Cele SAPTE diferente dintre o persoana aroganta si o persoana care are incredere in sine

3044

3. Perceptia de sine

Oamenii increzatori sunt foarte confortabili cu ei insisi, pentru ca acestia au o perceptie foarte corecta asupra conceptului de perfectiune. Practic, este imposibil sa le distrugi stima de sine, deoarece acestia sunt constienti de slabiciunile lor si au invatat sa le accepte. In schimb, oamenii aroganti au tendinta de a-si ascunde propriile lor neajunsuri. In virtutea incapatanarii lor, acestia nu-si pot recunoaste greselile.

4. Relatia cu societatea

Relatiile cu oamenii aroganti pot reprezenta pentru fiecare dintre noi o mare sursa de suferinta. Astfel de oameni traiesc in propria lor lume de auto-importanta, sunt plini de mandrie si nimic nu-i afecteaza. Acestia nu-si pot accepta defectele si prefera sa-i faca pe altii sa-si asume responsabilitatea pentru propriile lor defecte. Oamenii increzatori au capacitatea de a-si arata vulnerabilitatea si de a-si recunoaste greselile din trecut.

5. Comunicarea

Comunicarea cu oamenii aroganti nu este un lucru prea placut. O persoana aroganta va incerca intotdeauna sa adauge ceva la tot ceea ce spui. Mintea lor se afla indreptata doar catre propria lor pozitie si catre scopul de a-i face pe ceilalti sa le accepte ideile. De aceea, majoritatea oamenilor incearca sa evite conversatiile cu aceste persoane, deoarece nu este deloc confortabil sa stai de vorba cu o persoana care are intotdeauna dreptate. Oamenii increzatori nu incearca sa le impuna celorlalti viziunea lor asupra situatiei si asupra lumii.

6. Contactul vizual

Contactul vizual este un aspect foarte important al oricarei conversatii. Oamenii increzatori vor face contact vizual cu tine si te vor face sa te simti ca si cum tu esti cea mai importanta persoana din camera. De celalta parte, este destul de dificil sa faci contact vizual cu o persoana aroganta.

7. Radacini diferite

In cele din urma, increderea si aroganta au origini diferite. Aroganta este rezultatul unui mecanism de aparare folosit de subconstient cu scopul de a preveni o alta critica la adresa sinelui. Increderea este rezultatul respectului de sine, optimismului si stabilitatii mentale.