0 Shares 364 Views

Cele TREI beneficii de nebanuit ale lavandei

Emanoil Hociota Oct 08, 2014
0 365

Printre numeroasele beneficii ale lavandei se numara capacitatea sa de a reduce considerabil tensiunea psihica, de a atenua senzatiile dureroase, de a dezinfecta pielea, de a trata afectiunile respiratorii si nu numai. Lavanda este o planta uimitoare, in compozitia acesteia intalnindu-se alcoolul olifalic, taninul si principiile amare, elemente care fac din aceasta planta o alegere pentru tratarea unui numar de peste 70 de afectiuni. De cele mai multe ori, lavanda este utilizata sub forma de uleiuri esentiale sau sub forma de ceai. Florile de lavanda au o aroma deosebita si au fost folosite in productia de parfumuri si in industria aromoterapiei  de foarte mult timp.

Iata care sunt cele TREI beneficii de nebanuit ale lavandei:

1. Lupta impotriva infectiilor fungice

Uleiul de lavanda detine puternice proprietati antifungice cu spectru larg si lupta intr-un mod eficient impotriva fungilor si ciupercilor. Uleiul esential de lavanda este un excelent punct de plecare in lupta impotriva infectiilor fungice.

Un articol publicat in paginile Revistei de Microbiologie Medicala subliniaza succesul pe care-l are uleiul de lavanda in combaterea prevalenta a bolilor fungice si imunitare. De asemenea, cercetatorii au aratat faptul ca uleiul de lavanda este fatal pentru  o gama larga de forme patogene epidermice, precum si Candida.

2. Relaxeaza sistemul nervos

Datorita aromei sale, lavanda este un tonic foarte eficient al sistemului nervos. Din acest motiv, poate fi utila si in gestionarea migrenelor, durerilor de cap, depresiei si stresului psihic. Mirosul revigorant linisteste mintea si  stimuleaza functia mentala. Bine studiatul impact pe care-l are lavanda asupra sistemului nervos explica motivul pentru care este utilizata ca remediu pentru insomnie.

3. Iti face parul sanatos

Lavanda este, de asemenea, o planta foarte utila pentru ingrijirea parului. Uleiul de lavanda poate reprezenta un real ajutor pentru persoanele care sufera de calvitie. De aceea, uleiul de lavanda poate fi considerat a fi o modalitate sigura prin care calvitia masculina poate fi prevenita.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category