0 Shares 513 Views

Cele ZECE tipuri de empatici in functie de darurile pe care le poseda

Emanoil Hociota Sep 24, 2015
0 514

Sensibilitatea ne poate imputernici in moduri pe care majoritatea oamenilor nu le pot intelege pe deplin. Afla ce fel de empatic esti si cum poti deveni o persoana mai buna prin constientizarea acestui aspect.

In societatea de astazi, sensibilitatea este privita ca fiind o slabiciune. Cu toate acestea, in mod ironic, sensibilitatea ii poate oferi o mare putere unei persoane.

Cum putem deveni mai puternici prin prezenta unei trasaturi care ne face sa fim delicati, intr-o lume dominata de oameni puternici? Da, este adevarat faptul ca multi empatici pot fi delicati, dar exista un aspect mult mai important al sensibilitatii acestor persoane.

In profunzime, dincolo de personalitatile noastre superficiale, toti empaticii poseda ceva linistit si destul de puternic. Aceasta putere nu domina si nici nu invinge oamenii, ci mai degraba imputerniceste intr-un mod extrem de utill.

Acest cadou le permite empaticilor sa beneficieze pe termen lung prin colectarea de informatii psihologice, emotionale si fizice din mediul inconjurator. Aceste informatii sunt, de obicei, inaccesibilie unei minti lipsite de o asemenea receptivitate.

Desi este adevarat faptul ca empaticii nu pot intimida prin prezenta lor si nu pot folosi forta bruta, ei totusi, pot vindeca, ghida, motiva si ii pot intelege in mod profund pe cei din jurul lor.

Astfel, acestia pot aduna cantitati incredibile de informatii si modul in care vor folosi aceste cunostinte este la latitudinea lor. Cunoasterea, pana la urma, este cea mai mare putere.

Crezi ca esti empatic?

In cazul in care suspectezi ca esti mult mai sensibil fata de energia din jurul tau, atunci citeste in continuare pentru a afla daca esti un empatic intr-o lume mult prea insensibila pentru tine.

  Detoxifierea cu stafide – O metoda ruseasca eficienta si extrem de accesibila

Daca esti cu adevarat un empatic, vei recunoaste unele dintre aceste experiente traite cel mai adesea de empatici:

• Ai tendinta de a absorbi sentimentele si emotiile altor oameni si le experimentezi ca fiind ale tale.

• Simti in mod constant oboseala mentala si fizica.

• Starea ta emotionala tinde sa se balanseze pe parcursul zilei in functie de stimulii exteriori.

• Daca cineva aproape de tine simte o durere fizica, poti simti durerea sa in propriul tau corp.

• Pretuiesti singuratatea, care te ajuta sa te reimprospatezi si sa-ti incarci bateriile.

• Oamenii prefera sa vina la tine cu problemele lor.

• Pur si simplu nu poti suporta sa vezi violenta sau cruzime.

• Esti un ascultator excelent.

• Constientizarea mediului fizic este mult mai mare in comparatie cu cea a celorlalti.

• Locurile aglomerate tind sa te copleseasca si sa-ti afecteze energia.

• Animalele si copiii par a fi atrasi de tine.

Diferitele tipuri de empatici

Da, a fi empatic poate avea o multime de beneficii, dar acest dar te poate trage in jos si poate cauza aparitia sentimentelor de anxietate. Acesta este unul dintre motivele pentru care este important sa intelegem experientele noastre individuale, in speranta ca ne vom intelege mai bine.

In continuare vei descoperi diferitele tipuri de empatici si o scurta descriere pentru a te ajuta sa intelegi ce fel de empatic esti.

#1. Empaticul receptiv fizic

Acesti empatici tind sa fie receptivi fata de durerile fizice si fata de afectiunile celorlalte persoane. Durerea celorlalti se poate manifesta in corpul empaticului – o abilitate ce se poate dovedi extrem de utila in procesele de vindecare.

#2. Empaticul receptiv emotional

Aproape toti empaticii sunt receptivi fata de starile emotionale externe. Acest dar poate rezulta in constientizarea sentimentelor si a gandurilor celorlalti oameni inainte ca acestea se fie exprimate.

  Cele ZECE sfaturi care te pot indrepta catre un loc mai bun
#3. Empaticul clarcunoscator

Empaticii clarcunoscatori detin capacitatea de a sti daca ceva trebuie facut sau daca intentia unei persoane este adevarata sau inselatoare, fara un anume motiv rational. Astfel de empatici au capacitatea de a cunoaste daca ar trebui sa faca ceva sa nu in mod intuitiv.

#4. Empaticul geomantic

Acesti empatici au capacitatea de a citi semnalele si energiile transmise pamant. Astfel, acestia au presimtiri daca un dezastru natural este iminent.

#5. Empaticul faunei

Acesti empatici pot simti, auzi si interactiona cu animalele.

#6. Empaticul medium

Acesti empatici, asa cum sugereaza si numele, pot fi sa simta, sa vada sau sau sa auda spiritele. Acestia au acces la planul subtil al existentei.

#7. Empaticul florei

In mod similar cu empaticul faunei, acestia pot comunica cu plantele si pot simti ceea ce simt acestea si pot primi chiar si semnale din partea lor.

#8. Empaticul psihometric

Acesti empatici dezvolta capacitatea de a primi energie, impresii si informatii de la obiecte neinsufletite, cum ar fi bijuterii, fotografii, etc.

#9. Empaticul telepatic

Empaticii telepatici pot citi cu exactitate gandurile neexprimate ale celor din jurul lor.

#10. Empaticul precognitiv

Astfel de empatici poti simti aparitia unei situatii sau a unui eveniment inainte de aparitia sa. Acestea, de obice, se manifesta sub forma unor vise sau sub forma unor senzatii emotionale sau fizice.

In aceasta lume aspra, empaticii pot considera ca este destul de dificil sa-si pastreze armonia interioara. Dar, prin constiinta de sine, toata lumea, inclusiv empaticii, pot invata sa aprecieze darurile lor unice.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category