0 Shares 234 Views

FOTO INCERDIBILE: Ultima sedinta foto a lui NELSON MANDELA

Emanoil Hociota Feb 02, 2014
0 235

Pe masura ce depasim cu greu golul creat de moartea lui Nelson Mandela, omagiile uimitoare fata de fostul presedinte sud-african se strang in continuare in jurul planetei.

Fotografiile lui Mandela din ultimele sale zile de viata reprezinta un contrast puternic fata de tanarul rebel de acum zeci de ani in urma, sau chiar liderul intelept care a petrecut 27 de ani in inchisoare. Imaginile facute publice ofera un aspect incredibil al sufletului, omului frumos, care a fost Nelson Mandela.

In anul 2011, liderul Africii de Sud a participat la o serie de sedinte foto si video care a avut ca scop promovarea personalitatilor notabile ale tarii. Sedinta a fost opera unuia dintre cei mai apreciati fotografi din Africa, Adrian Steirn, iar colectia a fost denumita “21 de Persoane Emblematice”. Sedinta foto a avut loc in casa in care a copilarit Nelson Mandela, in provincia sud-africana Eastern-Cape.

“Am fost foarte nelinistit.”, a declarat Steirn. “Am avut luminile pregatite atunci cand a venit Madiba. A fost atat de bun, atat de plin de umor. A facut echipa sa se simta in largul ei si cred ca toata agitatia, in scurt timp, a disparut. Si-a putut da seama imediat ca am fost foarte emotionati si ne-a ajuta foarte mult in timpul sedintei foto. Pentru aceasta o sa-i fiu vesnic recunoscator.”

Steirn a mai declarat ca aceasta experienta a fost una plina de voiosie, dar in acelasi timp una profund emotionala, in timp ce Mandela a reflectat asupra rolului sau pe care l-a avut in istoria Africii de Sud si a impartasit gandurile sale sincere dupa ce a vazut o fotografie a lui F.W. de Klerk, ultimul presedinte apartheid, care, de asemenea, urma sa fie prezentat in aceasta serie.

“In momentul in care Madiba l-a vazut pe de Klerk, s-a tulburat enorm.” a declarat Steirn. “A fost foarte emotionant deoarece Nelson Mandela este un om in varsta, el nu vorbeste mult, el isi conserva energia…a vedea o fotografie care iti aprinde o multime de amintiri, ca mai apoi sa vorbesti cu toata lumea despre emotiile tale – asta e intradevar ceea ce ne-a emotionat extraordinar.”

Imaginile urmatoare sunt o frumoasa portretizare a liderului legendar, care-i surprind atat aura sa misterioasa cat si spiritul sau umil in acelasi timp.

 

mandela5

 

 

mandela

 

mandela

 

mandela1

 

 

Sursa: huffingtonpost.com

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14145 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37815 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45898 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category