0 Shares 2894 Views

Cele mai populare CINCI metode de meditatie din lume

Emanoil Hociota Mai 21, 2014
0 2895

Exista o multitudine de metode de meditatie. Unele ne uimesc prin usurinta lor, iar altele sunt extrem de dificile. Pentru a ne perfectiona tehnicile de meditatie este necesara practicarea meditatia zilnic. Iata care sunt cinci dintre cele mai populare metode de meditatie si care sunt avantajele pe care ni le ofera:

5. Metoda Spirituala (Mindfulness)

Drop of water

Cea mai populara metoda de meditatie provine din practica meditatie budiste de Vipassana. Este vorba despre practicarea detasarii de fiecare gand si de a fi centrat in “aici si acum”. Aceasta metoda se concentreaza pe constientizarea situationala si pe prezenta momentului prezent. Exista de asemenea, un accent asupra comuniunii pe care ne-o ofera aceasta metoda de meditatie cu Universul, care se poate traduce prin rugaciune, dar nu neaparat. Cel mai bun mod de a comunica cu Universul este acela de a-i adresa intrebari si nu acela de a cauta raspunsuri. In aceasta metoda, raspunsurile sunt doar efectele secundare ale unui bun interogatoriu.

Cum se practica?

Aceasta metoda de meditatie poate fi practicata in orice pozitie, chiar si culcat. Cheia se afla in constientizarea continua a momentului prezent si in comuniunea clara si concisa cu Universul.

4. Zen sau Metoda Zazen

05

Aceasta este de asemenea o meditatie a traditiei budiste, aceasta metoda punand foarte mult accept pe relaxare. Aceasta meditatie se practica adesea pe perioade foarte lungi de timp. Aceasta metoda de mediatie acorda o atentie speciala posturii si alinierii coloanei vertebrale. Metoda Zazen este cea mai monahala forma de meditatie dintre toate metodele prezentate si este una dintre cele mai dificile. Cei mai multi dintre calugari practica aceasta metoda concentrandu-se asupra unei parabole spirituale.

Cum se practica?

Pozitia corpului trebuie sa fie una stabila, asemenea pozitiei lui Buda asezat. Mentine-ti coloana si capul drept si imagineaza-ti ca prin coloana ta circula o sfoara care te trage spre tavan.

3. Kundalini sau Metoda Transcedentala

06

Aceasta metoda isi are originile in tratiditia hindusa Vedanta si in diferitele forme ale practicii stravechi yoga. Aceasta metoda se concentreaza mult mai mult asupra respiratiei in comparatie cu metodele prezentate anterior si se foloseste de aceasta pentru a atinge o stare mult mai inalta a constiintei si chiar o transformare de sine. Campul electromagnetic creat de catre organismul uman este asemanator cu cel  Pamantului. Scopul acestei metode de meditatie este acela de a atinge fluxul de energie emanat de vortexurile de energie ale mediului inconjurator. Prin aceasta metoda pasim in taramurile infinite ale Universului pentru a afla ceea ce avem de invatat pentru ca mai apoi sa ne raintoarcem pe taramurile finite cu anumite lectii plus.

Cum se practica?

Respiratia este esentiala. Pozitionarea este secundara. Relaxeaza-ti corpul, respira adanc de trei ori si tine-ti respiratia cel putin 10 secunde pentru fiecare dintre cele trei. Astfel oxigenul elimina blocajele din  zona chakrelor si-i permite energiei kundalini sa se ridice.

2. Qigong-ul sau Metoda miscarii

04

Aceasta metoda provine din traditia taoista. Se pune accent foarte mult pe atentia concetrata, miscari ale corpului si tehnici specifice de respiratie, toate acestea avand scopul de a cultiva si de a mentine energia vietii. Aceasta metoda este una dintre cele mai filosofice, avandu-si radacinile in cateva dintre stilurile traditionale de arte martiale si in metodele de vindecare meditative. Aceasta metoda are ca scop principal echilibrarea fortei vietii (Qi).

Cum se practica?

Indiferent de exercitiul de Qi pe care-l faci, imagineaza-ti forta vietii (Qi) cum se deplaseaza prin tine de fiecare data cand inspiri si expiri.

1. Tobele sau/si Metoda Om

03

Metoda tobelor pare a fi cea  mai veche meditatie cunoscuta de omenire. Aceasta metoda este folosita de obicei de catre culturile indigene si de catre culturile samanice.

Metoda Om isi are originile in hinduism, in traditia Vedanta, desi acest sunet este unul universal pentru omenire. Aceste metode se concentreaza asupra ritmului cardiac si asupra respiratiei

Bataile inimii sunt asemanatoare cu cele ale unor tobe, iar respiratia este o toba pe care o putem controla. Scopul acestor doua metode este acela de a te transforma prin intermediul vibratiilor si a frecventelor cosmice.

Cum se pracica?

Creaza-ti in casa ta un loc sacru. Goleste-ti mintea. Respira cu intentie. Ce vrei sa fii, vrei sa fii bateristul sau cel care asculta tobele? Acorda-i mintii tale cateva minute pana cand va incepe sa intre in ritmul acestora.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14127 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37811 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45870 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category