Pepenele Galben – „Medicamentul” racoritor care poate fi „eliberat” fara reteta!

1243

Pepenele galben este o planta erbacee anuala. Ea apartine familiei Curcubitacee, la fel ca pepenele verde, dovleacul sau castravetele.

Fructul acestei plante este o adevarata magazie de vitamine si minerale, in ciuda continutului mare de apa. Este foarte bogat in vitamina C, vitaminele B, beta-caroten, precum si calciu, potasiu, magneziu, fosfor, fier si cupru.

Datorita volumului mare de apa (88.5%), continutului redus de calorii, gustului si mirosului sau uimitor, acest fruct este alegerea ideala in timpul verii.

Nici un alt fruct nu este mai caracteristic acestui anotimp decat pepenele si pe buna dreptate. Pepenele galben este o sursa foarte importanta de potasiu, continand de aproape trei ori mai mult potasiu in comparatie cu pepenele rosu.

Continutul mare de apa si cantitatea mare de potasiu stimuleaza activitatea renala, regleaza tensiunea arteriala si datorita continutului de fibre calmeaza procesul de digestie si amelioreaza flatulenta.

Beta-carotenul ajuta in lupta impotriva cancerului. Conform ultimelor cercetari, pepenele galben poate fi de asemenea utilizat impotriva multor tipuri de boli maligne. Acesta este motivul pentru care pepenele galben este considerat unul dintre cei mai puternici aliati in lupta impotriva cancerului.

Pepenele galben trebuie consumat cat mai mult si cat mai des posibil, iar motivele sunt urmatoarele:

#1. Pepenele galben este un remediu natural prin care ne putem detoxifia organismul de substante nocive si este un remediu natural impotriva balonarii. Cantitatea mare de potasiu (300 mg la 100 de g de pepene galben) sprijina organismul in eliminarea excesului de sodiu si astfel, contribuie la scaderea tensiunii arteriale.

#2. Compresele cu suc de pepene galben sunt folosite pentru reducerea durerii. Aplica comprese cu suc de pepene galben pe locul inflamat cu scopul de a scapa de durere.

#3. In medicina populara, pepenele galben a fost folosit pentru efectul sau calmant si revigorant. De asemenea, contribuie la eliminarea substantelor nocive din organism.

#4. Pepenele galben stimuleaza eliminarea pietrelor la rinichi, vindeca arsurile si afectiunile digestive, este de mare ajutor in cazul inflamatiei biliare si digestive.

#5. Pepenele galben imbunatateste sanatatea glandei tiroide. De asemenea, regleaza si glandele sexuale, hipofiza si hipotalamsul endocrin.

#6. Masajul cu suc de pepene galben are efect de tonifiere si de hidratare asupra pielii si este recomandat persoanelor cu tenul iritat sau uscat.

#7. Semintele pepenelui galben pot fi transformate in praf si se pot folosi ca tratament in cazul afectiunilor digestive.

#8. Pepenele galben contribuie la imbunatatirea starii de spirit, fiind recomandat persoanelor care sufera de depresie.

#9. Semintele acestui fruct, fierte in lapte, sunt recomandate ca tratament impotriva pietrelor la vezica biliara.

#10. In ciuda faptului ca este mult mai bogat in calorii in comparatie cu pepenele rosu, acest fruct te poate ajuta sa scapi de kilogramele in plus.  Pepenele galben taie foarte rapid senzatia de foame si de aceea ne poate ajuta sa slabim rapid, cu un minim de efort.

#11. O cura de pepene galben, timp de cateva saptamani, ii poate ajuta pe cei care sufera de hipertensiune si de aritmie cardiaca. Datorita aportului mare de potasiu si eliminarii sodiului din organism, tensiunea arteriala se va regla de la sine, la fel si ritmul cardiac.

Pepenele galben este contraindicat femeilor care alapteaza, persoanelor care sufera de duodenita, diaree, ulcer, enterocolita, iar persoanele care suera de diabet trebuie sa-l consume dupa indicatia medicului.