0 Shares 330 Views

SASE factori surprinzatori care au puterea de a-ti influenta visele

Emanoil Hociota Feb 04, 2014
0 331

Cum visam, de ce visam si care sunt factorii care ne influenteaza visele? Acestea  sunt unele dintre subiectele de interes general, subiecte care nu au ocolit nici macar interesul oamenilor de stiinta. Iata sase dintre lucrurile care pot influenta ceea ce se intampla dupa ce inchizi ochii:

6. Mirosurile si sunetele pot influenta visele dumneavoastra

vise2

Mintea noastra, interpreteaza zgomotele care apar in jurul nostru in timp ce dormim si le incorporeaza in visele noastre. Acest lucru inseamna ca, uneori, in visele noastre auzim un sunet din realitate, iar acest sunet este incorporat intr-un mod care are o relevanta pentru subconstientul nostru. De exemplu, este posibil sa fi visat ca te afli la un concert, acest lucru petrecandu-se in acelasi timp in care  fratele tau canta la acel instrument muzical. Intr-un studiu recent, cercetatorii au descoperit ca a existat o diferenta semnificativa intre visele oamenilor care au ascultat muzica in timpul somnului si cei care nu au ascultat. Cei care au ascultat au raportat ca muzica a facut parte din visul lor.

Chiar si mirosurile au o influenta asupra viselor noastre. Creierul nostru interpreteaza mirosurile, ca un semnal si le incorporeaza in visele noastre. De exemplu, mirosul de trandafir le-a oferit oamenilor vise placute in timp ce mirosurile grele, le-a oferit oamenilor experiente  nu tocmai placute.

5. Brazeturile va pot influenta visele

vise1

Acesta este una dintre acele afirmatii care sunt destul de greu de crezut, dar un studiu sustine aceasta ipoteza. Toate branzeturile contin un aminoacid numit triptofan, care este de mare ajutor in normalizarea somnului si in reducerea nivelului de stres. Un studiu din anul 2005 realizat de catre Consiliul Britanic al Produselor Lactate a descoperit ca persoanele care consumau in mod normal branza Cheddar visau foarte des despre celebritati, persoanele care consumau branza Stilton aveau vise ciudate iar cei care consumau Cheshire aveau parte de somnul cel mai odihnitor.

4. Televiziunea alb-negru va ofera vise alb-negru

vise

Incercarea de a ne imagina o lume colorata in alb si negru pare aproape imposibila, dar unii oameni pot face acest lucru in visele lor. Un studiu publicat in anul 2008, de catre Eva Murzyn, student la Universitatea din Dundee, a aratat ca tipul de televiziune la care ne uitam are un efect foarte profund asupra culorilor viselor noastre. Murzyn a constatat ca respondentii ei in varsta de 55 de ani au avut vise incolore 20% din timp.  Alte studii au aratat ca, inca din anii 1960, 83% din populatie viseaza in culori, o coincidenta prea mare pentru a fi ignorata, avand in vedere ca aceasta perioada coincide cu aparitia televiziunii color.

3. Campul magnetic al pamantului ne influenteaza visele

pamant

Campul magnetic al pamantului are un profund efect asupra viselor noastre. Psihologul Darren Lipnicki si-a inregistrat propriile vise timp de opt ani de zile si a ajuns la concluzia potrivit careia activitatea geomagnetica scazuta ne provoaca vise ciudate, in timp ce activitatea vibrational inalta ne readuce visele la normal. Concluziile sale nu au nicio baza stiintifica, cu toate ca acestea par sa aiba o anumita baza reala.

2. Gemenii pot visa aceleasi lucruri

gemeni

Gemenii identici se intampla sa aiba aceleasi interese si obiceiuri. Oamenii de stiinta au descoperit ca baza lor genetica este mult mai puternica si mai fascinanta decat oricine isi poate imagina. Este atat de puternica incat, doi gemeni pot sa traiasca experienta aceluiasi vis, pe aceasi frecventa. In cadrul unui studiu de o mare amploare, care a implicat un numar de 2700 de gemeni identici si 4200 de gemeni non-identici, oamenii de stiinta au descoperit ca gemenii identici sunt de doua ori mai susceptibili la a avea acelasi tip de vise.

1. Dormitul pe burta stimuleaza aparitia viselor erotice

dreams

Omenii care dorm in aceasta pozitie sunt mai predispusi la aparitia viselor erotice in comparatie cu persoanele care dorm in pozitii diferite. Un alt fapt interesant este ca, oamenii care au astfel de experienta, de cele mai multe ori, sunt oameni de succes.

Sursa: mentalfloss.com

You may be interested

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln
Comunicare, Lectii de viata
0 shares14155 views

Zece aspecte fascinante ale vietii lui Abraham Lincoln

Emanoil Hociota - Noi 08, 2016

Abraham Lincoln a fost al saisprezecelea presedinte al Statelor Unite ale Americii, functie pe care a exercitat-o incepand cu luna martie 1861 si…

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!
Sanatate, Sfaturi
0 shares37821 views

Regenerarea naturala a cartilajelor – Miraculoasele substante care iti pot vindeca in mod natural articulatiile!

IoAnE - Oct 24, 2016

Una dintre cele mai frecvente leziuni este cea care apare la nivelul cartilajelor. Aceste leziuni tind sa fie dureroase, dar noi descoperiri in…

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!
Lectii de viata, Relatii
0 shares45920 views

Ce nivel de inteligenta emotionala ai? Iata cum poti afla!

IoAnE - Oct 24, 2016

Ce  face ca anumiti oameni sa cunoasca un nivel mult mai mare de succes pe plan profesional si personal in comparatie cu ceilalti?…

Most from this category