0 Shares 656 Views

CINCI motive pentru care ar trebui sa incetezi sa mai fii asa serios

Emanoil Hociota Iun 03, 2014
0 657

„Nu lua viata in serios. Nu o sa iesi din ea viu!” – Elbert Hubbard

Iata care sunt cele cinci motive pentru care ar trebui sa incetezi sa mai fii asa serios:

1. Este obositor sa te afli in preajma persoanelor serioase

Bad sales

La suprafata, seriozitatea poate sa creeze impresia unei puternice concentrari si a unei atitudini cu picioarele pe pamant, dar sub aceasta suprafata o bomba este pe cale sa explodeze. Nimic nu iese mai mult in evidenta intr-un grup de persoane, decat aceea care nu este dispusa sa se bucure de viata. Nu promovez o atitudine copilareasca fata de viata, dar este necesar sa ne reamintim ca putem sa fim cu picioarele pe pamant si ca poti sa iei decizii dintr-un alt loc decat cel al seriozitatii. In cazul in care seriozitatea nu ne-ar sta in drum, chiar ne-am putea distra cu adevarat.

2. Seriozitatea  scade considerabil productivitatea

Bad sales

Seriozitatea si productivitatea par a fi sinonime si cu siguranta pot fi. Cu toate acestea, prea multa seriozitate poate avea efectul opus. Capcana consta in ambalajul in care este ambatala aceasta seriozitate. Ea vine impreuna cu asteptarile extreme si cu presiunea auto-provocata. Aceasta atitudine poate reprezenta o motivatie in plus pentru anumite persoane, dar pentru cei mai mult dintre noi, aceasta nu reprezinta decat o povara in plus pe care alegem sa o caram pe umerii nostri.

3. O perspectiva serioasa poate provoca ratarea unor oportunitati

Bad sales

Atunci cand te iei prea in serios, mintea ta va avea la indemana o intreaga biblioteca de experiente din trecut, anecdote, comparatii si alte un milion de tactici care au scopul de a te retine sa faci un pas in plus in afara zonei tale de confort. Acest lucru se datoreaza faptului ca mintilor serioase le place sa faca lucrurile intr-un mod extrem de calculat si doar in cazul in care se simt in siguranta. Cu cat luam mai putin in serios lucrurile, cu atat mai mult avem acces la sentimentele noastre intuitive in legatura cu o situatie din viata noastra sau cu o anumita persoana. In plus, chiar si ceea ce vezi acum ca facand parte din zona ta de confort, s-a aflat la un moment dat in afara acesteia. A fost nevoie doar de un pic de curiozitate din partea ta pentru a face un pas in fata.

4. Seriozitatea afecteaza capacitatea de a te conecta cu ceilalti

Bad sales

Cu cat te iei mai mult in serios, cu atat mai propabil este sa-i iei pe cei din jurul tau in serios. In cazul in care comunici cu ceilalti prin intermediul unui filtru al seriozitatii, nu vei reusi sa-i cunosti pe acestia asa cum sunt ei cu adevarat. De asemenea, vei fi privit de cei din jurul tau ca fiind o persoana abordabila si o companie mult mai placuta.

5. Viata este mult prea scurta pentru a fi luata in serios

Bad sales

Un singur fapt este de netagaduit: in aceasta viata, nu o sa fii niciodata la fel de tanar precum esti acum. Avand in vedere aceasta situatie, chiar vrei cu adevarat sa-ti petreci viata fiind serios? Viata este o minunata aventura. Cu cat suntem prinsi in propria seriozitate, cu atat mai putin ne vom bucura de viata si de tot ceea ce ne ofera aceasta.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares69 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares73 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares75 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category