Cele ZECE alimente biblice vindecatoare

2581

“Asa ca: ori de mancati, ori de beti, ori altceva de faceti, toate spre slava lui Dumnezeu sa le faceti.” – Corinteni 10:31

De-a lungul Bibliei, se fac numeroase  referiri la proprietatile medicinale ale unui numar mare de produse alimentare si ierburi. De aceea, pregatirea si consumul alimentelor este privit ca fiind un act incarcat cu o energie spirituala. Iata care sunt cele ZECE alimente biblice vindecatoare:

1. Maslinele si Uleiul de Masline

“Iar cand Domnul, Dumnezeul tau, te va duce in tara pentru care li s-a jurat parintilor tai – lui Avraam, lui Isaac si lui Iacob – ca ti-o va da: cetati mari si frumoase pe care nu tu le-ai zidit, case pline de toate bunatatile, pe care nu tu le-ai umplut, fantani sapate pe care nu tu le-ai sapat, vii si maslini pe nu tu i-ai sadit; cand vei manca si te vei satura.” – Deuteronomul 6:10-11

Evreii au fost negustori de masline de elita in zilele lor. In vremea antichitatii, acest bun pretios a fost folosit pentru capacitatile sale de vindecare, pentru gatit, pentru lampile de lumina, pentru sapunuri, cosmetice si in unele cazuri ca moneda.

Uleiul de masline era considerat a fi atat de sacru pentru cultura antica incat era folosit pentru a unge regii si preotii, iar in ebraica, Mesia, inseamna “Cel ce este uns”.

Cercetarile din ultimul deceniu demonstreaza proprietatile benefice ale consumului de ulei de masline. Acesta contribuie la imbunatatirea sanatatii sistemului cardiovascular, la sanatatea pielii si a articulatiilor. Este inutil sa spunem ca acest aliment sacru si-a mentinut vechea sa reputatie pozitiva.

CITESTE CONTINUAREA IN PAGINA URMATOARE>>>>>>