" />
0 Shares 3288 Views

Cele SAPTE diferente dintre o persoana aroganta si o persoana care are incredere in sine

Emanoil Hociota Iul 09, 2014
0 3289

Este foarte important pentru fiecare dintre noi sa intelegem diferenta dintre aroganta si incredere in sine, pentru ca nimanui nu-i place sa aiba de-a face cu oamenii aroganti. Atat oamenii arognati, cat si cei increzatori detin o credinta puternica in propriile lor abilitati, dar intre acestia exista mari diferente. Persoanele care au incredere in sine pot depasi cu usurinta temerile si incertitudinile. Mai mult decat atat, aceste persoane au o viziune optimista, ceea ce face ca aceste persoane sa fie puternice si admirabile. Uneori, increderea se poate transforma in aroganta, aceasta reprezentand o mare slabiciune personala. Oamenii aroganti se privesc pe sine ca fiind superiori si de cele mai multe ori nu accepta sa-si recunoasca gereselile. Iata care sunt cele SAPTE diferente dintre o persoana aroganta si  persoana care are incredere in sine:

1. Remarcile nepotrivite

Superioritatea este principala calitate a unui om arogant. Oameni aroganti ii percep pe cei din jurul lor printr-o perceptie foarte ingusta, acestia crezand ca sunt fie superiori, fie inferiori acestora. Aceasta aroganta nu poate fi nimic mai mult decat o modalitate “eficienta” de a acoperi sentimentele de inferioritate cu care se confrunta aceste persoane. Adesea, aceste persoane se simt foarte bine cand reusesc sa le distruga stima de sine persoanelor din jurul lor. De celalata parte, oamenii increzatori se simt bine cu ei insisi, fara a simti nevoia de a-i ofensa pe ceilalti. Acestia vad, de obicei, potentialul oamenilor si acestia incearca de cele mai multe ori sa-i ajute sa reuseasca in ceea ce-si doresc.

  Cele ZECE motive pentru care ar trebui sa-ti spui "Te iubesc!"
2. Atitudine

Oamenii aroganti si oamenii increzatori ii trateaza pe ceilalti intr-un mod diferit. O persoana aroganta crede ca este mult mai buna decat cei din jurul sau, in timp ce o persoana increzatoare stie ca este la fel de buna precum celelalte persoane. Oamenii increzatori foarte rar vor incerca sa le tina predici celorlati cu privire la comportamentul gresit al acestora. Mai mult decat atat, acestia isi arata respectul atunci cand comunica cu ceilalti. Oamenii aroganti au dificultati in a-i asculta pe ceilalti. Adesea, acestia emana energie negativa in jurul lor si-i invinovatesc pe ceilalti atunci cand lucrurile nu se indreapta in directia pe care si-o doresc.

  Cele ZECE lucruri la care ar trebui sa renunti inainte de 2015!
3. Perceptia de sine

Oamenii increzatori sunt foarte confortabili cu ei insisi, pentru ca acestia au o perceptie foarte corecta asupra conceptului de perfectiune. Practic, este imposibil sa le distrugi stima de sine, deoarece acestia sunt constienti de slabiciunile lor si au invatat sa le accepte. In schimb, oamenii aroganti au tendinta de a-si ascunde propriile lor neajunsuri. In virtutea incapatanarii lor, acestia nu-si pot recunoaste greselile.

4. Relatia cu societatea

Relatiile cu oamenii aroganti pot reprezenta pentru fiecare dintre noi o mare sursa de suferinta. Astfel de oameni traiesc in propria lor lume de auto-importanta, sunt plini de mandrie si nimic nu-i afecteaza. Acestia nu-si pot accepta defectele si prefera sa-i faca pe altii sa-si asume responsabilitatea pentru propriile lor defecte. Oamenii increzatori au capacitatea de a-si arata vulnerabilitatea si de a-si recunoaste greselile din trecut.

5. Comunicarea

Comunicarea cu oamenii aroganti nu este un lucru prea placut. O persoana aroganta va incerca intotdeauna sa adauge ceva la tot ceea ce spui. Mintea lor se afla indreptata doar catre propria lor pozitie si catre scopul de a-i face pe ceilalti sa le accepte ideile. De aceea, majoritatea oamenilor incearca sa evite conversatiile cu aceste persoane, deoarece nu este deloc confortabil sa stai de vorba cu o persoana care are intotdeauna dreptate. Oamenii increzatori nu incearca sa le impuna celorlalti viziunea lor asupra situatiei si asupra lumii.

  Cele CINCI adevaruri trecute cu vederea despre gandire
6. Contactul vizual

Contactul vizual este un aspect foarte important al oricarei conversatii. Oamenii increzatori vor face contact vizual cu tine si te vor face sa te simti ca si cum tu esti cea mai importanta persoana din camera. De celalta parte, este destul de dificil sa faci contact vizual cu o persoana aroganta.

7. Radacini diferite

In cele din urma, increderea si aroganta au origini diferite. Aroganta este rezultatul unui mecanism de aparare folosit de subconstient cu scopul de a preveni o alta critica la adresa sinelui. Increderea este rezultatul respectului de sine, optimismului si stabilitatii mentale.

 

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares135 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares121 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category