0 Shares 320 Views

Puterea mintii tale conditionate

Emanoil Hociota Feb 21, 2015
0 321

Societatea si cultura in care ai crescut au contribuit din plin la programarea acelor tipare fixe prezente la nivelul mintii tale, iar identitatea ta si tipul de job pe care-l ai se bazeaza pe aceste tipare.

Aceste modele sistematice de ganduri, programate in tine de parintii si de profesorii tai sunt adanc inradacinate in mintea si subconstientul tau prin intermediul mecanismelor psihologice de identificare si ies automat din cand in cand la suprafata.

Fie ca iti place sau nu, aceste ganduri vin si pleaca, mintea ta este intr-o continua miscare. Aceste modele sa straduiesc sa fie de sine statatoare, iar acestea genereaza activitatea mintii tale. Rezultatul poate fi observat in paienjenisul de ganduri cu care te identifici si cu modul in care iti traiesti viata.

Programarea profunda a mintii

Tiparele fixe ale mintii tale sunt individuale, deoarece acestea reflecta asteptarile mediului special in care ai fost crescut. Asteptarile, de obicei, te influenteaza inconstient asemenea oricarui program automat aflat in profunzimea mintii.

Deoarece aceste programe aflate in profunzimea mintii au devenit o parte din aceasta in cursul educatiei si dezvoltarii tale, o anumita persoana sau o anumita situatie le poate activa imediat. Astfel, pui autormat o masca adecvata pentru situatia speciala, cusuta perfect pentru a satisface asteptarile situatiei sau persoanei.

Trebuie sa recunoastem faptul ca nu asteptarile sunt cele care constituie problema. Asteptarile sunt parti naturale ale lumii formelor. Nu ai putea fi in masura sa existi fara asteptari in societatea in care traiesti in prezent, la fel cum nu ai putea sa existi fara corpul tau.

  Dezvoltarea spirituala: intalnirea cu sinele nostru adevarat

Forta convingatoare a asteptarilor este alimentata de identificarea cu ele si de faptul ca ramai la identitatea ta personala si la mastile si la asteptarile care vin odata cu ea chiar si dupa ce te-ai trezit.

Prin forta lor convingatoare, tiparele mentale fixe au o influenta enorma. Puterea lor se afla in concordanta cu gradul de identificare cu ele. Cu cat vei crede mai mult in propriile tale ganduri, cu atat o mai mare putere vor avea acestea asupra ta si cu atat mai usor iti vor ascunde vederea si reduce vigilenta. Astfel, te vor trage inapoi in lumea viselor.

Inchiderea portilor

Cu scopul de a face ca trezirea ta sa fie una irevocabila, in primul rand este necesar sa recunosti tiparele mentale fixe. De indata ce le-ai vazut si le-ai recunoscut, poti inchide usile care te pot conduce inapoi in lumea viselor, una cate una.

Asta nu inseamna ca trebuie sa inchizi tu insuti usile respective. Tiparele operationale fixe ale mintii nu pot fi invinse de lucrarile mintii in sine, adica, prin efort, practica sau prin vointa ta.

 Atunci cand isi face aparitia un tipar mental fix, tot ceea ce trebuie sa faci este sa urmaresti cum functioneaza si ce asteptari activeaza. Dar nu trebuie sa te lupti cu tiparul respectiv, nu este necesar sa depui nici macar un gram de efort pentru a-l neutraliza.

  Cele PATRU simboluri norocoase din Feng Shui – Animalele prosperitatii

Exista o singura cale de “atac” impotriva acestor tipare fixe, iar aceasta este vigilenta. Puterea vigilentei sta in faptul care reuseste sa reduca considerabil identificarea cu mintea ta si te poate aduce inapoi in starea initial de existenta, de unitate cu tot ceea ce exista.

Atunci cand vezi si recunosti cum functioneaza tiparele mentale fixe, alimentarea lor cu energie este redusa treptat, deoarece energia furnizata anterior de aceste tipare, acum alimenteaza dimensiunile mai profunde ale vigilentei din interiorul tau. Astfel, tiparele mintii conditionate isi pierd puterea asupra ta si dispar definitiv. Ca rezultat, activitatea mintii care ar fi putut parea haotica inainte, acum devine din ce in ce mai transparenta.

In acest fel, constiinta si prezenta iti vor domina din ce in ce mai mult mintea si se vor manifesta in perioade din ce in ce mai lungi de liniste si de pace. Acesta este modul prin care mintea isi va recapata misiunea sa initiala si va deveni un mijloc prin care constiinta este capabila sa se exprime in lumea formelor.

You may be interested

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!
Nutritie, Sanatate
0 shares75 views

Uleiul te poate imbolnavi!? Doar daca nu alegi cu intelepciune! Asta este recomandarea nutritionistilor de top!

IoAnE - Sep 10, 2017

Este sau nu uleiul un ingredient sanatos? Daca impartasesti parerea celor mai multi oameni, raspunsul va fi clar “nesanatos”. Exista o puternica asociere…

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!
Sanatate, Sfaturi
0 shares85 views

Instrumente alternative de vindecare a durerii si depresiei – Confirmate de stiinta!

IoAnE - Sep 03, 2017

Multe dureri si neplaceri sunt inradacinate in procesele cerebrale care pot fi afectate de atitudinea si de emotiile mentale. In timp ce mecanica…

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!
Nutritie, Sanatate
0 shares129 views

In pepene exista un nutrient care a uimit cercetatorii! Are efecte incredibile asupra organismului!

IoAnE - Aug 23, 2017

Pepenii verzi sunt mancarea perfecta de vara. Sunt deliciosi, au un continut scazut de calorii, sunt plini de nutrienti si sunt extrem de…

Most from this category