sens al sau, iertarea este actul de reamintire a realitatii ca suntem unul cu toata lumea si ca nu exista o victima si un agresor. De fapt, impreuna ne miscam intr-o impletitura dinamica numita viata.

8. Am uitat sa fim liberi

Aminteste-ti un singur lucru in fiecare zi: ai ajuns aici pentru a fi liber!

Ne-am nascut intr-o “realitate” in care libertatea este un simplu concept, un cuvant banal de care ne putem folosi din cand in cand pentru a ne exprima. Am fost obligati sa primim lanturile fricii, ale ideilor preconcepute, ale ideologiilor false, ale falselor recompense si am fost facuti sa respectam reguli si legi care au scopul de a proteja interesele celor putini. Am fost facuti sa uitam faptul ca suntem liberi agenti ai schimbarii. Suntem liberi sa fim cine suntem, fara teama si fara vinovatie.

9. Am uitat care este adevarata noastra putere

Conditiile de viata dominate de frica ne-au facut sa uitam cine suntem cu adevarat. Ne-am uitat adevarata putere, puterea de a ne folosi de intentie si de vointa noastra cu scopul de a ne schimba realitatea. Am fost atrasi de somnambulismul celor care au trait inaintea noastra si astfel am ajuns sa adoptam aceleasi tipare de gandire fara sa ne indoim de aceste automatisme periculoase.

10. Am uitat adevaratele lectii ale istoriei

In cazul in care exista o lectie pe care ne-a predat-o istoria, aceasta este cu privire la cat de repede uitam lectiile trecutului nostru. Din nou si din nou continuam sa facem aceleasi greseli, sa ne blocam in aceleasi modele de lacomie si de auto-distrugere. Nu putem fi invinovatiti pentru greselile facute de omenire in trecut, dar suntem responsabili ca indivizi sa ne amintim greselile trecutului si sa invatam din ele pentru a nu le mai repeta.

11. Am uitam sa fim simpli

Viata a devenit din ce in ce mai complicata. Suntem sedusi de stralucirea lui “mai mult” si nu de puterea lui “mai putin”. Am uitat sensul simplitatii si am uitat sa fim simpli. De fapt, viata este simpla, noi suntem cei care ne-o complicam. Simplicitatea implica eliberarea de toate lucrurile neesentiale si de ideile care nu ne folosesc in indeplinirea adevaratului scop al vietii noastre.

12. Am uitat sa avem incredere, sa credem si sa fim uimiti

Ne-am pierdut sentimentul de uimire in fata vietii. Am uitat sa fim uimiti de miracolul vietii. Scepticismul nostru si perspectiva noastra cinica asupra vietii ne-a facut sa ne pierdem increderea in noi insine si in miracolul vietii. Am uitat sa credem. Aceasta este una dintre cele mai mari tragedii dintre toate. Aceasta uitare ne-a slabit spiritul si ne-a saracit sufletul.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares69 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares73 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares75 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category