0 Shares 1068 Views

Cele TREI legi fundamentale care guverneaza fiecare aspect al vietii noastre

Emanoil Hociota Iun 16, 2014
0 1069

Anumite perle ale intelepciunii vor straluci intotdeauna, indiferent de varsta la care se afla atunci cand le vom descoperi si indiferent de cat de ingropate vor fi de timp. Motivul acestui fapt este unul foarte simplu: acestea sunt legi universale. Acestea lucreaza cu adevarat si cu siguranta le veti descoperi in toate marile lucrari filosofice sau ezoterice.  Acestea nu au varsta,  deoarece acestea sunt, in esenta, unul dintre pilonii pe care se bazeaza viata insasi. Aceasta este puterea lor.

Eckhart Tolle, in cartea sa “Un Pamant Nou”, ne prezinta o perspectiva de o claritate exceptionala a acestor principii fundamentale, cu toate ca aceste principii au fost cunoscute de mii de ani. Iata care sunt cele mai importante cele TREI legi fundamentale care guverneaza fiecare aspect al vietii noastre:

1. Non-atasamentul

A fost spus de foarte multe ori ca cea mai buna modalitate sigura de a obtine cu adevarat ceea ce vrei este sa incetezi sa-ti mai doresti lucrul respectiv. Aceasta este esenta non-atasamentului. Stabileste-ti obiective si urmareste realizarea acestora, dar renunta la tot atasamentul fata de fructele, de rezultatele acestora. Concentrandu-ne prea mult la rezultat nu facem altceva decat sa cream asteptari, iar asteptarile sunt calea cea mai sigura catre dezamagire. De asemenea, iti fura o mare parte din energia vitala si te indeparteaza de pasul pe care-l faci in prezent. In schimb, concentreaza-ti atentia pe deplin in momentul prezent, iar eficienta va inflori. Conceptul non-atasamentului, de asemenea, se aplica si proprietatilor.  Renunta la atasamentul pe care-l ai fata de lucruruile din viata ta si o sa descoperi ca te poti bucura mult mai mult de ele. Acest lucru pare aproape paradoxal, dar eliberat de frica de a pierde acele lucruri din viata ta esti un om liber, iar lucrul in sine va capata o calitate aproape magica. Practica non-atasamentul, iar practica ta va deveni din ce in ce mai profunda cu timpul. Atasamentele fata de rezultat, fata de relatii si chiar fata de propria ta personalitate se vor topi, lasandu-te luminos si liber.

  Parintele Arsenie Boca – Cele 20 de cugetari pline de intelepciune divina

2. Lipsa etichetelor si a judecatilor

Aceasta este o practica extrem de dificila. Mintea umana, neinstruita si nestapanita, eticheteaza pe pilot automat. Totul se afla sub propria sa judecata, de la vremea de afara, pana la vestimentatia pe care altcineva o poarta. Totul este bun sau rau, sau o variatie a celor doua. Eliberandu-ne de etichete si de presupuneri putem vedea lucrurile asa cum sunt ele de fapt, nici bune si nici rele, iar viata noastra va capata o voiciune aparte. Lipsa judecatilor ne aduce mult mai aproape de pacea interioara.

  Cele mai importante NOUA intrebari cu privire la procesul de ascensiune si raspunsurile acestora

3. Non-rezistenta

In timp ce primele doua practici au de-a face cu aspectele diferite ale renuntarii, non-rezistenta este arta in sine. In esenta, non-rezistenta are de-a face cu experienta directa a momentului prezent, in lipsa etichetelor mentale si lipsiti de atasamente. S-a intamplat ceva in viata ta si incerci in continuarea sa schimbi ceva din trecut? Accepta pe deplin ceea ce s-a intamplat si ceea ce se intampla. Rezistenta reprezinta o tensiune impotriva naturii, impotriva vietii, impotriva sinelui.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category