" />
0 Shares 422 Views

Nationalismul este o boala INFANTILA

Emanoil Hociota Mai 26, 2014
0 423

„Nationalismul este o boala infantila. Acesta este pojarul umanitatii” – Albert Einstein

Fiecare dintre noi ne-am nascut pe o bucata de pamant. Aceasta este o afirmatie simpla, dar de o profunzime extraordinara. Prin conditionarea la care am fost supusi de parintii nostri, de batrani, de profesori, de rude si de mediul social, am inceput, cu scopul de a intelege mult mai bine lumea din jurul nostru, sa atribuim etichetele primite. Aceste etichete ne fac sa credem ca artificialul este de fapt real.

Am fost crescuti sa credem ca “nationalitatea” are o anume legitimitate, cand de fapt, aceasta este, alaturi de religie, cea mai mare forma de separare la care a fost supusa vreodata rasa umana.

  Esti un mistic? Cele ZECE trasaturi ale unui mistic

Patriotismul a devenit una dintre calitatile cele mai iluzorii in care un individ poate crede in aceste vremuri. Oare aceasta se datoreaza acelei nevoi umane importante, nevoia de a ne simti importanti? Oare dorim sa cream o identitate pentru noi din aceasta apartenenta? Probabil.

Este minunat sa fim mandri de locurile din care venim. Cu toate acestea, in cazul in care atitudinea ta patriotica dusa la extrem, incepe sa-ti determine busola morala, atunci este necesar sa pui la indoiala anumite credinte pe care le crezi ca fiind adevarate. In realitate, nu este absolut nici macar o singura diferenta dintre tine si o alta persoana care traieste pe un continent diferit. Niciunul dintre noi nu ne-am ales locul in care ne vom naste. De asemenea, niciunul dintre noi nu a avut sanse de a-si alege inca de la nastere familia, sistemul de credinte, religia sau cultura.

  Cele mai patrunzatoare ZECE carti din domeniul SPIRITUALITATII

Asa ca, din punctul meu de vedere, stiind ca totul tine de sansa, cum poti izola separa, stiind ca toti acei oameni pe care-i separi, ar fi putut fi chiar tu?

Oamenii mor in Orientul Mijlociu ca urmare a interventiilor militare in mod regulat. De ce avem tendinta de a ne pasa mai mult de cei ce sufera la noi in tara? Nu este oare o denaturare a moralitatii? Asta face conditionarea din noi.

  Constiinta inimii – O perspectiva neurologica semnificativa

Separarea este o iluzie. In loc sa ne definim pe noi insine prin intermediul natiunii din care facem parte, ar trebui sa ne definim pe noi insine ca fiinte umane. Trebuie sa ne amintim de unde am venit si cum am ajuns aici. Toti suntem unul si avem aceleasi motive comune. Asa ca, in loc sa cauti puncte comune atunci cand doresti sa comunici cu o persoana, verifica daca are doua maini, un nas, o gura. In cazul in care are, totul este in regula.

You may be interested

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!
Lectii de viata, Stima de Sine
0 shares147 views

Daca vrei sa ai o relatie buna cu ceilalti, incearca sa ai o relatie buna cu tine insuti!

IoAnE - Iun 02, 2017

Este dificil sa fii intr-o relatie cu alticineva daca ai o relatie negativa cu tine insuti. Intre tine si partenerul tau pot interveni…

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”
De vorba cu mine
0 shares137 views

Citeste si gaseste raspunsul la intrebarea secolului: “Ce este in neregula cu mine?”

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Cunoasterea libertatii emotionale presupune ca tu sa poti ramane centrat intr-o lume stresanta, extrem de incarcata emotional. Din moment ce emotiile cum ar…

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor
Nutritie, Sanatate
0 shares127 views

Cele mai bune sucuri naturale impotriva racelilor

Emanoil Hociota - Mai 25, 2017

Sucurile naturale pot reprezenta o componenta vitala a dietei noastre cand avem de a face cu o raceala. O evaluare publicata in mai…

Most from this category