0 Shares 6733 Views

Gandurile iti afecteaza sanatatea mai mult decat crezi!

Emanoil Hociota Mar 25, 2015
0 6734
.
De ce chinezii-americani mor mai repede?

 

Atunci de ce chinezii-americani mureau mai repede? Cercetatorii au concluzionat ca era vorba nu de genele lor, ci de convingerile lor chineze. Ei credeau ca vor muri de tineri pentru ca asa stabilisera stelele. Convingerile lor negative le-au scurtat viata.

Loading...

Dar nu numai chinezii americani au temeri legate de viata lor care le influenteaza starea de sanatate. Un studiu a aratat ca 79% dintre studentii la medicina incep sa manifeste simptome ale unor boli pe care le studiaza. Pentru ca incep sa se ingrijoreze ca se vor imbolnavi, corpul lor se conformeaza, imbolnavindu-se cu adevarat.

In functie de bolile pe care le studiaza, memorand simptomele si procesele patologice care pot duce la boli dintre cele mai variate—de la porfiria la febra Dengue, osteogeneza imperfecta sau narcolepsie, studentii pot trai senzatia ca ei insisi manifesta simptomele respective si se pot autodiagnostica cu afectiuni dintre cele mai variate.

La o clinica unde studentii faceau practica, asistentele si medicii care lucrau in institutia respectiva nu au fost deloc surprinsi sa vada cum, rand pe rand, acestia se plangeau de diverse simptome ale unor boli pe care le studiau la acel moment. Ei au marturisit ca acest lucru se intampla de ani de zile si chiar gasisera un nume pentru sindromul respectiv: “medstudentitis,” sau, cu alte cuvinte, “boala studentului la medicina.”

Gândurile tale te pot imbolnavi

.

Loading...

Most from this category