0 Shares 2219 Views

Cele NOUA puncte de presopunctura pentru ameliorarea stresului si anxietatii

Emanoil Hociota Aug 26, 2014
0 2220

Stilul de viata urban modern ne-a facut viata mult mai usoara in mai multe feluri decat putem enumera, dar, in acelasi timp, numarul cazurilor de depresie si de anxietate este mai mare decat a fost vreodata in istoria omenirii. Astazi, o mare parte din munca noastra este centrata in jurul computerului si in jurul unui scaun, iar din acest motiv suntem nevoiti sa stam pe scaun cu ochii in fata calculatorului vreme de 8-9 ore. Acest stil de viata nu ne afecteaza doar sanatatea oculara si pe cea a coloanei vertebrale, dar si sanatatea creierului. Din ce in ce mai multe persoane se plang de durerile de spate, intalnite in special la nivelul gatului si umerilor, de dureri de cap acute, in special dupa-amiaza tarziu, atunci cand presiunea este la apogeu. La acestea se adauga indeplinirea angajamentelor de familie, plata facturilor si atingerea termenelor limita la locul de munca. Toate acestea creaza o presiune imensa, fapt ce poate duce la probleme foarte grave de sanatate, preum sunt tulburarile de somn, depresia, hipertensiunea arteriala, afectiunile cardiace, diabet si multe altele. Reflexoterapia este o forma foarte simpla de terapie, dar eficienta, care poate fi practicata in siguranta de fiecare dintre noi pentru a vindeca si pentru a preveni aparitia acestor probleme de sanatate.

Din pacate, foarte multi oameni recurg la pastile antidepresive sau la acool. Din pacate, ambele variante au efecte adverse grave asupra sanatatii pe termen lung. In loc sa apelezi la pastile, aplica o presiune in zona unor puncte de presiune specifice. Astfel, iti vei debloca meridianele si ii vei permite qi-ului sa circule liber.

  Sanatatea tiroidei tale depinde de aceste patru minerale si vitamine esentiale!

Stresul este un respuns fizic normal in fata situatiilor de urgenta. Atunci cand se afla la niveluri normale, acesta  stimuleaza cresterea productivitatii, promoveaza starea de concentrare si de alerta. Cu toate acestea, stresul devine un inamic periculos pentru sanatatea ta atunci cand situatia scapa de sub control. Iata cateva forme prin care stresul se manifesta in viata noastra:

•Dureri in piept

•Iritabilitate

•Depresie

•Incapacitate de concentrare

•Greata

•Tulburari de somn

•Tulburari alimentare

Iata care sunt cele NOUA puncte de presopunctura pentru ameliorarea stresului si anxietatii:

1. Punctul Celor trei mile

02

Acest punct este situat doua degete latime mai jos de genunchi si patru degete latime spre zona exterioara a genunchiului. Aplicarea unei presiuni in acest punct creste si regleaza fluxul de energie, amelioreaza oboseala si ajuta la cresterea concentrarii. Se aplica presiune timp de un minut si se continua cu urmatorul punct.

2. Marea petrecere

03

Acest punct este situat la intalnirea dintre degetul mare si degetul mic. Aplicand presiune in acest punct stimulam circulatia fluxului de energie si deblocarea meridianelor energetice.

3. Bunicul-Nepotul

04'

Acest punct este situat in partea interioara a talpii piciorului, la o latime de trei degete de la baza degetului mare. Aplicand presiune in acest punct ne eliberam de anxietate, de griji si putem simti un echilibru emotional pe tot parcursul zilei. De asemenea, acesta este puctul pe care-l vom apasa in cazul durerilor de glezna.

  Hrana preferata a creierului tau pentru o stare de bine
4. Poarta interioara

05

Acest punct poate fi foarte usor descoperit desenand o linie imaginara care porneste din punctul aflat intre degetul mijlociu si cel inelar. Acest punct se va afla la o distanta de trei degete latime de incheietura ta pe linia descrisa mai sus. Aplicarea de presiune in acest punct protejeaza inima de stresul in exces, incurajeaza respiratia profunda si amelioreaza greata.

5. Poarta exterioara

06

Acest punct este situat in partea exterioara a bratului, la o distanta de trei degete latime fata de incheietura, intre cele doua tendoane. Stimularea acestui punct sprijina functionarea sistemului imunitar si creste fluxul de energie al organismului.

6. Valea Uniunii

07

Acest punct este situat la intalnirea dintre degetul mare si cel aratator. Stimularea acesti punct reduce tensiunea musculara si elimina stresul.

7. Comoara centrala

08

Acest punct este situat la doua degete deasupra locului de intalnire dintre corpul si membrele tale superioare. Acest punct incurajeaza respiratia profunda, cresterea fluxului sanguin si echilibrarea emotionala.

8. Camara vointei

1

Acest punct este situat in sectiunea de mijloc a taliei tale, la o distanta de aparoximativ 3 degete latime de coloana vertebrala. Stimularea acestui punct ajuta la distribuirea fluxului de energie prin toate meridianele organismului.

9. Punctul umarului

09

Acest punct este situat la jumatatea distantei dintre punctul umarului si baza gatului. Stimularea acestui punct elimina stresul si asigura organismului un flux nestingherit de energie.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares67 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares119 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category