0 Shares 301 Views

Crezi ca tiroida ta functioneaza corespunzator – Iata cum poti sa afli!

Emanoil Hociota Iul 28, 2015
0 302

Dr. Broda Otto Barnes a fost si continua sa fie unul dintre cei mai apreciati medici in domeniul endocrinologiei din lume. Dr. Barnes a elaborat un test pe care putem sa-l facem fiecare dintre noi pentru a afla, usor si rapid, daca glanda tiroida functioneaza sau nu corespunzator. Intr-una din cartile sale, el a explicat activitatea glandei tiroide, precum si o varietate de probleme si boli care pot aparea in cazul in care glanda tiroida nu functioneaza corespunzator.

Testul Barnes –  Iata cum poti afla daca tiroida ta functioneaza corespunzator!

Inainte de a merge la culcare, ia un termometru si asigura-te ca temperatura sa este situata in jurul valorii de 35 °. Imediat dupa ce te-ai trezit, pune termometrul sub axila. Tine termometrul acolo timp de zece minute.  Noteaza pe o foaie de hartie temperatura aratata de termometru. Acest rezultat este cunoscut sub numele de “temperatura bazala”, adica temperatura corpului dimineata. O temperatura normala este situata in jurul valorilor de 36.5 si 36.8 °.

Este important sa mentionam faptul ca in cazul femeilor aflate in perioada menstruatiei si in cazul persoanelor care sufera de boli infectioase, temperatura poate varia.

Rezultatele testului

Tiroida ta functioneaza normal in cazul in care temperatura corpului este cuprinsa in jurul valorilor de 36.5 si 36.8 °.

In cazul in care temperatura este situata sub 36.5, atunci tiroida functioneaza la o capacitate redusa (hipotiroidism). Este important sa mentionam aici ca depresia, lipsa de energie, oboseala, infectiile, durerile de cap cronice, lipsa de memorie si de concentrare si caderea parului sunt simptome ale unei functionari reduse a glandei tiroide.

In cazul in care temperatura are o valoare mai mare de 36.8, atunci este vorba de o functioare rapida a tiroidei (hipertiroidism) sau de o infectie prezenta la nivelul organismului.

Se recomanda ca acest test sa fie facut trei zile la rand pentru obtinerea unor rezultate precise. In cazul in care temperatura corpului este situata sub sau peste limitele normale, adresati-va medicului dumneavoastra.

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category