0 Shares 381 Views

De ce este contactul vizual atat de puternic?

Emanoil Hociota Ian 16, 2015
0 382

Exista o teorie care spune ca fiecare dintre noi suntem doar parti ale universului care experimenteaza si care ajung la intelegerea de sine prin intermediul vietii.

Daca universul se afla in fiecare dintre noi, atunci poate contactul vizual nu este nimic altceva decat incercarea universului din mine de a se reconecta cu universul din tine. Poate suntem “vechi prieteni”. Cine stie? Dar, ceea ce stim cu adevarat este ca, atunci cand impartasim astfel de momente cu persoana potrivita, se pot crea sentimente de o intensitate uimitoare, care ne lasa fara cuvinte si astfel, ne gasim in imposibilitatea de a descrie ceva ce este de nedescris.

Cu totii suntem conectati unul cu celalalt…

Acceptand ca fiecare dintre noi suntem o parte a universului si ca universul se afla in noi, atunci vom incepe sa realizam ca totul este conectat. Cuvantul “conexiune” capata astfel o semnificatie mult mai profunda pentru noi si cand realizam cat de importanta este aceasta conexiunie atunci cand reflectam asupra aspectelor vietii noastre. Contactul vizual este atat de puternic pentru ca ne aminteste cine suntem cu adevarat si pentru ca ne ajuta sa ne simtim mult mai siguri in ceea ce priveste scopul vietii noastre.

Contactul vizual este o forma de conexiune…

Tot ceea ce facem, alegerile pe care le facem si cine alegem sa fim ne afecteaza intr-o foarte mare masura nivelul de satisfactie personala si nivelul de fericire. Acest nivel de fericire este direct conectat la cantitatea de conexiune pe care o simtim cu alegerile pe care le facem in viata. Devenim nemultumiti de alegerile noastre atunci cand acestea sunt conduse de rationalizari si nu de acel sentiment fundamental de conexiune.

Ce ne desparte?

7

In cazul in care contactul vizual este un mijloc prin care viata ne arata conexiunea dintre noi, atunci ce a fost creat pentru a ne separa? Eu cred ca este vorba de o iluzie pe care am creat-o pentru noi insine cu scopul de a ne convinge sa credem ca aceasta este realitatea noastra finala.

Pentru a functiona in aceasta lume pe care o vedem ca “realitate”, in care motto-ul tinde sa fie “supravietuirea celui mai adaptat”, iluzia separarii pare a fi o necesitate. Viata poate fi asemanata cu un experiment in care noi suntem soriceii, lumea este labirintul, iar cascavalul reprezinta lucrurile pe care le colectam si acumulam pe parcursul vietii noastre.

Separarea priveste aceast cascaval tangibil ca fiind rasplata noastra, in timp ce unitatea vede intreaga experienta a experimentului ca fiind adevarata recompensa. Acestea sunt momentele in care ne deschidem ochii in fata adevaratei realitati. In loc sa fim soricei, si sa privim peretii labirintului din interior, devenim entitatea care priveste totul de mai sus si care reuseste sa vada despre ce este vorba cu adevarat.

Ne putem privi din aceasta perspectiva atunci cand ne reconectam cu noi insine si cand ne amintim cine suntem cu adevarat.

Dar, suntem obligati sa ne deconectam daca vrem sa ne plimbam prin labirind si sa ne “distram”. Cheia este deconectarea, fara sa uitam unde ne-am deconectat si sa ne amintim mereu sa ne intoarcem acasa din cand in cand.

Dar, cand ramanem deconectati pentru mai mult timp….

Din cand in cand, cu totii ne vom pierde prin hatisurile acestui urias labirint. Putem fi distrasi de toata distractia sau putem fi fustrati pe ceva provocator sau putem deveni mult prea preocupati in incercarea noastra de a obtine cascavalul. Acest lucru se intampla atunci cand incepem sa simtim acel gol interior pe care nu-l putem explica. Simtim aceasta nevoie inexplicabila de a ne reconecta, de a ne reintoarce acasa.

In cazul meu, ma simt ca si cand sufletul meu imi cere sa fac o pauza si sa ma intorc acasa pentru a ma relaxa. Aceasta nevoie este satisfacuta prin relaxare si prin a face si a fi in preajma a ceea ce iubesti.

Atata timp cat satisfacem aceasta nevoie de conexiune, atunci lucrurile pot fi tinute sub control Dar, neglijeaza-o si va deveni un ghimpe in viata ta care va distruge totul in calea sa pana cand vei alege sa te reconectezi.

Incearca tu insuti….

Data viitoare cand privesti in ochii cuiva, indiferent daca sunt ochii iubitului tau, ochii unui prieten sau ai propriului copil, aminteste-ti ca exista un motiv pentru care ochii sunt numiti “ferestre ale sufletului”. Nu este sufletul lor cel pe care-l privesti, ci este si al tau, de asemenea.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares57 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares59 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares67 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category