Remediul natural si gustos pentru guta si artrita

2632

Conform Agricultural Research Service, ciresele pot usura simptomele dureroase asociate cu guta si artrita. Guta este cauzata de acumularea de cristale de acid uric in articulatii. Inainte de aceasta, se formeaza un compus uric in plasma sanguina. Prin urmare, cercetatorii au monitorizat atent cantitatea acestui compus uric plasmatic inainte si dupa ce subiectii au consumat cirese.

In timpul unui studiu efectuat in California in 2003, avand ca subiecti 10 femei adulte care au consumat cirese Bing la micul dejun, s-a descoperit ca nivelul de compus uric plasmatic din sangele lor a scazut. Un studiu din 2004 efectuat de Agricultural Research Service, o divizie USDA, a conchis ca ciresele pot fi benefice pentru cei care sufera de guta sau care sunt predispusi la aceasta afectiune. Voluntarii nu au consumat fructe si vin timp de doua zile inainte de studiu. In ziua studiului, s-au efectuat teste asupra sangelui recoltat de la voluntari, iar apoi fiecare dintre ei a consumat 45 de cirese, efectuandu-se mai apoi aceleasi teste pe o noua cultura de sange. In decurs de 5 ore dupa ce au consumat cirese, nivelul de compus uric plasmatic din sangele subiectilor a scazut drastic. Cercetatorii atribuie acest efect cireselor, despre care cred ca pot ajuta la vindecarea gutei.

Ciresele contin compusi fenolici, printre care flavonoizi si antocianine, care actioneaza ca antiinflamatori. In plus, ciresele contin 16 antioxidanti diferiti, incluzand quercetina. In cirese se mai gasesc acid citric, acid malic si taninuri, Calciu, Fosfor, Potasiu si vitaminele A si C, cu rol de antioxidanti. Cireselor nu li se atribuie doar proprietati antiinflamatoare si antioxidante, dar si capacitatea de a impiedica dezvoltarea tumorilor, incetinirea instalarii bolilor cardiovasculare si a procesului de imbatranire. Doua lingurite de suc concentrat de cirese contin 100 de calorii, 1.6 grame de grasime, 21 grame de carbohidrati, 21 grame de zaharuri si 0.9 grame de proteine. Extractul de cirese poate ajuta la repararea tesutului muscular.  Cercetatorul coordonator  Dr. Glyn Howatson de la Northumbria University a studiat efectul cireselor asupra proteinei C-reactiva si interleukina-6, acestea reprezentand indicatori ai inflamatiilor si a fortei musculare isometrice, care pot indica posibile daune la nivelul sistemului muscular.