Curatarea colonului – mai mult decat o necesitate a omului modern

1196

La nivelul colonului se acumuleaza toxine, care se descompun, favorizand aparitia parazitilor, a colonului iritabil si a cancerului colo-rectal. Acumularea toxinelor la nivelul colonului este principala cauza a aparitiei constipatiei cronice, a demineralizarii osoase, a oboselii, a scaderii capacitatii de concentrare si a scaderii rezistentei generale a organismului. In cazul in care tranzitul alimentelor in organism dureaza 48-72 de ore, atunci vorbim de un tranzit intestinal lent. In cazul in care tranzitul dureaza peste 72 de ore, vorbim de constipatie. De aceea, detoxifierea colonului este vitala, indiferent de varsta, de conditia fizica si indiferent daca suntem barbati sau femei.

Iata care sunt principalele beneficii ale detoxifierii colonului:

Imbunatatirea functionarii sistemului digestiv – atunci cand colonul este curatat, deseurile nedigerate sunt eliminate din sistem iar digestia este imbunatatita considerabil;

Prevenirea constipatiei – Costipatia este cronica si poate provoca un raspuns lent al digestiei tale, care, la randul sau, face ca deseurile sa petreaca mai mult timp in organismul tau;

Cresterea energiei – Atunci cand toxinele sunt eliberate, corpul tau se simte intinerit iar energia este reorientata de la fortarea eliminarii deseurilor prin intestin, catre alte parti ale corpului;

Cresterea absorbtiei de vitamine si substante nutritive – Atunci cand colonul este detoxifiat, absorbtia in sange a substantelor nutritive esentiale este mult mai eficienta;

Imbunatatirea concentrarii – Lipsa concentrarii este cauzata, de cele mai multe ori, de o absorbtie ineficienta a substantelor nutritive, motiv pentru care detoxifierea colonului este foarte importanta;

Scaderea in greutate – Prin detoxifierea colonului este stimulata intr-un mod sigur si eficient scaderea in greutate;

Riscuri reduse de aparitie a cancerului de colon –  Majoritatea toxinelor pe care le mancam, bem sau respiram sunt absorbite si procesate la nivelul tractului gastro-intestinal si la nivelul ficatului. Aceste toxine trebuiesc eliminate din organism prin colon cat mai rapid pentru ca organismul nostru sa nu fie afectat;

Echilibrarea pH-ului – Alimentele care formeaza blocaje la nivelul colonului sunt acide si cauzeaza un mare dezechilibru la nivelul organismului;

Imbunatatirea sentimentului de bunastare – Atunci cand toxinele aflate la nivelul colonului sunt eliminate, in viata ta isi face aparitia un sentiment de lejeritate si de bunastare.

Curatarea colonului este la fel de importanta si pentru pielea noastra. In cazul in care  impuritatile sunt eliminate din organism frumusetea si sanatatea pielii sporeste considerabil. Alimentele bogate in fibre solubile stimuleaza detoxifierea colonului si lupta impotriva constipatiei. Urmatoarele ZECE alimente au o eficienta deosebita in detoxifierea naturala a colonului:

10. Merele

Foarte multe dintre procesele avansate de detoxifiere a colonului includ mere, fie intregi, fie sub forma de suc sau de otet, deoarece aceste fructe sunt foarte bogate in fibre si in pectina, un carbohidrat care are proprietatea de a consolida mucoasa intestinala si de a stimula detoxifierea colonului.

9. Lamaia

Citricele sunt foarte eficiente in curatarea colonului, in special lamaia. Consumul de apa cu suc de lamaie dimineata stimuleaza sistemul digestiv si detoxifierea coloului.

8. Spirulina

Datorita cantitatii mari de clorofila pe care o contine, spirulina este o alegere excelenta pentru fiecare dintre noi. Spirulina stimuleaza detoxifierea tractului intestinal si repara tesuturile distruse ale acestuia.

7. Avocado

Avocado este o alta optiune foarte eficienta in procesul de detoxifiere a colonului. Asemenea merelor, fructele de avocado sunt foarte bogate in ambele tipuri de fibre, atat solubile cat si insolubile. Acizii grasi esentiali omega3 actioneaza ca lubrifianti la nivelul peretilor intestinali stimuland astfel eliminarea toxinelor.

6. Legumele verzi

Include legumele cu frunze verzi in dieta ta zilnica pentru a tine toxinele la distanta de colon. Spanacul, mazarea, salata verde si varza furnizeaza nutrienti si sunt surse foarte bune de fibre solubile si insolubile.

5. Chia si semintele de in

Unice in profilurile lor nutritionale, atat semintele de in cat si cele de chia sunt foarte bogate in grasimi sanatoase si fibre care sustin sanatatea intregului tract digestiv.

4. Orzul

Incearca orzul sau supele de orz si adauga salata la sandvisuri pentru a-ti mentine intestinul si tractul digestiv intr-o buna stare de functionare

3. Fasolea

Daca mananci in mod frecvent linte, fasole si fructe uscate, riscul aparitiei cancerului de colon scade cu o treime. Asa arata rezultatele unui studiu in care subiectii au consumat linte sau fasole de cel putin trei ori pe saptamana, observandu-se ca acestia erau pusi la adapost fata de dezvoltarea polipilor pe intestin.

2. Soia

Soia este un aliment extrem de important in lupta impotriva cancerului de colon. Contine molecule naturale de grasime care sunt toxice pentru celulele cancerigene. Poate fi consumata si sub forma de lapte.

1. Orezul brun

Orezul bun este o sursa excelenta de fibre solubile. Aceste fibre regleaza digestia, grabind deplasarea hranei din stomac spre colon.