Cele opt beneficii surprinzatoare ale cepei

1754

Pentru a o spune in mod direct, ceapa este o marca in dietele noastre. Se pare ca aceasta leguma reuseste sa-si gaseasca drumul in cele mai delicioase feluri de mancare. Acest lucru nu este deloc o noua tendinta; este cunoscut faptul ca ceapa este parte a dietei umane de mai bine de 7000 de ani, aceasta fiind una dintre legumele folosite pentru a-i hrani pe constructorii piramidelor din Egipt.

Ceapa este o leguma utilizata pe scara larga in mare parte datorita capacitatii sale de a spori aroma multor retete, dar cati dintre noi suntem constienti de beneficiile pe care le ofera sanatatii organismului nostru? La urma urmei, ceapa este o leguma. Ceapa este o sursa generoasa de vitamine (in special C, B6, B1, K si H), acid folic, fibre, sulf si flavonoide. Aceasta leguma contine, de asemenea, minerale importante, cum ar fi crom, magneziu, fosfor, potasiu si calciu. Aceasta bogatie de substante nutritive ofera numeroase beneficii organismului nostru.

In randurile urmatoare vom explora OPT dintre principalele beneficii ale acestei legume minune:

#1. Ceapa poate preveni formarea cheagurilor de sange

Quercitina, un flavinoid care este o sursa majora a multor beneficii oferite aceasta leguma, este un subtiator natural al sangelui. Acesta previne formarea cheagurior sanguine la nivelul sistemului sanguin. Ceapa contine si sulf, care previne coagularea sangelui.