0 Shares 304 Views

Imbunatatirea calitatii aerului din casa ta

Emanoil Hociota Oct 18, 2014
0 305

Oamenii isi petrec aproximativ 90% din viata in spatiul interior, potrivit Agentiei pentru Protectia Mediului. Din pacate, calitatea aerului din interior este, in anumite zone ale tarii, de doua pana la de cinci ori mai poluat in comparatie cu aerul de afara. Calitatea scazuta a aerului din interiorul locuintei sau cea de la locul de muna poate provoca dezvoltarea anumitor afectiuni de sanatate pe termen lung, cum ar fi “Sindromul Cladirii Bolnave” – o afectiune care face parte din lista bolilor profesionale care ii afecteaza pe angajatii unor cladiri de birouri. Calitatea aerului din interior poate fi imbunatatita cu ajutorul unor metode naturale de purificare a aerului, cum ar fi plantele sau cristalele purificatoare de aer.

Calitatea aerului din casa

Foarte multi factori pot contribui la calitatea aerului din casa ta. Fumatul, utilizarea produselor chimice, umiditatea sau mucegaiul, toti acestia sunt factori care contribuie la reducerea calitatii aerului din interior. Produsele chimice din vopsea, produsele de curatare de uz casnic si detergentii provoaca un anumit grad de poluare in casa fiecaruia dintre noi. Alergenii, germenii si gazele toxice, cum ar fi formaldehida sunt doar cateva dintre elementele pe care le intalnim in aerul casei noastre, motiv pentru care purificarea aerului este necesara.

  Oamenii de stiinta au reusit sa ateste stiintific beneficiile POSTULUI

Cele ZECE plante pentru purificarea aerului

Plantele absorb dioxidul de carbon si elimina oxigen curat. Unele plante contribuie din plin la purificarea aerului. NASA a efectuat un studiu pentru a determina care sunt cele mai bune plante pentru purificarea aerului. Citeste aici care sunt cele mai eficiente ZECE plante pentru purificarea aerului (click aici).

Aceste plante iti pot imbunatati calitatea aerului considerabil, dar acestea nu vor elimina praful sau polenul din casa ta.

Lampile de sare

Lampile de sare reduc considerabil cantitatea de alergeni si de agenti patogeni, cum ar fi ciupercile si bacteriile. Lampile de sare sunt formate dintr-o structura de sare cristalizata si o sursa de lumina in interior.

Sarea atrage in mod natural apa. Lampile de sare atrag vaporii de apa din aer, ceea ce inseamna ca atrag si agentii alergeni si patogeni. Ceea ce este si mai interesant este ca aceste lampi purifica aerul chiar si in momentele in care nu functioneaza.

Ventilatia – pentru o buna calitate a aerului

O alta strategie importanta pentru purificarea aerului este reprezentata de o ventilatie si de o aerisire adecvata a locuintei. Deschidera ferestrelor sau instalarea unor ventilatoare de evacuare sprijina eliminara poluantilor din casa ta.

  Industria tutunului si-ar dori sa nu cunosti niciodata aceste lucruri!

Aerisirea casei, de asemenea, reduce nivelul de umiditate. O cantitate mare de umezeala contribuie la producerea mucegaiului, o problema majora pentru calitatea aerului din interior.

Riscurile unei calitatii scazute a aerului din interiorul casei tale

Calitatea aerului din casa ta poate produce un numar foarte mare de probleme de sanatate. Alergenii precum polenul, pot provoca reactii alergice neplacute. Fumul de tigara din interiorul casei tale poate produce complicatii grave si potential letale, chiar si in cazul fumatului pasiv.

Gazele toxice, cum ar fi formaldehida, pot produce o serie de probleme. Formaldehida este o substanta cancerigena, intalnita in continutul adezivilor, insecticidelor si in materialele de lemn din casa ta. Formaldehida poate cauza eruptii cutanate, tuse si iritatii ale gatului, nasului si ochilor. Persoanele care sufera de astm sunt deosebit de sensibile la aceasta substanta.

Imbunatatirea calitatii aerului din casa ta poate reduce considerabil riscul aparitiei problemelor de sanatate. Cu toate acestea, in cazul in care locuiesti in zonele montane, nu ar trebui sa-ti faci prea multe probleme in aceasta privinta.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category