" />
0 Shares 1044 Views

Descopera ce varsta are sufletul tau!

Emanoil Hociota Iun 14, 2014
0 1045

Ce ne face sa fim atat de diferiti in anumite aspecte? Ce face o persoana sa fie inteleapta dincolo de varsta pe care o are?

Indiferent daca ai incredere in teoria reincarnarii sau nu, o sa descoperi ca urmatoarea teroie a evoltie sufletului este aplicabila unui numar extrem de oameni din viata ta, inclusiv tie.

Ce este mai exact teoria sufletului? Potrivit acestei ipoteze, omul nu are o singura sansa de a invata si de a se maturiza pe deplin. Aceasta ipoteza sustine ca fiecare dintre noi trecem prin mai multe vieti pentru a ne maturiza si a ne dezvolta pe deplin. Un alt aspect al acestei ipoteze implica faptul ca varsta sufletului tau nu este aceasi cu varsta ta biologica.

Varsta sufletelor este determinata de nivelul de avansare pe care un suflet il dobandeste in calatoria sa. In timp ce o persoana avanseaza prin diferitele etape, se spune ca aceasta este elibertata si-i este permisa reintoarcerea la constiinta universala si infinita, astfel, atingand eliberarea finala. Unele doctrine denumesc acest loc “Nirvana”, altele “rai”, iar altele “paradis”.

  Energia Qi - Principalele metode prin care poti cultiva forta universala a vietii

Cele CINCI varste ale sufletului:

1. Sufletul Nou-nascut

01

Scopul principal: De a fi in viata.

Lectiile fundamentale: competente de viata, supravietuire, mortalitate, aspectele fizice ale existentei.

Comparatia de varsta: 1-4 de ani

Caracteristici cheie: curat, jucaus, nesofisticat, precaut, copilaros, dependent de grup.

Adesea, acesti oameni sunt priviti de cei din jurul lor ca fiind ingnorati, copilarosi, inocenti in fata complexitatilor vietii. Dotati cu o intelegere foarte simplista asupra vietii si cu o atitudine foarte sincera fata de viata, acestia gasesc destul de dificila misiunea de a se adapta la o “societate civilizata”. Aceste persoane prefera mediul familial, grupurile de prieteni si locurile prietenoase.

2. Sufletul Copil

02

Scopul principal: De a apartine.

Lectii de invatat: structura sociala, reguli, roluri, relatii umane.

Comparatia de varsta: 4-13 de ani

Caracteristici cheie: conformitate, rigiditate, definit de roluri, absolutist, disciplinat, traditionalist, valori puternice.

Acesti oameni cauta sa atribuie un anumit sens si sa creeze o ordine si o stabilitate in natura haotica si nesigura a vietii. Sunt perceputi de ceilalti ca fiind modesti, rigizi si curati. Sufletul copil are tendinta sa fie foarte conservator si sa-si urmeze viata in functie de anumite reguli prestabilite. Credintele si sentimentul de sine al acestor persoane este definit de societate, de sistemul moral sau de cel religios traditional.

  Cele SASE sfaturi care te vor ajuta sa atingi starea Zen Shunya

3. Sufletul Tanar

03

Scopul principal: Independenta.

Lectii de invatat: Dezvoltarea personala, liberul arbitru, realizarea pe plan personal.

Comparatia de varsta: 13-29 de ani

Caracteristici cheie: ambitiosi, competitivi, inovatori, spirit antreprenorial, libertate, individualism, egocentrism, exprimare de sine.

Aceste persoane traisc in concordanta cu expresia “facem lucrurile in felul meu sau la revedere.” Intr-un mod similar adolescentilor, aceste persoane cauta independenta, castigurile materiale si statutul social. In esenta, aceste persoane sunt agentii schimbarii si sunt responsabili pentru multe dintre progresele actuale ale societatii. Motivati si extern concentrati, aceste persoane au tendinta de a deveni “dependenti de munca”.

4. Sufletul Matur

04

Scopul principal: armonia interpersonala.

Lectii de invatat: Empatie, stabilitate psihologica, interdependenta, constiinta de sine, relatii.

Comparatia de varsta: 29-55 de ani

Caracteristici cheie: sensibili, curiosi, diplomati, introspectivi, cooperanti.

Aceste persoane se afla intr-o etapa a vietii lor in care cauta armonia relatiilor interpersonale si echilibrul psihologic. De asemenea, sunt percepute adesea ca fiind nevrotici, dar grijulii.  Concetrandu-se asupra universului lor interior, aceste persoane se lupta cu subtilitatile vietii si cu complexitatea acesteia. Sufletul matur este un suflet liber, orientat catre relatii si un vizionar. Viata nu mai este definita de scopuri precum castigurile materiale, ci catre intelegere, empatie si camaraderie.

  Samsara - O adevarata capodopera cinematografica!

5. Suflete Batrane

05

Scopul principal: Implinirea spirituala.

Lectii de invatat: non-atasamentul, autonomia, sfatul intelept, constientizarea spirituala.

Comparatia de varsta: 56 de ani +

Caracteristici cheie: solitari, spirituali, detasati, filosofici, umanitari, obositi, demotivati.

Dupa experimentarea celor patru stadii ale evolutiei sufletului, apare ultimul stadiu, stadiul intelepciunii. In acest punct al existentei, aspectul fizic devine din ce in ce mai mult lipsit de importanta. Relaxati si cu o perspectiva filosofica asupra vietii, aceste persoane radiaza calm si intelepciune in jurul lor. Pentru sufletele batrane, viata este o tapiserie interconectata. Scopul final este acela de a se integra cu tot ceea ce exista.

You may be interested

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!
Nutritie, Sanatate
0 shares5 views

Consuma ceapa coapta pentru a trata un numar foarte mare de afectiuni!

IoAnE - Aug 22, 2017

Ceapa este o leguma miraculoasa care te poate ajuta sa tratezi numeroase boli. In acest articol va vom prezenta cateva remedii naturale pe…

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares161 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Most from this category