0 Shares 272 Views

Puii de gaina azi vs. 1978 vs. 1957 – Diferentele sunt uriase! De ce?

Emanoil Hociota Oct 31, 2014
0 273

Puii de gaina s-au schimbat. Puiul de carne de astazi este de cateva ori mai mare in comparatie cu cel de acum cateva zeci de ani. Un nou studiu realizat de cercetatorii din Canada ofera o explicatie a motivului pentru care aceste pasari au ajuns atat de mari.

Puii din aceasta imagine sunt fotografiati la aceasi varsta si au fost crescuti in acelasi fel.

In cadrul acestui studiu, oamenii de stiinta au crescut trei rase diferite de pui de carne: o rasa des intalnita in perioada anilor 1957, o alta din perioada anilor 1978 si o a treia rasa din anul 2005, o rasa numita Ross 308.

  Guta si dureri articulare – Iata cum poti scapa de cristalele de acid uric prezente la nivelul incheieturilor!

5

“I-am hranit cu exact aceeasi mancare si nu am utilizat hormoni”, precizeaza Dr. Martin Zuidhof, profesor asociat de stiinte agricole la Universitatea din Alberta.

Ce au descoperit cercetatorii? Rasa Ross 308 (din 2005), a crescut mult mai mare in comparatie cu rasa din anul 1978 si de patru ori mai mare in comparatie cu rasa din anul 1957.

“Singura diferenta care a facut parte din tratamentele noastre de studiu a fost de genetica.”

Zuidhof precizeaza foarte clar faptul ca modificarile nu se datoreaza manipularii genetice, ci doar reproducerii selective, care are o eficienta deosebita.

“Ei au un timp foarte scurt de generatie si au o multime de descendenti. Aceasta schimbare genetica poate fi pusa in aplicare mult mai repede decat in cazul bovinelor, de exemplu.”

Concluzia cercetatorilor este acea ca puii din ziua de astazi sunt mai mari, pur si simplu pentru ca au fost crescuti pentru a fi mai mari. Ar trebui sa fim ingrijorati de consumul acestor pasari mari?

  Cele PATRU beneficii miraculoase ale semintelor de chia

“Nu exista niciun pericol”, a declarat Zuidhof. “Este comparabil cu a spune ca este mai periculos sa mancam morcovi mai mari, deoarece sunt mai mari.”, a incheiat acesta.

Studiul a fost publicat in revista “Poultry Science”, la data de 26 septembrie 2014.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares99 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares103 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares141 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category