" />
0 Shares 478 Views

Dezvoltarea spirituala: intalnirea cu sinele nostru adevarat

Emanoil Hociota Feb 10, 2014
0 479

dezv. pers. Calea catre dezvoltarea spirituala ne indreapta pasii catre lumea noastra interioara, aducerea in constiinta noastra a fiintei noastre interioare. Aceasta cale ne poate ajuta sa ne ridicam deasupra nivelului obisnuit al constiintei, “inconstientul colectiv”, asa cum a fost denumit de catre Carl Jung si sa descoperim adevarul fundamental despre noi insine. Dezvoltarea spirituala este reprezentata de transcendenta egoului, a mintii si regasirii adevaratei noastre naturi, cea de fiinte umane.

Dezvoltarea spirituala reprezinta o metoda divina prin care putem elimina gandurile noastre, ideile, convingerile, credintele si conceptiile noastre referitoare la lumea care ne inconjoara si prin care putem sa devenim constienti de realitatea profunda a fiintei noastre, de sinele nostru adevarat. Aceasta calatorie, ne va conduce dincolo de personalitatea noastra, de ego si ne va dezvalui adevarata noastra natura, fiinta noastra ascunsa care se afla in spatele gandurilor noastre.

Dezvoltarea spirituala a devenit o necesitate a vremurilor noastre, acelasi lucru fiind valabil atat pentru cautatorii iluminarii spirituale, cat si pentru cei care locuiesc alaturi de familiile lor. Pentru cei din urma, aceasta cale este de o importanta extraordinara. Aceasta cale le va oferi fundatia pentru dezvoltarea unei vieti mai bune, o viata care se afla intr-o armonie cu natura, eliberata de frica, de tensiune si de anxietate. Spiritul este acelasi in fiecare dintre noi indiferent de forma fizica cu care se imbraca acesta. Valul de ignoranta cu care acesta devine acoperit ne indeparteaza din ce in ce mai mult de spiritul nostru interior. Valul de ignoranta poate fi reprezentat de conditionarile noastre din trecut, de modul nostru de gandire, de convingerile noastre fixe si de obiceiurile noastre negative.

  Cele PATRU etape ale iertarii

Dezvoltarea spirituala este un drept pe care fiecare dintre noi l-am primit la nastere. Reprezinta usa catre o viata plina de fericire, prosperitate si intelepciune. Aceasta cale ne va ajuta sa ne manifestam spiritul nostru interior si sa ne bucuram de imensa putere pe care ne-o ofera. Prin descoperirea sinelui, prin realizarea a ceea ce suntem noi de fapt, perspectiva noastra fata de viata se schimba radical. Dintr-odata nu mai suntem atat de mult influentati de circumstantele exterioare. Circumstantele exterioare nu mai au aceasi influenta asupra starii noastre de spirit, suntem mai pasnici si mai plini de intelepciune. O alta putere apare in viata noastra, o putere plina de intelepciune care accepta viata asa cum este ea.

  Schimbarea CONSTIINTEI: identificarea EGO-ului

Dezvoltarea spirituala nu ne indeparteaza de la propriile noastre responsabilitati din viata de zi cu zi, nici nu ne face sa ne comportam intr-un mod ciudat. Dezvoltarea spirituala reprezinta un proces de auto-imbunatatire continua, prin care putem sa devenim mai responsabili,

Nu este necesar sa ne indepartam de obiceiurile noastre sau sa ne schimbam stilul de viata. Vom munci in continuare, ne vom afla alaturi de familiile noastre asa cum am facut-o pana acum si ne vom bucura de viata in continuare, dar ceea ce va fi diferit se va reflecta in calitatea cu care vom face aceste lucruri. Actiunile noastre vor avea o alta calitate.

  Legendara floare Budista care infloreste o singura data la 3000 de ani a inflorit

Pentru a trai o viata echilibrata avem nevoie sa avem grija de spiritul nostru, in aceasi masura in care avem gija de nevoile trupului nostru, de sentimentele si de emotiile noastre. Este necesar sa-i permitem spiritului nostru sa se dezvolte si sa transcedem ignoranta care ne inconjoara.

Dezvoltarea constiintei noastre reprezinta un proces spiritual ce nu se va termina niciodata. Optimismul, cartile de spiritualitate, meditatia, sinceritatea sunt doar cateva dintre instrumentele care va pot ajuta in calatoria dumneavoastra.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares141 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares133 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares121 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category