" />
0 Shares 776 Views

Cele TREI elemente de baza ale creatiei constiente

Emanoil Hociota Iul 07, 2014
0 777

Nu ai nevoie de o diploma in fizica pentru a intelege conceptul de creatie constienta. Este suficient sa-ti deschizi mintea si sa realizezi, sau mai bine spus, sa accepti faptul ca nimic nu este ceea ce pare. Este suficient sa recunosti existenta unei alte “lumi”, dincolo de cea pe care o observi prin intermediul celor cinci simturi.  Cu toate ca ai putea accepta realitatea puterii creatoare pe care o are gandirea ta si sa o aplici astfel, intelegerea rationala a procesului te va ajuta sa aplici aceste legi in orice domeniu al vietii tale, de la relatii, pana la starea de sanatate.

Mintea ta rationala se bazeaza foarte mult pe cele cinci simturi pentru a percepe realitatea. De fapt, in esenta, aceasta este o incercare a mintii tale de a te mentine intr-o stare de siguranta. De fapt, cei mai multi oameni se bazeaza exclusiv pe vedere, auz, atingere, gust si miros pentru a interpreta realitatea din jurul lor, deoarece acestea sunt cele cinci simturi care le permit oamenilor sa interactioneze si sa traiasca experienta planului fizic. Cu toate acestea, in acelasi mod in care nu ar  trebui sa judecam o carte dupa coperta, la fel, nu ar trebui sa judecam realitatea dupa aspectul sau de suprafata. La urma urmei, cele cinci simturi fizice sunt suficient de convingatoare pentru a te convinge ca in timp ce tu citesti aceste cuvinte te afli intr-o stare de repaos, atunci cand, de fapt, tu – si toate fiintele umane de pe Pamant – te rotesti intr-un  ritm incredibil de aproximativ 107.278.87 km/h in jurul soarelui si cu siguranta nu poti observa atomii care formeaza camera in care te afli.

  Rugaciunea vindecatoare pentru intreaga lume - Cuviosul Paisie Aghioritul

In esenta, exista trei aspecte care formeaza elementele de baza ale creatiei constiente. Aceasta cunoastere a fost transmisa pana la noi prin intermediul celor mai vechi invataturi mistice si este la fel de relevanta in zilele noastre asa cum era si acum cateva mii de ani in urma, deoarece acestea sunt legi universale.

1. Universul este mental

Primul aspect al creatiei constiente se intampla sa fie in acelasi timp si prima dintre cele sapte legi universale despre care am discutat intr-un articol anterior. Aceasta lege ne spune ca Universul este mental. Asta inseamna ca toate lucrurile din domeniul fizic al realitatii isi au originea in planul mental invizibil. Exista o singura constiinta care inconjoara acest Univers, constiinta universala. Avand in vedere omniprezenta acestei constiinte putem intelege foarte simplu faptul ca fiecare dintre noi facem parte din aceasta si consecintele care apar din intelegerea acestei legi.

  (VIDEO) Parintele Arsenie Boca - "Omul lui Dumnezeu"

2. Totul este energie

Al doilea aspect al creatiei constiente este definit de realitatea potrivit careia totul in Univers este energie, inclusiv mineralele, plantele si animalele, fiecare fiinta umana, fiecare planeta, stele, galaxii, totul este energie. Tot ceea ce percepem in planul fizic al realitatii este o enegie ce vibreaza la o anumita frecventa, pe care cele cinci simturi ale noastre o percep ca fiind ceva solid sau tangibil.

Aici apare relevanta celor doua legi Universale: legea polaritatii, potrivit careia energia si materia par a fi opuse, dar sunt unul si acelasi lucru – energie – si legea vibratiei, care ne spune ca totul se afla intr-o stare constanta de miscare, ca totul vibreaza. De vreme ce intelegem ca totul este energie, am putea sa concluzionam ca mintea noastra este energie, cu toate ca am inteles acest lucru inca de la punctul unu.

  Cele NOUA semne care iti arata ca esti un lucrator al luminii

3. Gandul creator

Al treilea aspect al creatiei constiente este reprezentat de gandul creator. In spatele oricarei experiente din planul fizic al existentei, vazut sau nevazut, este un gand. Indiferent ca o faci constient sau nu, realitatea ta ti-o creezi prin intermediul propriilor tale ganduri. Gandul este mintea – energia – in actiune.

In concluzie, creatia constienta reprezinta un proces constient de concentrare a gandirii asupra unui rezultat specific in plan mental, cu scopul de a naste aceasta manifestare in planul fizic al existentei, iar cu puterea gandurilor – a energiei mintii tale – iti poti crea realitatea asa cum ti-o doresti. Cunoscand toate aceste aspecte esentiale te sfatuim sa-ti adresezi urmatoarea intrebare si sa-ti acorzi cateva momente de reflectie interioara: „In ce masura propriile  mele ganduri  mi-au slefuit realitatea curenta si ce pot face pentru a-mi transforma realitatea?”

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares127 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category