0 Shares 472 Views

Iata cum te poti bucura de o paine de casa proaspat scoasa din cuptor!

Emanoil Hociota Aug 04, 2015
0 473

Iti amintesti acel moment din viata ta in care ai intrat in acea brutarie si ai simtit mirosul painii abia scoasa din cuptor? Poti retrai acelasi moment ori de cate ori doresti, in cazul in care vei invata cum sa prepari paine la tine acasa. Chiar mai mult decat atat, exista o multime de alte beneficii care insotesc prepararea painii in casa ta.

Daca vei alege sa-ti prepari tu singur painea, te poti adapta pentru ca painea sa se potriveasca gusturilor si nevoilor de sanatate ale familiei tale. Afla mai multe despre beneficiile prepararii painii la domiciliu si descopera reteta care ti se potriveste tie si familiei tale.

Beneficiile painii de casa

De ce ar trebui sa prepari paine proaspata la tine acasa? In cazul in care este necesar sa justifici timpul si efortul necesar pentru a coace paine la tine acasa, pastreaza aceste beneficii in minte:

#1. Ingrediente de cea mai buna calitate – Atunci cand iti prepari tu singur painea, stii tot ceea ce contine. Poti obtine ingredientele direct de la sursa, de la fermierii si producatorii locali, cu scopul de a o prepara din ingrediente de cea mai buna calitate. In cazul in care doresti si exista aceasta posibilitate, poti chiar sa-ti prepari propria ta faina.

#2. Niveluri scazute de sodiu – In incercarea de a compensa pentru ingredientele de o slaba calitate sau pentru depozitarea de lunga durata, multi producatori de paine adauga o cantitate foarte mare de sare. In cazul in care alegi sa-ti prepari paine si ai de gand sa o mananci imediat, poti reduce considerabil nivelul de sodiu.

#3. Fara conservanti – Astfel, poti spune adio indoielilor cu privire la cantitatea de conservanti pe care o contine painea pe care o cumperi. Painea ta va contine ingrediente proaspete, cu adevarat hranitoare.

  Ce cale doresti sa urmezi in viata? Alege poarta si aceasta-ti va dezvalui calea!

#4. Niveluri ridicate de cereale integrale – Este foarte important ca dieta ta sa contina suficiente cereale integrale, dar cele mai multe produse de panificatie cumparate de la magazin nu contin cereale integrale. Din moment ce vei alege tu ingredientele din care vei prepara painea, vei avea certitudinea ca painea pe care o mananci in fiecare zi este un aliment sanatos, nu unul care iti pune sanatatea in pericol.

Retete exelente de paine de casa

Nu esti singur de unde sa incepi? Incearca una din aceste simple retete populare si astfel iti vei putea dezvolta rapid abilitatile de brutar. Pentru primele doua retete vei avea nevoie de o masina de paine.

Reteta #1 – Paine alba de sandwich-uri

Ingrediente

• 300 de grame de faina de nuca de cocos

• ¼ lingurita de extract de stevie sub forma de pulbere

• 1 ½ lingurita de sare roz de Himalaya

• 1 ½ lingurita de drojdie instant

• ¼ ceasca de unt topit

• 1 ou + apa calda suficienta pentru un total de 300 ml

In ordinea ingredientelor listate pe masina de paine, se adauga ingredientele enumerate mai sus. Se seteaza masina la un ciclu de coacere de paine alba si se alege tipul de crusta dorit.

Reteta #2 – Paine frantuzeasca

Ingrediente

• 250 ml de apa calda

• ¼ lingurita de extract de stevie sub forma de pulbere

• 1 lingurita de drojdie instant

• 1 lingurita de sare roz de Himalaya

• 250 grame de faina de nuca de cocos

Adauga ingredientele in ordinea listata pe masina de paine si seteaz-o la un ciclu de formare a alatului. Dupa ce aluatul este gata, ofera-i o forma de paine si cresteaza-l un pic in partea de sus astfel incat sa arate ca o paine frantuzeasca. Coace aluatul la 400 de grade timp de 20-25 de minute.

  Uimitoarele beneficii ale dormitului pe partea stanga
Reteta #3 – Paine traditionala de casa

Ingrediente

• 1 kg faina alba

• 1 cub drojdie

• 1 lingurita zahar

• 3 linguri ulei

• 1 galbenus

• 1 / 2 lingurite de sare roz de Himalaya

Amesteca faina, drojdia, zaharul si uleiul la care adaugi un praf de sare si apoi framanta adaugand treptat o cana de apa calduta pana cand se obtine un aluat de consistenta potrivita. Se lasa la dospit intr-un loc mai cald, timp de o jumatate de ceas. Dupa ce a crescut, se ruleaza, se taie in sase bucati de dimensiuni egale si se da forma painii. Se pun intr-o tava unsa cu ulei, se unge painea cu galbenusul de ou si se coace timp de 45 de minute la foc potrivit.

Reteta #4 – Paine cu lapte

Ingrediente

• 1 kg faina

• 600 ml lapte

• 40 g drojdie

• 1 lingura ulei

• 2 lingurite sare roz de Himalaya

• 20 g zahar

Se pune faina pe un blat de bucatarie si se face o gaura in mijloc. Se amesteca drojdia cu zahar, sare si lapte rece. Se pune acest amestec in mijlocul fainii si se framanta usor pana cand aluatul se desprinde de pe maini. Aluatul se pune la crescut intr-un loc cald, apoi se modeleaza in forme rotunde sau sub forma de cozonac. Se lasa la crescut, apoi ung cu ou batut cu lapte. Se incalzeste cuptorul si se baga painea la copt circa o ora, la foc potrivit.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category