Iata de ce nu voi mai cumpara niciodata un produs care contine ulei de palmier!

2956

Atentie! Imagini care va pot afecta emotional!

Doua dintre cele mai bio-diverse regiuni  din lume sunt Borneo si Sumatra si cu toate acestea, tot acestea sunt regiunile cu cea mai lunga lista de specii aflate pe cale de disparite. Aceasta lista include urangutanul. Aceste insule sud-estice ale continentului asiatic sunt pline de viata, pe teritoriul acestora regasindu-se peste 20.000 de specii de plante, 3.000 de specii de arbori, 300.000 de specii de animale si mai multe mii care sunt descoperite in fiecare an.

In ciuda biodiversitatii teritoriului, o zona de 300 de terenuri de fotbal de padure tropicala este distrusa in fiecare ora in Indonezia si Malaezia pentru a face loc productiei de ulei de palmier, un tip de ulei intalnit in sute de produse pe care le folosim zilnic, de la produse de panificatie pana la produsele cosmetice.

Cererea internationala masiva de ulei de palmier contribuie din plin la despadurirea habitatului natural al urangutanului, o specie aflata pe cale de disparitie. Mai mult de 90% din habitatul lor natural a fost distrus in ultimii 20 de ani. Urangutanii impartasesc 97% din ADN-ul lor cu oamenii. Se estimeaza ca 6 pana la 12 dintre acesti “oameni ai junglei” sunt ucisi in fiecare zi pentru uleiul de palmier.

Urangutanul este considerat a fi un daunator al industriei uleiului de palmier, in acelasi mod in care gandacul de colorado este considerat a fi un daunator de catre producatorii de cartofi. In defrisarea padurilor, muncitorilor li se spune ca in cazul in care fauna si flora salbatica le sta in cale, ei trebuie sa faca tot ce le sta in putere pentru a-si atinge scopul, indiferent cat de inuman.

VEZI IMAGINI SOCANTE IN PAGINA URMATOARE>>>>>