0 Shares 759 Views

Localitatea europeana in care toata lumea lucreaza, nu exista Politie, iar salariul este 1200 de euro

Emanoil Hociota Feb 11, 2015
0 760

In ciuda faptul ca pare o utopie desprinsa dintr-un roman fantezist, intr-o localitate din Spania nu exista politie, criminalitate sau somaj. Somajul este inexistent in Marinaleda, un sat andaluz situat in sudul Spaniei , prosperitatea sa datorandu-se cooperativelor sale agricole.

La prima vedere, orasul spaniol este practic imposibil de distins de orice alt sat sau localitate din reguinea sa. Amplasat in pitoreasca vale Campina, peisajul rural care inconjoara frumosul sat este format din dealuri verzi, numeroase plantatii de maslini si campuri de grau care se intind cat poti vedea cu ochii. Orasul este destul de linistit si asemanator cu cele aflate pe teritoriul andaluz, cea mai saraca si mai sudica provincie spaniola.

03

De asemenea, este un sat democratic, anti-capitalist, al carui primar incurajeaza in mod activ furtul din magazine.

Inca de la inceperea crizei financiare din anul 2008, Marinaleda a devenit un sat faimos si acelasi lucru l-am putea spune si despre primarul rebel Juan Manuel Sanchez Gordilor, cel car si-a castigat porecla de “Robin Hood-ul spaniolilor”. Porecla i-a fost atribuita dupa ce a organizat si a efectuat impreuna cu localnicii o serie de raiduri prin supermarketuri intr-o incercare reusita de a protesta. Alimente de baza, cum ar fi uleiul, orezul sau zaharul au fost incarcate in carucioarele magazinelor si au fost duse la o banca locala de alimente pentru a-i ajuta pe cei saraci, totul in timp ce casierii si personalul magazinelor priveau neajutorati.

  (VIDEO) Cel mai adorabil VIDEO pe care l-am vazut vreodata

In cadrul unui interviu dupa eveniment, Gordillo, primarul ales democratic in anul 1970, a declarat ca nu a fost furt, ci ca a fost un act de neascultare non-violenta.

“Sunt multe familii care nu isi pot permite sa manance”, a argumentat el. “In secolul 21 aceasta este o rusine absoluta. Hrana este un drept, nu ceva ce ar trebui sa speculezi.”

02

In aceasta provincie exista aproximativ 690.000 de proprietati goale din cauza ipotecilor bancare. Dar nu in Marinaleda, deoarece Gordilo a gasit o solutie: oricine vrea sa-si construiasca propria sa casa poate face acest lucru gratuit. Materialele si muncitorii calificati sunt furnizati de primarie, iar cei 192 de metri patrati alocati ofera posibilitatea de a construi case indeajuns de spatioase. Familiile vor plati apoi 15 euro pe luna pentru tot restul vietii lor, cu acordul ca viitoarea casa construita nu poate fi vanduta pentru castig personal.

  Grupa sanguina si trasaturile personalitatii tale

In Andaluzia, somajul atinge 37% si un uimitor procent de 50% in cazul celor tineri, dar nu in Marinaleda, unde somajul este inexistent. Acest lucru este foarte dificil de inteles, avand in vedere ca in regiunea andaluza 1 din 3 oameni sunt someri. Aceasta realizare nu poate fi subestimata.

04

“Este foarte important sa ne regandim valorile, societatea de consum, valoarea pe care o acordam banilor, egoismului si individualismului”, a observat Gordillo. “Marinaleda este un mic exemplu si dorim ca aceasta experienta sa se extinda in intreaga lume.”

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares51 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares63 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares115 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category