0 Shares 1723 Views

NOUA sfaturi care te vor ajuta sa reconstruiesti increderea in relatia de cuplu

Emanoil Hociota Mai 09, 2014
0 1724

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa reconstruiesti increderea, nu numai cu partenerul dumneavoastra de viata, dar si in celelalte relatii din viata ta:

9. Cere-ti iertare intr-un mod sincer

04 Cu siguranta nu vorbim de un “imi cer scuze ca s-a intamplat” de complezenta.Cu siguranta aceasta fraza invatata mecanic inca de la o varsta frageda, iar apoi repetata mecanic partenerului, nu o sa recladeasca increderea dintre voi doi. Este necesar ca aceste cuvinte sa apara dintr-o intelegere profunda  a raului pe care l-ai provocat. De asemenea este necesar sa intelegi si punctul de veder al partenerului si sa relationezi fata de acesta intr-un mod empatic. In afara cazului in care scuzele sunt oferite intr-o maniera autentica, cu siguranta vindecarea increderii nu va avea loc.

8. Clarifica motivul care a condus la deteriorarea sentimentului de incredere

06 In toate situatiile ne putem pune aceasta intrebare: “De ce s-a intamplat acest lucru?”. In cazul unei infidelitati, cu siguranta sotul ranit va dori sa stie motivul pentru care sotia sa a ales sa faca acest lucru. In acest caz, sotia trebuie sa-i explice acestuia toate motivele acestui comportament. Acesta nu este momentul potrivit in care sotia, in incercarea de a nu-si asuma responsabilitatea pentru fapta comisa, sa dea vina pe sotul ei pentru ceea ce a facut.

7. Ai rabdare!

01 In timpul acestui proces de recastigare a increderii pierdute, mai mult ca sigur, va exista o dorinta din partea sotului sau a sotiei infidele de a recastiga sentimentul de echilibru. Rabdarea in acest stadiu este extrem de importanta si trebuie sa fie inteleasa ca atare. Ambii parteneri trebuie sa-si reaminteasca faptul ca acesta este un proces de durata si pentru ca acesta sa-si dovedeasca eficienta va fi nevoie de timp, curaj si tarie de caracter.

  Cele ZECE elemente ale unui suflet pereche – de Dr. Carmen Harra
6. Creaza noi asteptari

02 Acesta este un moment in care partenerii trebuie sa se hotarasca daca regulile relatiei trebuie sa fie schimbate. Cu siguranta asteptarile fiecarui partener se vor schimba de la sine. Va interveni necesitatea de a fi mult mai responsabil fata de sotului ranit in cazul in care vei dori sa schimbi lucrurile si sa restabilesti increderea in relatie. Astfel, la un anumit moment, sotul ranit va aprecia si va intelege eforturile sotiei si va putea sa treaca peste cele intamplate si sa indrepte lucrurile catre o mai buna intelegere si chiar iertare.

5. Intra in detalii

05 Asteptarile trebuie sa fie traduse in anumite comportamente specifice, anumite comportamente acceptate de ambii parteneri. Acestea sunt anumite asteptari sau promisiuni pe care vi le faceti unul celuilalt. De exemplu, in cazul in care partenerul ranit are nevoie de asigurari de dragoste in mod constant, este necesar ca acestea sa fie onorate. Transparenta, lipsa secretelor si asa cum am precizat mai sus, respectarea promisiunilor si indeplinirea asteptarilor sunt pietrele de temelie care restabilesc increderea intr-o relatie.

4.Mentine-ti promisiunile

03 Intr-un efort de a reconstrui increderea relatiei si de a intra inapoi in gratiile partenerului probabil te vei afla in situatia de a-i promite si de a face aproape orice. Cu siguranta intentiile vor fi bune, dar va veti afla in imposibilitatea de a le onora. Asa ca, incercati sa promiteti intotdeauna in masura in care va puteti tine de cuvant. Procesul de restabilire a increderii este unul fragil si-l puteti compromite serios in cazul in care nu va mentineti promisiunile facute.

  Cele ZECE simple modalitati prin care poti recunoaste un mincinos
3. Exprimati-va liber

07 Intr-o relatie este necesar ca ambii parteneri sa simta libertatea de a se putea exprima intr-un mod liber si de a vorbi deschis unul cu celalalt. Lipsa increderii intr-o relatie este de cele mai multe ori provocata de o mare lipsa de comunicare intre cei doi parteneri. Ca rezultat asteapta-te sa apara anumite discutii foarte importante si emotionale care rezultat.

2. Persistenta

05 Schimbarea comportamentului necesita  persistenta si consecventa. Partenerul ranit va trebui sa vada o schimbare autentica in comportamentul celuilalt partener, nu numai pe termen scurt, ci si pe termen lung.

1. Imbratiseaza schimbarea

9 Imbratiseaza schimbarea si primeste-o in viata ta cu o atitudine pozitiva. Reconstruirea increderii nu este un proces extraordinar de usor. De fapt, acesta este unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un cuplu le poate face. Partenerii trebuie sa-si elimine propria lor neincredere pentru ca lucrurile sa intre pe un fagas normal si sa fie fericiti impreuna. Retine ca acest proces in care sunt implicati ambii parteneri.

 

 

 

Sursa

You may be interested

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?
Divertisment
0 shares41 views

Esti mai destept decat inaintasii tai sau nu? Testul marelui fizician Albert Einstein de acum 100 de ani iti poate dezvalui raspunsul?

Emanoil Hociota - Oct 21, 2017

Marele fizician Albert Einstein a conceput, cu aproape un secol în urmă, un test de inteligenţă, pe care numai două persoane dintr-o sută…

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!
Lectii de viata, Relatii
0 shares264 views

Obiceiurile proaste care iti distrug relatia cu cei din jur putin cate putin!

IoAnE - Oct 07, 2017

Desi unele obiceiuri proaste pot parea minore, in timp, acestea se pot acumula si pot afecta in mod grav relatia. De multe ori,…

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!
Nutritie, Sanatate
0 shares54 views

Sucul de varza combinat cu mierea de tei, poate fi cel mai bun remediu pentru aparatul respirator!

IoAnE - Oct 01, 2017

Stiai ca varza este un remediu ieftin si benefic impotra unui numar foarte mare de probleme medicale? 100 g de varza proaspata contin…

Most from this category