Cele NOUA motive pentru care ar trebui sa primesti si sa oferi imbratisari in fiecare zi

1159

Imbratisarile sprijina sistemul imunitar, vindeca depresia, reduc stresul si promoveaza somnul. Imbratisarile au un efect revigorant, de intinerire si nu au efecte secundare. Acestea sunt naturale, fara pesticide, fara conservanti, fara ingrediente artificiale si sunt 100% sanatoase. Iata care sunt cele NOUA motive pentru care ar trebui sa primesti si sa oferi imbratisari in fiecare zi:

1. Stimuleaza productia de oxitocina

Oxitocina este un neurotransmitator care actioneaza asupra sistemului limbic, centrul emotional al creierului. Consecintele sunt sentimentele de multumire, reducerea anxietatii si stresului. Acesta este hormonul raspunzator pentru existenta noastra. Aceasta mica bijuterie este eliberata in timpul nasterii, aceasta fiind ceea ce le face pe mamele noastre sa uite de toate chinurile facerii pe care le-au indurat si sa-si doreasca in continuare sa ne iubeasca si sa-si petreaca timpul alaturi de noi. Un nou studiu desfasurat de catre cei de la Universitatea din California sugereaza ca acesta are efecte deosebite si asupra barbatilor, facandu-i sa fie mult mai afectuosi si mult mai buni in dezvoltarea relatiilor sociale. Atunci cand imbratisam pe cineva, oxitocina este eliberata in corpurile noastre de glanda pitutiara, fapt ce duce la o scadere a nivelului de cortizol si a tensiunii sanguine. Cortizolul este un hormon responsabil de aparitia stresului, hipertensiunii arteriale si bolilor de inima.

2. Cultiva rabdarea

Conexiunile sunt stimulate atunci cand oamenii isi fac timp pentru a aprecia si pentru a se recunoaste unul pe altul. O imbratisare este unul dintre cele mai usoare moduri prin care iti poti arata aprecierea si prin care poti recunoaste valoarea unei alte fiinte umane. Lumea este un loc plin de agitatie, ocupati fiind intotdeauna cu urmatoarea sarcina. Incetinindu-ne ritmul de viata si facandu-ne timp sa le oferim celor din jurul nostru imbratisarile noastre sincere pe tot parcursul zilei punem sa ne oferim noua insine, cat si celorlalti beneficiile acestora. Astfel, putem cultiva rabdarea in viata noastra intr-un mod foarte placut.

3. Prevenirea afectiunilor

Aceasta forma de afectivitate are un efect direct asupra stresului, iar consecinta se poate traduce in prevenirea mai multor afectiuni. Cercetatorii institutului de Cercetare Touch al Scolii de Medicina din Miami sustin ca au efectuat peste 100 de studii subiectul acestora fiind atingerea umana, iar rezultatele acestora au constatat efecte semnificative, printre care o crestere mai rapida in cazul bebelusilor prematuri, o scadere in cazul simtomelor bolilor autoimune, o reducere a nivelurilor de glucoza in cazul copiilor care sufera de diabet zaharat si o imbunatatire a sistemului imunitar in cazul persoanelor care sufereau de cancer.

4. Stimuleaza timusul

Imbratisarile intaresc sistemul imunitar. Presiunea usoara asupra sternului si incarcatura emotionala pe care o poarta duce la stimularlea chakrei plexului solar. Astfel, este stimulat glanda timus, cea care reglementeaza si echilibreaza productia de celule albe din sange, celulele care ne mentin sanatosi si care ne ajuta sa prevenim afectiunile.

5. Comunica fara cuvinte

Aproape 70% din comunicare are loc la nivel non-verbal. Interpretarea limbajului corpului poate fi bazata pe un singur gest, iar imbratisarile sunt un mijloc prin care te poti exprima non-verbal fata de o alta fiinta umana. Nu numai ca acestia pot fi receptivi fata de dragostea pe care le-o oferi, dar acestia iti pot intoarce aceasi dragoste in baza simplei tale initiative.

6. Stima de sine

Imbratisarile dezvolta stima de sine, in special in cazul copiilor. Simtul tactil este foarte important la sugari. Initial, un copil isi recunoaste parintii dupa atingere. Din momentul in care ne-am nascut, atingerea parintilor nostri ne arata ca suntem iubiti si ca suntem speciali. Asocierea dintre valoarea de sine si atingere este in continuare inradacinata in sistemul nervos ca adulti. Imbratisarile pe care le primim de la mama si tata in timp ce ne dezvoltam raman imprimate la un nivel celular, iar imbratisarile ne amintesc la un nivel somatic de asta. Imbratisarile, astfel, ne reconecteaza cu abilitatea noastra de a ne iubi pe noi insine.

7. Stimuleaza productia de dopamina

Tot ceea ce facem implica protejarea si declansarea  fluxului de dopamina. Nivelurile scazute de dopamina joaca un rol foarte important in aparitia bolilor neurodegenerative, precum Parkinson, precum si in cazul tulburarilor de dispozitie, cum ar fi depresia. Dopamina este responsabila pentru aparitia acelui sentiment de bine si este, de asemenea, responsabila pentru stimularea motivatiei. Imbratisarile stimuleaza eliberarea de dopamina, hormonul placerii. Multe droguri, cum ar fi cocaina sau metamfetamina au ca scop stimularea senzorilor de dopamina.

8. Stimuleaza productia de serotonina

O simpla imbratisare  elibereaza endorfine si serotonina in vasele sanguine, iar aceasta eliberare promoveaza sentimentul de placere, alina durerea si reduce sansele aparitiei afectiunilor cardiovasculare. Chiar si imbratisarea animalelor are un astfel de efect care poate duce la reducerea nivelurilor de stres. Imbratisarile pe o durata mai mare de timp ridica nivelul de serotonina considerabil.

9. Echilibreaza sistemul nervos

Imbratisarile echilibreaza sistemul nervos. Pielea contine o retea de mici centrii de presiune denumiti corpusculi Pacinian, acestia fiind cei care simt atingerea. Acesti centrii se afla in contact cu creierul prin nervul vag. Raspunsul galvanic al pielii atunci cand cineva primeste sau ofera o imbratisare arata o schimbare in coductanta pielii. Efectul de umiditate si de energie electrica la nivelul pielii sugereaza aparitia unei mult mai echilibrate stari la nivelul sistemului nervos.

Aceasta este povestea lui Juan Mann, un barbat a carui singura misiune a fost aceea de a-i imbratisa pe cei din jurul sau. Efectele campaniei sale se fac simtite in intreaga lume.