0 Shares 766 Views

CINCI motive pentru care ar trebui sa incetezi sa mai fii asa serios

Emanoil Hociota Iun 03, 2014
0 767

„Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!” – Elbert Hubbard

Iata care sunt cele cinci motive pentru care ar trebui sa incetezi sa mai fii asa serios:

1. Este obositor sa te afli in preajma persoanelor serioase

Bad sales

La suprafata, seriozitatea poate sa creeze impresia unei puternice concentrari si a unei atitudini cu picioarele pe pamant, dar sub aceasta suprafata o bomba este pe cale sa explodeze. Nimic nu iese mai mult in evidenta intr-un grup de persoane, decat aceea care nu este dispusa sa se bucure de viata. Nu promovez o atitudine copilareasca fata de viata, dar este necesar sa ne reamintim ca putem sa fim cu picioarele pe pamant si ca poti sa iei decizii dintr-un alt loc decat cel al seriozitatii. In cazul in care seriozitatea nu ne-ar sta in drum, chiar ne-am putea distra cu adevarat.

2. Seriozitatea  scade considerabil productivitatea

Bad sales

Seriozitatea si productivitatea par a fi sinonime si cu siguranta pot fi. Cu toate acestea, prea multa seriozitate poate avea efectul opus. Capcana consta in ambalajul in care este ambatala aceasta seriozitate. Ea vine impreuna cu asteptarile extreme si cu presiunea auto-provocata. Aceasta atitudine poate reprezenta o motivatie in plus pentru anumite persoane, dar pentru cei mai mult dintre noi, aceasta nu reprezinta decat o povara in plus pe care alegem sa o caram pe umerii nostri.

  15 lucruri pe care oamenii cu adevarat fericiti le fac diferit

3. O perspectiva serioasa poate provoca ratarea unor oportunitati

Bad sales

Atunci cand te iei prea in serios, mintea ta va avea la indemana o intreaga biblioteca de experiente din trecut, anecdote, comparatii si alte un milion de tactici care au scopul de a te retine sa faci un pas in plus in afara zonei tale de confort. Acest lucru se datoreaza faptului ca mintilor serioase le place sa faca lucrurile intr-un mod extrem de calculat si doar in cazul in care se simt in siguranta. Cu cat luam mai putin in serios lucrurile, cu atat mai mult avem acces la sentimentele noastre intuitive in legatura cu o situatie din viata noastra sau cu o anumita persoana. In plus, chiar si ceea ce vezi acum ca facand parte din zona ta de confort, s-a aflat la un moment dat in afara acesteia. A fost nevoie doar de un pic de curiozitate din partea ta pentru a face un pas in fata.

  Cele 22 de caracteristici fizice si comportamentale ale reprimarii furiei

4. Seriozitatea afecteaza capacitatea de a te conecta cu ceilalti

Bad sales

Cu cat te iei mai mult in serios, cu atat mai propabil este sa-i iei pe cei din jurul tau in serios. In cazul in care comunici cu ceilalti prin intermediul unui filtru al seriozitatii, nu vei reusi sa-i cunosti pe acestia asa cum sunt ei cu adevarat. De asemenea, vei fi privit de cei din jurul tau ca fiind o persoana abordabila si o companie mult mai placuta.

5. Viata este mult prea scurta pentru a fi luata in serios

Bad sales

Un singur fapt este de netagaduit: in aceasta viata, nu o sa fii niciodata la fel de tanar precum esti acum. Avand in vedere aceasta situatie, chiar vrei cu adevarat sa-ti petreci viata fiind serios? Viata este o minunata aventura. Cu cat suntem prinsi in propria seriozitate, cu atat mai putin ne vom bucura de viata si de tot ceea ce ne ofera aceasta.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category