0 Shares 550 Views

Dezvoltarea spirituala: intalnirea cu sinele nostru adevarat

Emanoil Hociota Feb 10, 2014
0 551

dezv. pers. Calea catre dezvoltarea spirituala ne indreapta pasii catre lumea noastra interioara, aducerea in constiinta noastra a fiintei noastre interioare. Aceasta cale ne poate ajuta sa ne ridicam deasupra nivelului obisnuit al constiintei, “inconstientul colectiv”, asa cum a fost denumit de catre Carl Jung si sa descoperim adevarul fundamental despre noi insine. Dezvoltarea spirituala este reprezentata de transcendenta egoului, a mintii si regasirii adevaratei noastre naturi, cea de fiinte umane.

Dezvoltarea spirituala reprezinta o metoda divina prin care putem elimina gandurile noastre, ideile, convingerile, credintele si conceptiile noastre referitoare la lumea care ne inconjoara si prin care putem sa devenim constienti de realitatea profunda a fiintei noastre, de sinele nostru adevarat. Aceasta calatorie, ne va conduce dincolo de personalitatea noastra, de ego si ne va dezvalui adevarata noastra natura, fiinta noastra ascunsa care se afla in spatele gandurilor noastre.

Dezvoltarea spirituala a devenit o necesitate a vremurilor noastre, acelasi lucru fiind valabil atat pentru cautatorii iluminarii spirituale, cat si pentru cei care locuiesc alaturi de familiile lor. Pentru cei din urma, aceasta cale este de o importanta extraordinara. Aceasta cale le va oferi fundatia pentru dezvoltarea unei vieti mai bune, o viata care se afla intr-o armonie cu natura, eliberata de frica, de tensiune si de anxietate. Spiritul este acelasi in fiecare dintre noi indiferent de forma fizica cu care se imbraca acesta. Valul de ignoranta cu care acesta devine acoperit ne indeparteaza din ce in ce mai mult de spiritul nostru interior. Valul de ignoranta poate fi reprezentat de conditionarile noastre din trecut, de modul nostru de gandire, de convingerile noastre fixe si de obiceiurile noastre negative.

  13 practici ale unei persoane trezite din punct de vedere spiritual

Dezvoltarea spirituala este un drept pe care fiecare dintre noi l-am primit la nastere. Reprezinta usa catre o viata plina de fericire, prosperitate si intelepciune. Aceasta cale ne va ajuta sa ne manifestam spiritul nostru interior si sa ne bucuram de imensa putere pe care ne-o ofera. Prin descoperirea sinelui, prin realizarea a ceea ce suntem noi de fapt, perspectiva noastra fata de viata se schimba radical. Dintr-odata nu mai suntem atat de mult influentati de circumstantele exterioare. Circumstantele exterioare nu mai au aceasi influenta asupra starii noastre de spirit, suntem mai pasnici si mai plini de intelepciune. O alta putere apare in viata noastra, o putere plina de intelepciune care accepta viata asa cum este ea.

  Cele 18 lucruri interesante pe care nu le stiai despre glanda pineala

Dezvoltarea spirituala nu ne indeparteaza de la propriile noastre responsabilitati din viata de zi cu zi, nici nu ne face sa ne comportam intr-un mod ciudat. Dezvoltarea spirituala reprezinta un proces de auto-imbunatatire continua, prin care putem sa devenim mai responsabili,

Nu este necesar sa ne indepartam de obiceiurile noastre sau sa ne schimbam stilul de viata. Vom munci in continuare, ne vom afla alaturi de familiile noastre asa cum am facut-o pana acum si ne vom bucura de viata in continuare, dar ceea ce va fi diferit se va reflecta in calitatea cu care vom face aceste lucruri. Actiunile noastre vor avea o alta calitate.

Pentru a trai o viata echilibrata avem nevoie sa avem grija de spiritul nostru, in aceasi masura in care avem gija de nevoile trupului nostru, de sentimentele si de emotiile noastre. Este necesar sa-i permitem spiritului nostru sa se dezvolte si sa transcedem ignoranta care ne inconjoara.

Dezvoltarea constiintei noastre reprezinta un proces spiritual ce nu se va termina niciodata. Optimismul, cartile de spiritualitate, meditatia, sinceritatea sunt doar cateva dintre instrumentele care va pot ajuta in calatoria dumneavoastra.

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares37 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares244 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares50 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category