Meiul – Motivul pentru care ar trebui sa adaugi aceasta „cereala” in dieta ta

1899

Meiul este o cereala fara gluten, rotunda si de dimnesiune mica si poate fi alba, gri, galbena sau rosie. Din punct de vedere tehnic, meiul este o samanta si nu o cereala, dar este clasificat astfel dintr-o perspectiva culinara. Se crede ca-si are originea in Africa de Nord si a fost consumata inca din timpuri preistorice.

Care sunt beneficiile consumului de mei?

Protejeaza inima – Magneziul si continutul de fibre este ceea ce face ca aceasta cereala sa fie prietena inimii tale. Deoarece contine potasiu, poate ajuta la reducerea tensiunii arteriale.

Reduce riscul de cancer, diabet, afectiuni cardiovasculare si diabet de tip 2 – Adaugarea de cereale integrale (nu prelucrate), cum ar fi meiul in dieta s-a dovedit a reduce riscul de anumite tipuri de cancer si boli de inima si reduce riscul de diabet zaharat de tip 2.

Continutul de fibre – Meiul contine fibre insolubile, care pot ajuta la prevenirea calculilor biliari. Continutul de fibre este, de asemenea,  un factor de protectie impotriva cancerului de san. Consumul de cereale bogate in fibre scade, de asemenea, incidenta cancerului de colon. Fibrele din mei sunt ideale pentru scaderea LDL (colesterolul “rau”).

Protejeaza impotriva astmului copilariei – Acest lucru se datoreaza continutului de magneziu. Studiile au aratat ca acei copii care consuma o dieta bogata in cereale integrale (si peste) au o incidenta mai mica a astmului.